Apple Elon Musk’ı kırmadı!

Apple, uygulama mağazasında tek harfli uygulamalara yer vermiyordu. Ancak Elon Musk için bir istisna yapıldı ve X ismine izin verildi!

Teknoloji devi Apple, geniş kullanıcı tabanına sahip sosyal medya platformu Twitter için yapılan bir istisna ile gündemde. Uzun süredir App Store üzerinde yalnızca iki karakter veya daha fazla içeren uygulama isimlerine izin veren Apple, Twitter'ın yeni ismi olan "X" için bu kuralı yumuşatmaya karar verdi.

Apple'ın "App Store" politikaları genellikle uygulama isimleri için sade ve anlaşılır tercihlerin yapılmasını teşvik ediyor. Bir karakterden oluşan uygulama isimlerine izin verilmemesi, kullanıcıların uygulamaları daha kolay bulmasını ve tanımasını sağlamak amacıyla getirilen bir kural. Ancak, Twitter'ın "X" isimli yeni uygulaması için Apple, bu kuralı gevşeterek Elon Musk için bir istisna yaptı.

Apple Elon Musk’ı kırmadı!

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önece Twitter’ın adı da logosu gibi X olarak değiştirildi. X ismi kısa sürede Android cephesinde Twitter’ın yerini almıştı ancak App Store tarafında bu böyle değildi. Apple’ın tek harften oluşan isimlere izin vermemesi, X isminin uzun süre kullanılamamasına neden oldu. Ancak sonunda şirketin inadı kırıldı ve App Store’da da Twitter yerine X kullanılmaya başlandı.

Bununla beraber son kale de yıkıldı ve Twitter ismi tarihe karıştı. Logo ve isim derken platformu tamamen değiştiren Elon Musk’ın amacı şimdi ise uygulamanın bir ödeme aracı olarak kullanılabilmesi.

Galaxy S24 Ultra bataryası belli oldu
iPhone kullanıcıları dikkat! Apple niyeti bozdu! Gözünü beynimize dikti!
Samsung Galaxy S25 ailesinin batarya kapasitesi belli oldu
Sonraki Haber