Apple sonunda iPhone kullanıcılarının isteklerine yeşil ışık yaktı

Apple, teknoloji dünyasında yeni bir dönemi müjdeliyor: Artık App Store üzerinden retro oyun emülatörleri resmi olarak indirilebilecek.

Bu hamle, nostaljiyi seven oyun severler için büyük bir haber. Kullanıcılar, sevdikleri klasik oyunlara kolayca erişebilecek ve geçmişin oyun tecrübelerini yeniden yaşayabilecekler. Apple'ın bu adımı, oyun endüstrisindeki yenilikçi yaklaşımını bir kez daha gözler önüne seriyor ve kullanıcı deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Apple, geliştirici yönergelerini güncelleyerek müzik akışı uygulamalarının harici web sitelerine bağlantı sunmasına izin vermenin yanı sıra, App Store'da oyun emülatörlerine de yer açtı. 9to5Mac tarafından fark edilen bu güncelleme ile birlikte, artık retro oyun konsolu emülatör uygulamaları App Store'da yer alabilecek ve hatta indirilebilir oyunlar sunabilecekler. Apple'ın geliştiricilere bir e-posta üzerinden emülatör oluşturup pazarında sunabileceklerini teyit ettiği bildirildi.

Apple sonunda iPhone kullanıcılarının isteklerine yeşil ışık yaktı

Bu güncellemeden önce, emülatör yazılımlarının App Store'da yer almasına izin verilmiyordu, ancak geliştiriciler iOS kullanıcılarına ulaştırmak için çeşitli yollar buluyordu. Bunları yükleyebilmek için kullanıcıların genellikle jailbreak yapmaları ve yükleme araçlarını veya resmi olmayan alternatif uygulama mağazalarını indirmeleri gerekiyordu. Bu kural güncellemesi, kullanıcıların bu yollara başvurmasının önüne geçebilir ve iOS'ta daha fazla Android emülatörünün yolunu açabilir.

Ancak Apple, geliştiricileri "uygulamanızda sunulan tüm yazılımlardan sorumlu olduğunuzu, bu tür yazılımların bu Yönergeler ve geçerli tüm yasalara uygunluğunu sağlamanız gerektiği" konusunda uyarıyor. Emülatörlerin App Store'da yer almasına izin verilmesi, korsan oyunların da kabul edildiği anlamına gelmiyor. Geliştiricinin haklarına sahip olmadığı oyunları indirmek için sunan herhangi bir uygulama kabul edilemez, bu yüzden belirli konsolların hayranları, şirketlerinin iOS için resmi emülatörler yayınlama planları olduğunu ummak zorunda kalacak. Apple'ın geliştirici yönergelerindeki bu son değişiklikler, büyük teknoloji şirketlerinin rekabet karşıtı uygulamalarını hedef alan AB'nin Dijital Pazarlar Yasası düzenlemesi tarafından motive edilmiş gibi görünse de, emülatörlerle ilgili yeni kural tüm geliştiriciler için geçerli.

Xiaomi yapılamaz denileni yaptı, dünyanın en küçüğü ve en hızlısı
Vivo yeni telefonuyla rakiplerine göz dağı veriyor, uygun fiyata üstün özellikler
Apple’dan beklenmedik hamle, iş ortakları bunu beklemiyordu
Sonraki Haber