Akıllı telefonlarda kullanılan en yeni 5 teknoloji
2014 yılında akıllı telefonlar ile sunulan 5 yeni teknoloji.
Gelişen teknoloji ile mobil teknoloji, gerçekten eşsiz ve yenilikçi bir çözümlerle gelmeye başladı. Çok değil sadece 3-5 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz teknolojiler hayatımıza girdi. Akıllı telefon pazarında gerçekleşen büyük gelişme ile telefonlarımız konuşma ve mesajlaşmanın dışında her anımızda farklı işler için gerekli ihtiyaçlar olmaya başladı.
Rekabetin oldukça büyük olduğu akıllı telefon pazarında, üreticiler birbirinden inanılmaz teknolojileri cihazlarında kullanıcılarına sunmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Sürekli yenilikçi teknolojilere alışan mobil kullanıcılar, her seferinde üreticilerden daha fazlasını bekliyorlar ve istedikleri gibi olmadığı zaman yeni önceki modeline göre geliştirilmiş bile olsa o cihazı beğenmiyorlar ve eleştirilere maruz kalıyor.
Rakiplerine karşı farklılaşma ve avantaj sağlamak isteyen akıllı telefon üreticileri, akıllı telefonların içine farklı ve ilginç teknolojiler yerleştirdiler. Sizlere bu haberimizde, bu yıl akıllı telefonlarda kullanılan en yenilikçi ve en iyi özelliklerin 5 tanesini sunacağız.
Sonraki sayfalarda 2014 model akıllı telefon teknolojilerini inceleyebilirsiniz.
Otomatik Odaklama
Dijital kameralar megapiksel sayısında değil hızda daha çok önemlidir ve Samsung bunu çok iyi biliyor. Samsung’un mevcut amiral gemisi Galaxy S5, gelişmiş ISOCELL görüntü sensörü ile etkin otofokus özelliğinden yararlanan ilk akıllı telefon. Bu teknolojinin genellikle profesyonel fotoğraf makinalarında bulunan bir odaklama teknolojisi olduğunu unutmayın. Otofokus özelliği kameranın hızlı ve doğru bir şekilde nesneye odaklanmasını sağlar. Samsung Galaxy S5, 0.3 saniye gibi kısa bir sürede nesneye odaklanıyor.
Lazer destekli Otofokus
LG, rakipleri tarafından altta kalmamak için amiral gemisi akıllı telefonu LG G3’ü benzersiz bir lazer yardımlı odaklama sistemi ile donattı. Kızılötesi lazer ışınları (arada, çıplak gözle görünmeyen) hızlı bir şekilde nesneye odaklanmak için telefon ve nesne arasındaki kesin mesafeyi izler. Tabii, ideal koşullar göz önüne alındığında. Bu teknoloji LG G3’ün kamerası ile çekilen fotoğraflarda, bulanık olma riskini en aza indirir.
Hızlı pil şarjı
Akıllı telefonunuzun tamamen bitmiş pilini kısa sürede doldurmak hoşunuza gitmez miydi? Eğer bir Oppo Find 7 sahibi olabilseydiniz bu mümkündü. Bu cihazın bataryasını doldurmak sadece 1 buçuk saat sürüyor. Telefonun şarj süresi oldukça etkileyici. 30 dakikada şarj tam% 75 oranında doluyor. 2800 mAh kapasiteli pilin şarjını sadece 82 dakika da % 100 doldurabiliyorsunuz. LG G3 ve Galaxy S5 gibi amiral gemileri tamamen şarj için 2 saat beklemeniz gerekiyor. Oppo en iyi VOOC şarj teknolojisini kullanıyor ve ayrıca cihazın akıllı şarj özelliği cihazın fazla ısınmasını da engelliyor.
Ultra güç tasarruf modu
Güç tasarruf modu ile telefonlar bir süredir mevcut ama Samsung’un amiral gemisi Galaxy S5’e bu özelliği eklemesi ile bu özellik ön plana çıktı. Telefon, etkin olduğunda pil ömrünü önemli ölçüde uzatan Ultra Güç Tasarrufu Modu özelliğine sahip. Benzer şekilde, HTC One M8’de de Extreme Power Saving Mode özelliği bulunuyor. Her ikisi de benzer bir şekilde çalışıyor ve tüm gerekli olmayan özelliklerini kapatarak minimum güç tüketimi sağlıyor. Bu modlar etkin olduğu sürece cihazınızın pili % 10 seviyesinde olsa bile, pil süresini bir gün kadar uzatabilirsiniz.
Aktif gürültü iptali
Aktif gürültü iptali genelde oldukça büyük olan kulaklıklarda mevcut oluyor ancak, Sony’nin yeni geliştirdiği MDR-NC31EM kulak içi kulaklık, kullanıcıya aktif gürültü iptali özelliğini sunuyor. Bu kulaklık Sony Xperia Z2 akıllı telefon ve Xperia Z2 tablet ile uyumlu çalışır.