Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi

Apple yeni iPhone modellerinin satışa çıkmasıyla birlikte servis fiyatlarına da acımasız zamlar yapmaya başladı.

Apple geçtiğimiz günlerde yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Dürüst olmak gerekirse etkinlik Türkiye açısından hayal kırıklığı yarattı. Keza etkinliğe damga vurmayı başaran Apple’ın yapay zeka programı Apple Intelliange kısa süre içerisinde Türkçe dil desteğine kavuşamayacak. Zira 2025 yılında gösterilen diller arasında bile Türkçe yer almıyor.

Tüm bunlar yetmiyor gibi bir de servis fiyatları absürt derecede zamlandı. Normal şartlarda Apple sürekli zam yapan bir şirket değil. Genel olarak zamlarda döviz kurlarındaki artışlar baz alınıyor. Fakat son zamlarda ilginç bir yol izlendi.

Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi

Apple Türkiye, iCloud servisine yüzde yüz oranında zam yaptı. 39.9 TL olan servisin fiyatı 79.9 TL’ye yükseltildi. Pek çok kişi bu fiyat artışına anlam veremedi. Çünkü son dönemde döviz kurlarında öyle büyük bir oynama olmadı.

Durum böyleyken Apple’ın bir anda servis fiyatlara yüzde 100 zam yapması absürt bir durum olarak nitelendirildi.

Şimdi Apple’ın farklı ürünlerinin fiyatlarında güncelleme yapıp yapmayacağı da merak konusu olmuş durumda. Apple Türkiye’nin yaptığı zam tepkileri beraberinde getirdi. Peki bu tepkiler sonrasında zam geri çekilebilir mi? Söz konusu Apple olduğunda bu çok da mümkün görünmüyor.

Huawei Mate XT Karaborsaya Düştü, Fiyatları Uçtu
Redmi Note 14 Serisi Çok Yaklaştı, Orta Segmenti Sallayacak
iPhone 16 Pro’nun rakibi Xiaomi 15 Pro fiyatıyla şaşırttı
Sonraki Haber