Akıllı telefon satışları dibi gördü!

Tüm dünyada yaşanan ekonomik dalgalanma akıllı telefon satışlarını da olumsuz etkiledi. İşte detaylar!

Son birkaç yıl üst üste yaşanan felaketler, tüm dünyada ekonomik anlamda istikrarsızlıklara neden oldu. Yükselen fiyatlar, savaş ve diğer çeşitli olumsuzlukların bir araya gelmesi öyle görünüyor ki akıllı telefon satışlarını da kötü etkiledi. Ünlü araştırma şirketi Canalys tarafından paylaşılan rapora göre akıllı telefon sevkiyatları bu yılın üçüncü çeyreğinde dibi gördü. Sonuçlara göre akıllı telefon sevkiyatları bu yılın üçüncü çeyreğinde son sekiz yılın en kötü performansını sergiledi.

Akıllı telefon satışları dibi gördü!

Pandemi, savaşlar derken son birkaç senedir tüm dünyada ciddi bir istikrarsızlık ortamı söz konusu. İşte bu durum, ekonomik düzeni de alt üst etti ve değişen ekonomik durumlar akıllı telefon piyasasına da yansıdı. Bu yılın üçüncü çeyreğine gelindiğinde akıllı telefon sevkiyatları hakkında yapılan bir rapor da bu fikri destekliyor. Canalys şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, akıllı telefon sevkiyatları 2014 yılından bu yana en kötü seviyesine geldi. Ayrıca şirket, üreticilerin sektördeki pazar paylarına yönelik de önemli sonuçlar açıkladı.

Bu sonuçlara göre pazarın hakimi hala Samsung. Yüzde 21 ile en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan şirket olan Samsung, bu başarısını çeşitli kampanya ve promosyonlara borçlu. Özellikle de orta segmentte ciddi satışlar yapan şirketin amiral gemi seviyesinde ise istenilen düzeyde olmadığı görülüyor. Apple’ın iPhone modelleri de yine pazarın en çok ilgi gören telefonları olma özelliğini koruyor. Yapılan yorumlar ise akıllı telefon satışlarında en kötünün geride kaldığını ve 2023 yılında çok daha iyi bir grafiğin bizleri beklediği yönünde.

2500 - 3000 TL fiyat aralığındaki en iyi f/p telefonlar!
Instagram'da DM'den yürüme devri sona eriyor!
Half Life 2 Episode 3 için ilk tanıtım videosu yayınlandı
Sonraki Haber