Apple analisti açıkladı; iPhone 16, iPhone 15’ten ucuz olacak

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtmasına artık sayılı günler kaldı. Peki iPhone 16 serisi fiyat anlamında nasıl bir yerde olacak. İşte detaylar.

Apple’a dair önemli detayları sızdıran analist Ming Chi Kuo, şimdi de iPhone 16 serisinin fiyatı hakkında bazı detaylar paylaştı.

Bilindiği üzere iPhone 16 serisi, aslında iPhone 15’den çok daha ince ve çok daha hafif olacaktı. Fakat Apple bunu mümkün kılacak olan yeni nesil anakartını iPhone 16’nın üretim sürecine yetiştiremedi. Hal böyle olunca iPhone 16 serisi de tasarımsal anlamda iPhone 15’in kopyası şeklinde tasarlandı.

Tek fiziksel farkın, iPhone 16’da dikey konuma geçen kamera olduğunu söyleyebiliriz. Keza bunun dışında önemli bir farklılık bulunmuyor.

Apple analisti açıkladı; iPhone 16, iPhone 15’ten ucuz olacak

Sızdırılan raporlar, iPhone 16 Pro modellerinde kullanılacak olan yeni nesil A yongasının iPhone 15 Pro’da kullanılan yongadan çok güçlü olmadığını rapor ediyorlar. Bu sebepten ötürü de iPhone 15 modelinde kullanılan yonganın, hız aşırtmalı bir versiyonunun iPhone 16’da kullanılmasını bekliyorlar.

Ünlü analist Ming Chi Kuo bu raporlar doğrultusunda iPhone 16’nın iPhone 15’ten daha ucuz bir çıkış fiyatına sahip olacağını iddia ediyor. Elbette bu ucuzluk dolar bazında olacağı için Türkiye’deki çıkış fiyatından daha ucuz olması çok zor diyebiliriz.

Gerçi iPhone 15 serisi çıkışından bu yana hep ucuzladı. Yani geçtiğimiz yıllardaki gibi hızla artan bir fiyat eğrisi ile karşı karşıya değiliz. Yine de bekleyip göreceğiz.

Samsung Galaxy S24 FE özellikleri lansman öncesinde sızdırıldı
Bu telefonların pili bitmiyor, şarjı en uzun giden akıllı telefonlar
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber