Bir bu eksikti! Apple Bank geliyor!

Amerikalı teknoloji devi Apple, hizmet alanlarına bir yenisini daha ekledi: Bankacılık! İşte haberin detayları.

Apple denildiği zaman akla gelen ilk şey tabi ki iPhone marka akıllı telefonlar olacaktır. Bununla birlikte iPad, MacBook, iOS gibi markalar da, Apple’ın en bilinenleri arasında. Ancak bu ürünlere baktığımız zaman, çok büyük bir kısmının akıllı cihazlarla bağlantılı olduğu görülüyor. Bununla birlikte teknoloji devinin farklı sektörlere giriş yapmak istediği de bilinen bir durum.

İşte Apple’ın giriş yapmayı istediği sektörlerden biri de bankacılık gibi görünüyor. Nitekim, geçtiğimiz yıllarda Apple Card hamlesiyle bu fikrini açığa çıkaran Amerikalı teknoloji devi, şimdilerde bu hamlesini çok daha ileri taşıyacak ve kendisine “Bankacı” unvanını getirecek bir adım attı.

Bir bu eksikti! Apple Bank geliyor!

İlk olarak Apple Card hakkında bilgi verecek olursak, Amerikalı teknoloji devinin birkaç yıl önce piyasaya sürdüğü bu kart aslında tamamen sıradan bir kredi kartı gibi kullanılabiliyor. Ödeme yapabilen, taksit seçeneği sunan bu kart Apple kullanıcıları tarafından fazlasıyla kullanılırken, şirket bu durumu şimdi bir adım daha öteye taşıdı.

Buna göre Apple artık kullanıcılarına tasarruf hesabı açma imkanı tanıyor. Bu tasarruf hesabına istenildiği kadar para yatırma imkanı tanıyan Apple’ı bankacı yapan asıl hamlesi ise bu tasarruflar karşılığında faiz ödemesi. Üstelik şirket bunu yapabilmek için ünlü finans şirketi Goldman Sachs ile ortaklık anlaşması yaptı. Yani anlayacağınız Apple artık yasal olarak bankacılık faaliyetlerinde de bulunan bir şirket. Son olarak Apple Card’ın henüz Türkiye’de geçerli olmaması nedeniyle, bu hizmetlerden ülkemizde faydalanamayacağınızı da hatırlatalım.

Apple köşeye sıkıştı! Mahkeme kararını tanımıyoruz!
Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro inanılmaz özelliklerle geliyor! Apple fanboyları üzülecek
Efsane oyun sonunda film oluyor
Sonraki Haber