Android kullanıcıları bu tehlikelere dikkat!

Cep telefonu Android ile çalışan kullanıcılar telefonlarına zararlı virüs bulaşmayacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

2011 Temmuz-Kasım tarihleri arasında Android zararlılarının yüzde 472 arttığı söyleniyor. Hacker'ların durmadan saldırdığı Android cihazlarınızı bu saldırılardan korumak için bazı bilgilere sahip olmanız gerekiyor. İşte kendinizi virüslerden korumak için bilmeniz gereken 5 şey.

1. SMS trojan'ları: Yapılan araştırmalara göre, sizin haberiniz olmadan arka planda yüksek ücretli numaralara mesaj gönderen SMS trojan'ları bugün ortada dolaşan Android zararlılarının yarısına yakın bir sayıda. Bu da telefonunuza yüksek faturalar gelmesine neden olabilir.

SMS trojan'larını hiç yüklememiş olmak bu virüsten korunmanın en iyi yolu. Korunmak için şüpheli uygulamaları ve inanılmaz şeyler vaat eden uygulamaları telefonunuza yüklemeyin. Android tehditleriyle başa çıkabilecek güçlü bir güvenlik uygulaması kullandığınızdan emin olun.

2. Carrier IQ: Bir araştırmacı tarafından 2011'in sonlarında keşfedilen kod, milyonlarca cebin kullanıcıların konumunu ve bastığı tuşları günlüğe kaydederek gönderiyordu. Devre dışı bırakmanın da bir yolu olmayan kod operatörlerin bilgisi dahilinde yerleşiyor. Carrier IQ'ya sahip olup olmadığınızı bu uygulama ile kontrol edebilirsiniz.

3. Ön yüklü uygulamalar: Telefonunuza Android işletim sistemi ile gelmeyip, üreticiniz veya servis sağlayıcınız tarafından bazı uygulamalar yerleştirilebilir. Geçtiğimiz Aralık ayında Yapılan araştırmalarda, bu uygulamaların bazılarının önemli açıklar içerebildikleri tespit edildi. Bu açıkların olduğu telefonlarda, telefon başkası tarafından formatlanabiliyor, özel bilgilerin çalınıyor ve telefon dinlenebiliyor. Bu uygulamaların bazılarını kaldırmak mümkün değil.

Sadece Android 4.0 kullananlar, Ayarlar -> Cihaz -> Uygulamalar -> Hepsi yolunu izleyerek, istedikleri uygulamayı kaldırabilir.

4. Sahte Google Play mağazaları: Bir süre önce Google'ın Android Market'i Google Play olarak değişti. Bu değişimle beraber bazı hizmetler Google Play altında toplandı. Siber suçlular, bunu fırsat bilerek sahte Google Play domain'leri oluşturmaya başladılar. Bunlardan korunmak için daha temkinli olmanız ve Google Play uygulamasını kendiniz kurmamanız gerekiyor. Android Play'i indirmenize gerek kalmayacak çünkü cihazınız, Android Market'i kendisi güncelleyecektir.

5. Android/FakeToken.A: Gelen bir SMS, banka hesabınızın ele geçtiğini ve içerisindeki bağlantıya tıklayarak parolanızı değiştirmenizi ister. Bağlantıya tıkladığınız zaman banka sitesine benzeyen gerçekçi bir site açılır.

SMS'lerin içinde yer alan e-posta veya bağlantıları hiçbir zaman açmayın, ne kadar gerçekçi görünürse görünsün bu tehlikeli olur. Bu tür saldırılardan korunmak için banka bilgilerinizle oturum açacağınız zaman, adresi her zaman elinizle yazın.

Mobil cihazlar Max Payne ile şenlenecek!
Football Manager 2012 Android'e geliyor!
Uygun fiyatlı 5G’li Samsung modeli Türkiye fiyatıyla yok satıyor
Sonraki Haber