Batarya tasarrufu için 3 ipucu!

Akıllı telefonlar için pil ömrü çözümleri!

Akıllı telefon ve tabletlerin genel sorunlarındandır batarya ömrü. Buna rağmen piyasadaki telefonlardan ve gibi telefonlar büyük bataryalarla kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak ne kadar büyük olsa da yüksek ekran çözünürlüğü, güçlü işlemcisi ve pil tüketen radyolarıyla duruma yardımcı olmayan özelliklere sahip.

Radio

Hızlı veri aktarımı akıllı telefonlar için çok güzel bir özellik bu konuda bir sıkıntı yok. Fakat güçlü veri aktarımı ve antenlerden veri araştırmaları gibi durumlar en çok şarj tüketen eylemlerden biridir. Peki bu durumu nasıl düzeltebiliriz. Cevap: Wi-Fi!


Verizon tarafından yayınlanan ya da diğer 4G bağlantılarıyla Wi-Fi'den daha çok batarya tüketmektedir.


Wi-Fi bağlantısı bulunan bir bölgeye girdiğinizde 4G sistemini kapatmak size ekstra pil ömrü olarak geri dönebilmektedir.

İşlemci

işlemcinin batarya tasarrufu üzerindeki en büyük etken olduğuna örnek cihazlardan biridir. Bu tür işlemciler akıllı olmasının yanında cihazınızın az kullanıldığı zamanlarda dengesini korur ve fazla güç harcamasını önler.

Piyasada son çıkan akıllı telefonlarda çift çekirdek ve dört çekirdekli işlemcilerin kullanılması batarya konusundaki sıkıntıları artırıyor. Bunların yanında rekor pil ömrü ile 15 saat iken, iPhone 4 S kullanıcılarının en çok problem yaşadıkları konu yine pil ömrü olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran

ını incelediğimizde 'ekran' 1 numaralı batarya katilidir. İsteklerimizi her anlamda karşılayan, rahat, parlak, büyük, yüksek çözünürlükteki bu ekranların batarya dostu olduğunu söylemek zor. en iyi akıllı telefon ünvanını eline bulundururken LTE cihazlar arasında Super AMOLED ekranına rağmen en iyi bataryaya da sahip cihazlardan biridir.

Samsung ve Asus'un son cihazlarını incelediğimde güçlü parlaklığa sahip ekranlarına rağmen otomatik parlaklık algoritmalarında biraz agresif olduklarını söyleyebilirim.

Firmaların geliştirdiği bu yazılımlar sayesinde telefon hiç bir sensör ışığının açık kalmasına ya da bataryaya zarar verecek gereksiz tüketimlere izin vermiyor.

Yazılım

Az da olsa payı olan 4. çözüm de batarya tasarrufu yapmaya odaklanmış yazılımlar. Bazen batarya konusunda her şeyi denersiniz ancak hiç bir çıkış yolu bulamazsınız. İşte böyle durumlarda 'wakelocks' gibi yazılımlar yardımımıza koşar.

Bir odanın köşesinde uyumaya çalıştığınızı ancak sürekli gürültü yapıldığını düşünün. Bu yazılımlar da cihazın belli bir süre sonra uyku moduna geçmesini engelleyen zararlı yazılım ya da etkenleri ortadan kaldırır.

Eğer telefonunuzun bataryası konusunda böyle etkenlerin bulunduğunu düşünüyorsanız Google Play'de buna yönelik uygulamalar da bulunmaktadır.

Turkcell MaxiPro5 Fiyatları Belli Oldu
Yeni iPhone 12 Eylül’de
FC 25 Steam ve Epic Games'te büyük bir indirime girdi, bu fırsat kaçmaz
Sonraki Haber