Android 14 ile Google Fotoğraflar’a Ultra HDR desteği geliyor

Teknoloji devi Google, bir taraftan Android işletim sistemini güncellerken diğer taraftan servislerinin gücüne güç katmayı da ihmal etmiyor.

Google, Mayıs 2023'te Google I/O etkinliğinde Android 14 için Ultra HDR formatını destekleyeceğini açıkladı. Bu format, Android 14 Beta 2'de tanıtıldı ve 10-bit HDR resimleri destekliyor. Standart JPEG resimleriyle tamamen uyumlu olduğu söyleniyor. Bu, Ultra HDR resimlerin hem non-HDR hem de HDR ekranlarda görüntülenebileceği anlamına geliyor. Non-HDR ekranlarda, resimler SDR olarak görüntülenirken, HDR ekranlarda renkler ve kontrast daha belirgin olacak.

Google, bu özellik için Google Fotoğraflar'da Ultra HDR desteğini test ediyor gibi görünüyor. Bu bilgi, Google Fotoğraflar'da Ağustos sonlarında gözlemlenen yeni bir yapı kodu sürümü olan v6.51.0.561138754'ten geliyor. Bu yapı kodu, Google Fotoğraflar için Ultra HDR desteğine işaret eden birkaç dize ile birlikte AssembleDebug tarafından bulundu.

Android 14 ile Google Fotoğraflar’a Ultra HDR desteği geliyor

HDR, yani yüksek dinamik aralık, SDR yani standart dinamik aralığa göre daha iyi resim ve video kalitesi sağlar. Daha geniş bir renk ve parlaklık yelpazesi göstererek daha yüksek kalite sunar.

Günümüzdeki akıllı telefonlar, HDR standartlarını destekleyen kameralar ve ekranlarla birlikte gelir. Bu nedenle, UltraHDR'nin Google Fotoğraflar'a gelmesi büyük bir avantaj. UltraHDR, telefonunuzun kamerasını ve ekranını tam kapasiteyle kullanmanıza olanak tanır. Aynı zamanda, resimlerinizin eski cihazlarda da harika görünmesini sağlamak için JPEG formatını korur.

Google, UltraHDR için Qualcomm gibi yonga seti devleriyle çalışıyor. Google Fotoğraflar'da fotoğrafları yükleme, yedekleme, düzenleme, paylaşma ve indirme için varsayılan format olarak UltraHDR'yi kullanmayı planlıyor.

Samsung, Galaxy S24 Ultra’da yeni bir sensör kullanabilir
Samsung Galaxy Tab A9 bir kez daha görüldü
Otomobilde kabus geri dönüyor, sıfır stokları tükendi
Sonraki Haber