Apple hala "Çin" diyor!

Her ne kadar son zamanlarda Apple için üretim üssünü Hindistan'a kaydırıyor denilse de, aslında gerçek pek de böyle görünmüyor.

ABD'nin teknoloji devi Apple ile Asya'nın devi Çin arasındaki ilişkiler her geçen gün gerilmeye devam ediyor gibi görünse de, aslında durum tam tersi. Görünüşe göre bu iki dev arasındaki ilişkiler hiç olmadığı kadar güçlü. Apple'ın CEO'su Tim Cook'un yakın zamanda Çin'in Bilgi Teknolojisi Bakanı ile bir araya gelmesi de bu durumu destekler nitelikte.

Tim Cook, Çin gezisine devam ediyor. Bu gezisi kapsamında Foxconn tesisini ziyaret eden Cook, Apple ürünlerinin yüzde 95'ten fazlasının hala Çin'de üretildiğini belirtti. Dünya genelinde en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple, Çin'de akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı saatler olmak üzere pek çok sektörde ciddi bir varlık gösteriyor.

Apple hala "Çin" diyor!

Aslında Apple, üretimini Çin dışına taşıma planları yapıyordu. Bu kararı, pandemi sırasında karşılaştığı zorluklar nedeniyle almıştı. Hindistan'ı ikincil bir operasyon merkezi olarak görmeyi ve dünyanın 'iPhone fabrikası' haline getirmeyi hedefliyor. Ancak bu planlar hala erken aşamada ve üretimi Çin'den başka bir yere taşımanın yakın gelecekte mümkün olmadığı görülüyor. Tim Cook yaptığı bir röportajda, tedarik zinciri ortaklarıyla "kazan-kazan" bir iş birliği arayışı içinde olduklarını ifade etti.

Foxconn'un Başkanı Wang Laichun da yakın zamanda bir röportaj verdi. Bu röportajda, Foxconn'un bu yıl Apple için üç iPhone 15 modeli ürettiğini ve bu işin geçen yıla göre iki kat arttığını söyledi. Ayrıca Apple'ın yaklaşan VR gözlüğü Apple Vision Pro'nun üretimi için hazırlıkların sürdüğü bilgisini paylaştı.

Sonuç olarak, Apple Çin'deki işlerini derinleştirmeyi ve Çinli tedarik zinciri ortaklarıyla iş birliği yaparak her iki taraf için de kazançlı bir durum yaratmayı umuyor.

Amazon artık tarayıcılarda ve iOS cihazlarda şifreyle oturum açmayı destekliyor
Bütçe dostu Vivo Y55t satışa çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı!
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber