Android'den iPhone'a çapraz pil paylaşımı artık gerçek!

Akıllı telefon dünyasının iki merkez kutbu Android ve iOS arasındaki rekabette önemli bir dönüm noktası yaşanıyor.

Uzun yıllar boyunca Android ve iPhone kullanıcıları arasındaki engel, iPhone 15 serisinin USB-C'yi benimsemesiyle biraz daha alçaldı. Bu, artık her iki akıllı telefonun da pil gücünü paylaşabileceği anlamına geliyor. Android kullanıcılarının yaklaşık 2015'ten beri sahip olduğu bu özellik, iPhone'larda yeni bir adım.

Daha önce, iPhone'lar Android telefonlara enerji verebilirken, tersi mümkün değildi. Ancak iPhone 15 serisi bu durumu değiştirdi. PetaPixel tarafından yapılan bir test, bir iPhone 15'in Google Pixel Fold ile bir USB-C kablosu üzerinden pilini paylaşabileceğini doğruladı.

Android'den iPhone'a çapraz pil paylaşımı artık gerçek!

Peki bu neden önemli? Öncelikle, akıllı telefon taşımanın pratikliğini artırıyor. Telefonunuz artık başka cihazları şarj edebilen taşınabilir bir pil bankası olarak da iş görüyor. Bu, başka bir telefon veya akıllı saatler gibi aksesuarlar için oldukça kullanışlı. Android telefonlarda "bağlı cihazı şarj et" seçeneği bulunarak süreci daha da basit hale getiriyor.

Yanınızda taşımak için Nomad gibi şirketler anahtarlık boyutunda USB-C kablolari sunuyor. Bu, cihazlar arasında enerji paylaşımını daha da kolaylaştırıyor.

Android ve iPhone kullanıcılarının, pil gücü gibi temel ve hayati bir şeyi paylaşabilmesi, mobil teknoloji dünyasında daha birleştirici bir yaklaşımın ilk adımı olabilir. Gelecekte daha fazla platformlar arası etkileşim kapıları açılabilir.

Vivo fiyat işini abarttı! Türkiye'de bu fiyata bu telefon kaçmaz!
Xiaomi, amiral gemisi modelleri için kolları sıvadı
Apple Türkiye şaşırttı, yüzde yüz zam kullanıcıları isyan ettirdi
Sonraki Haber