Apple’dan beklenmedik hamle, iş ortakları bunu beklemiyordu

Apple dışa bağımlılığını azaltmak için yeni hamleler yapıyor. Bu durum muhtemelen Apple’ın iş ortaklıklarını da olumsuz olarak etkileyecektir. İşte detaylar.

Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak gösteriliyor. Cupertino merkezli şirketin en önemli ürünü ise şüphesiz iPhone diyebiliriz. iPhone her ne kadar Apple logosu taşıyor olsa da içerisinde Samsung’dan LG’ye, Qualcomm’dan TSMC’ye varana kadar pek çok farklı ülkeden, pek çok farklı şirketin imzası var.

Elbette bu derece dışa bağımlı olmak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Örneğin Apple 5G için Qualcomm’un kapısını çaldığında, hali hazırda devam etmekte olan mahkemenin Qualcomm lehine sonuçlanması şart koşulmuştu. Nitekim Apple Qualcomm’un istediği tazminatı ödeyerek mahkemeyi bitirmiş ve 5G modemler için anlaşma sağlanmıştı.

Apple’dan beklenmedik hamle, iş ortakları bunu beklemiyordu

Bu durum Apple’ın kendi modemlerini geliştirmesi için önemli bir neden ortaya çıkarmıştı. Nitekim Cupertino merkezli şirket bu taraftaki çalışmalarına hala devam ediyor. Lakin hepsi bununla sınırlı değil.

Son raporlara göre Apple kendi 5G modeminin yanı sıra kendi Wi-Fi çipini de geliştiriyor. Hatta bu çiplerin 2025’te tanıtılacak olan iPad modellerinde kullanılması ve geri dönüşlere göre 2025’in sonunda tanıtılacak iPhone modellerinde de kullanılması bekleniyor.

Apple’ın dışa bağımlılık konusunda ciddi adımlar atması, milyar dolarlık iş anlaşmaları tehlikeye giren şirketleri de tedirgin etmiş durumda. Zira kimse Apple gibi bir müşteriyi kaçırmak istemiyor. Bakalım Apple Samsung baskısından kurtulup kendi ekranlarını ne zaman üretecek? Bekleyip göreceğiz.

İkinci elde en çok satılan akıllı telefon markası belli oldu
Circle to Search özelliğini alan Samsung modelleri açıklandı
Huawei yeni Watch GT serisini tanıttı, işte Türkiye fiyatları
Sonraki Haber