Bilim insanları akıllı telefondan neden ayrılamadığımızı açıkladı!

Akıllı telefonlarınızdan neden bir an bile ayrılmak istemediğinizi hiç merak ettiniz mi? Bilim insanları akıllı telefondan neden ayrılamadığımızı açıkladı.

Akıllı telefonunuz yanınızda olmadığında biraz gergin oluyor musunuz? Kim mesaj atmış? WhatsApp grubunda neler konuşuldu? Facebook durumumu kim beğendi? Instagram'da son paylaşılan fotoğraf ne? Kim aramış? gibi sorular aklınızı kurcalıyor mu? Peki, bu durum neden böyle?

Bilim insanları bu durumun neden kaynaklandığını bugün açıkladı. Yaşamış olduğunuz bu duruma nomophobia deniliyor. Halk arasında "kapsama alanı dışında kalma korkusu" olarak bilinen bu durum, günümüzün en büyük problemleri arasında yer alıyor.

Araştırmalara göre; kapsama alanı dışında kalmamak için kişiler sürekli online olmak istiyor ve bu yüzden akıllı telefonlarını yanından ayırmıyor. 

Hong Kong Kent Üniversitesinden Dr. Ki Joon Kim'e göre; akıllı telefonlar daha kişisel hatıralar içerdiğinden, kullanıcılar telefonlarına büyük bir bağ ile bağlanıyor. Bu durum da kişilerde nomophobia durumunun görülmesine neden oluyor.

Dr. Ki Joon Kim; ileride, hizmetlerin gittikçe artan bir şekilde tercihlerimize uyarlanmasından dolayı bu sorunun daha da kötüye gidebileceğinden endişe duyuyor.

İşte LG V30'un en net hali!
2017'de en çok satılan akıllı telefon belli oldu!
Microsoft Teams için harika özellik: Toplantılarda istediğiniz dili konuşabileceksiniz
Sonraki Haber