2012'nin en iyi akıllı telefonları - İnceleme!

Yılın en iyi akıllı telefonların ayrıntılı incelemesi haberimizde.

Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve bu alanda bulunan cihaz sayısı da gün geçtikçe artıyor. Teknoloji pazarında en çok ilgi gören cihazlar ise Akıllı telefonlar. Bu cihazların günümüz teknolojisine getirdiği birçok farklı yenilikler bulunuyor.

Akıllı telefon pazarında da cihazlar arası birçok seçenek ve tasarım değişikliği bulunuyor. Tuşlu, klavyeli telefonların ardından en son popüler olan cihazlar dokunmatik ekran akıllı telefonlar. Bu alana gelindiği zaman yine bir bölünme oluyor, büyük ve küçük ekranlar.



Bir zamanlar telefonlarda en küçük olanı modayken şimdi nerdeyse bir bilgisayar görevi yapan cihazların büyük ekranlıları tercih ediliyor.

Akıllı telefon pazarının şu anda en büyük isimleri yedi teknoloji şirketi. Bu şirketler Samsung, Apple, HTC, Sony, LG, Nokia ve Motorola'dan oluşuyor. Aynı teknolojiyi kullanan dev şirketler, ürünlerinde benzer teknolojilerden faydalansalar da, kendi geliştirdikleri yazılımsal ve donanımsal özellikleri ile birbirinden farklı bir cihazlar sunuyorlar.

Sizler için bu yılın en iyi akıllı telefonlarının listesini yaptık. İnceleme olarak sunduğumuz listede en iyi akıllı telefonların ayrıntılı incelemesini bulabilirsiniz.





NOKİA LUMİA 920


Lumia 920 özellik olarak Lumia 900 gibi diyebiliriz. Lumia 900 bildiğiniz gibi Windows Phone 7 ile çalışıyordu. 4.5 inç ekran, hızlı çift çekirdekli işlemci ve bir çok yazılım ve donanım gelişmeleriyle yeni Lumia serisi telefonu piyasaya sürüldü. Lumia 920 tam anlamıyla amiral gemisi telefon hissi veriyor. Canlı renkleriyle de kullanıcılar tarafından ilgi çekici olarak bulunuyor.

Telefonun keskin köşe geçişleri ve büyük ekranıyla mükemmel bir tasarıma sahip. Nokia'nın poli karbon özellikteki tasarımı canlı sarı,kırmızı,yeşil ve gri renk seçenekleriyle geliyor.

Yepyeni bir Lumia telefonu olarak karşımıza çıkan Lumia 920 Gorilla Glass 4.5 inç ekran, ClearBlack ve PureMotion HD+ teknolojilerine sahip. LCD ekran 1280x768 piksel çözünürlükte 720p ekranıyla standartların üzerinde bir ekran deneyimi sunuyor.




NOKİA LUMİA 920

Lumia 920'nn 8 mega piksel kamerası optik resim stabilizasyonu ve hızlı performansa sahip. Carl Zeiss lensleriyle kombine edilmiş kamera ve bazı Nokia kamera yazılımları bulunmaktadır. NFC ve Wireless şarjı Nokia'nın yeni aksesuarları JBL ile test edildiğinde beklentilerimizi karşıladığını görüyoruz.

Windows Phone 8 ile çalışan Lumia 920 ile bir çok yazılımsal yenilik bulunuyor. Android Jelly Bean ile gelen bir çok işlevsel özellik Windows Phone 8 ile de geldi.

Çevrim dışı navigasyon sistemi de bu özelliklerden biri olacak. Artık Windows Phone kullanıcıları da internet bağlantısına ihtiyaç duymadan Nokia'nın Bing ile entegreli harita uygulamasına ulaşabilecek.

920 çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci ile Drive'dan City Lens'e kadar daha bir çok uygulama çok işlevsel hızlı bir kullanım sunuyor.

Nokia City Lens uygulamasında bir çok kamera yazılımı bulunmaktadır. Bunlardan en çok dikkat çekeni "Smart Shoot" çekim modudur. Smart Shoot ile çekim yaparken istediğiniz nesneleri çekim alanınızdan çıkarabilir  ya da ekleyebilirsiniz.

Örneğin bir sanat galerisi hayal edin. Bir çok insan toplanmış ve siz de arkadaşlarınızın resmini çekmek istiyorsunuz. Ancak etrafta insanlar var. Resimden çıkarmak istediğiniz nesne ya da kişilerin üzerine dokunmanız yeterli oluyor.



İPHONE 5

iPhone 5 eskisinden çok daha iyi ve çok daha hafif dikkate değer bir tasarım, daha büyük ekran ve daha hızlı işlemci ile geldi.  En iyi özelliklerinden biri de ultra hızlı wireless ve daha iyi performansa sahip işlemcisinin, yeni iPhone'un bataryasını etkilememesi .

Yepyeni tasarımıyla en ince, en parlak ve en hızlı iPhone piyasaya sürüldü. iPhone 4S'e oranla %18 daha ince ve %20 daha parlak görüntü ile geldi. iPhone 5, 7.6 mm daha ince ve 112 gram ağırlığında tanıtıldı. Tasarım rakamları neredeyse rekor diyebiliriz.

4-inç Retina display ekran daha büyük değil olması gerektiği gibi.  Daha büyük ekran tabi ki daha fazla görüş demek fakat daha büyük ekranlı telefonlar bir yerden sonra kullanımı zor ve absürd geliyor. Daha büyük ekrana sahip ancak iPhone 4S ile aynı genişliğe sahip. Kullanım açısından herhangi bir zorluk çıkarmıyor ve tek elle kullanımı da rahat.

Yeni iPhone'da artık takviminizde ve gelen kutunuzda daha çok güncelleme alın daha çok etkinlik düzenleyin. iPhone'in ekranı sadece büyük ekran değil, Retina Display ekran. 326 ppi piksel yoğunluğu ile %18 daha çok piksel içeriyor.

İPHONE 5

Renk saturasyonu önceki veriyona oranla %44 daha iyi. Oynadığınız oyunlar, okuduğunuz kelimeler, gördüğünüz resimler ve uygulamalar artık daha kaliteli görüntü ile sunuluyor. iPhone 5 geniş ekranlı HD video kalitesi ile satışa sunuldu. iPhone 5 iPhone 4S'ten 9mm daha uzun.

Ultra hızlı Wireless sistemiyle birlikte LTE özelliğine sahip. LTE teknolojisi daha hızlı deneyim için geliyor. iPhone 5 LTE'yi doğru yoldan, batarya zararı vermeden getiriyor. Yeni nesil hücresel ve wireless bağlantılı sistemin yanında HSPA, HSPA+ ve DC-HSDPA da destekliyor. Çift bant 802.11n wireless bağlantısı 150 Mbps hıza sahip.

Daha hızlı A6 CPU yeni iPhone'a mükemmel bir performans sağlıyor. iPhone 5 dikkate değer bir hıza sahip. Uygulamaların indirilmesi, web sayfalarının yüklenmesi ve e-mail bildirimleri daha gerçek zamanlı geliyor ve daha hızlı çalışıyor.

A6 çipleri daha iyi grafik performansı sağlıyor. iPhone 4S'in 2 katı grafik performansına sahip. Apple'ın konferansta sadece önceki Apple cihazlarıyla karşılaştırma yapması dikkat çeken noktalardan biri diyebiliriz. Diğer telefon üreticilerinin konferanslarına da bu ay bolca tanık olduk. Genel olarak isim vermeden ya da vererek özellikle iPhone 4S ile karşılaştırmalarını gördük.

Apple'ın burada anlatmak istediği rakip tanımaması olabilir fakat kendisinin daha iyisini yapmaya çalışması da Apple'ın takdire şayan sunuşlarından biri oldu. Apple sadece A6 çiplerinin verdiği hızla kalmıyor, bir de iOS 6'daki yazılım güncelleştirmesinin içerdiği güç tasarrufu ve performans artırmasından da yararlanıyor.

A6 çipleri, hızlı wireless bağlantısı, LTE, grafikler ve Retina display özellikleri hepsi bir arada olmasına rağmen bu özelliklere layık bir de batarya sunabiliyor. iPhone'un bataryası şimdiye kadar en zayıf noktalarından biri oldu. Piyasadaki rakiplerine fazla yetişemese de 8-10 saat arası konuşma ve video süresi sunması oldukça iyi görünüyor.

İPHONE 5

Kamera özelliklerine gelecek olursak, ilk yenilik Panoramik çekim. Aslında Panoramik çekim biraz geç kalmış bir gelişme. iSight olarak da adlandırılan kamera 240 derece 28 mega piksel Panoramik çekim sunuyor. A6 çipleri ve kamera uygulaması en iyi performans için birlikte çalışıyor. iPhone 5'in kamerası iPhone 4S'e oranla %40 daha hızlı çalışıyor.

Artırılmış HD video kayıt kapasitesi 1080p HD video sunuyor. Yüz tanıma özelliği 10 yüzü aynı anda algılayabiliyor. Yani artık herkes spot ışıkların altında kalabilir. FaceTime HD kamera özelliği ise ön kamera ile video görüşmeleri ve görüntülü konuşma sunuyor. Ön kamera da 720p HD video kapasitesine sahip.

iPhone'un 30-pin bağlantısı daha ince, daha küçük ve daha iyi. Lightning bağlantısı da  eklenen özelliklerden biri. 6 signal kapasiteli Lightning bağlantının en akıllıca getirilerinden biri tersinin de kullanılabilmesi. Yani çift taraflı simetrik üretilen bağlantı kablosunun yanlış takılmasından endişelenmenize gerek kalmayacak. Böylece değerli bağlantı kablolarının ömrü daha uzun olacak.

Siri de artık daha akıllı bir asistan. İşlerinizi yapmanızda en iyi yardımcı artık Siri olacak. "Bugün şemsiyeye ihtiyacım var mı?" "Yakınlarda hiç müze var mı?" "En yakın ATM nerede?" gibi sorular Siri için cevabı çok kolay olan sorular.

Siri'ye eklenen özelliklerden biri, Siri artık daha çok soruyu anlayabiliyor. Daha çok cevap biliyor ve size daha çok konuşacak şey veriyor. Siri'ye spor takımınızın maş sonuçlarını sorun, filmler hakkında yorum yapın hatta Siri'ye artık Facebook ve Twitter bildirimlerinizi bile sorabilirsiniz.

iPhone 5'te bir çok yeni uygulama da eklenmiş durumda. 4-inç Retina ekranda uygulamaların keyfi daha da artacak. Konferansta tanıtım başlamadan önce Tim Cook küçük ancak önemli bir bilgi daha verdi. "iOS uygulamalarından %90'ı her ay indiriliyor." Apple uygulamalarının çokluğu kadar kalitesine de önem veriyor. 700,000'den fazla uygulama App Store'da aktif durumda.

Air Play ve Air Print özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Apple TV ile uzaktan wireless bağlantısı ile bağlanarak iPhone'unuzu HD TV'ye bağlayabileceksiniz. iPrint ile bulduğunuz verileri yazdırmak için indirmenize, yüklemenize ya da bağlantı kurmanıza gerek yok. Mail, fotoğraf, Safari ya da iBook'lardan çıktısını almak istediğiniz verileri direk gönderebiliyorsunuz.



GALAXY NOTE 2

Piyasadaki en büyük ekranlı telefon şüphesiz ki Galaxy Note 2. Samsung'un geçtiğimiz günlerde çıkardığı Samsung Galaxy S3 Mini'den sonra telefonların giderek büyümeyeceği konusunda bir ışık yakıldı diyebiliriz. Son zamanlarda çıkan telefonlar "cep" telefonu kavramını değiştirmeye başlamıştı.

Bildiğiniz gibi büyük telefonlar "phablet" olarak da adlandırılıyor. 5.5 inç ekranıyla Galaxy Note phalet ünvanını en çok hak eden telefonlardan biri. Bunların yanı sıra Galaxy Note serisinin yeni modeli yüksek performansı, pürüzsüz tasarımı ve kullanışlı kalemi S-Pen ile telefon marketine bomba gibi düşecek.

Öncelikle sorduğumuz soru şu oldu, Galaxy Note'un ardından Galaxy Note 2 almaya değer bir güncelleştirme oldu mu? Bu sorunun cevabını ayrıntılarda bulacağız.

Galaxy Note ile karşılaştırıldığında Galaxy Note 2 daha pürüzsüz bir tasarıma sahip. Ayrıca Galaxy Note'un köşeleri daha yuvarlak. Galaxy Note 2 tasarım olarak genellikle Galaxy S 3'e benzetiliyor. Yeni amiral gemisi 80.5 x 151.1 x 9.4 mm ve 182.5g ölçülere sahip.

Ağırlığının en büyük etkeni tabi ki boyutu ancak Galaxy S 3'ün 113g olduğunu düşünürsek, tablet olarak kullanmak için daha uygun bir cihaz diyebiliriz. Galaxy Note'a oranla daha geniş, daha uzun ve daha ağır.

Ön panel HP Super AMOLED ekran teknolojisine sahip. Note 2'nin ekranı 1280x720 piksel çözünürlük sunuyor. Bu demek oluyor ki Galaxy Note 2 önceki modele oranla daha az kalitede görüntü sunuyor. Daha büyük ekranıyla 720 p görüntü sunuyor.

GALAXY NOTE 2

Yeni telefondaki değişiklikler ekran büyüklüğü ve çözünürlüğü ile sınırlı kalmıyor. Samsung yazılım konusunda ekrana bazı destek teknolojiler yerleştirmiş. PenTile teknolojisi renkler üzerindeki algoritmasıyla özellikler yeşil renklerde etkili olarak RGB'ye yani gerçek görüntüye daha yakın görüntü sunuyor.

Bu teknoloji ekrandaki renklerin canlı ve parlak görünmesini sağlıyor. Ayarlardan da doğal, film modu, standart ve dinamik olmak üzere dört çeşit ekran ayarlaması yapabiliyorsunuz. Bu konuda Galaxy Note'a göre daha iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Bir diğer avantajı ise Exynos işlemci 4 çekirdekli ve 1.6 GHz ile çalışıyor. 2 GB RAM ve 16, 32, 64 GB dahili hafıza seçenekleri sunuyor. Mikro SDHC kart girişi ile hafıza desteği de sağlanabiliyor. Samsung'un batarya özellikleri de oldukça etkileyici, 3100 mAh batarya ile en iyiler arasına girmeyi başarıyor ve büyük ekranın verdiği dezavantajı ortadan kaldırıyor.

HSPA+ 21 Mbps ve LTE 100Mbps 4G teknolojisi sunuyor fakat bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Bluetooth 4.0 aptX yüksek kalitede ses desteği sunuyor ve WiFi (2.4GHz/5GHz) teknolojisi de oldukça iyi bir performans sergiliyor. Ayrıca NFC, A-GPS ve USB 2.0 da bulunuyor.

İki kamera bulunan telefonda arka kamera 8 mega piksel LED flaşlı ve Full HD video kayıt kapasitesine sahip. Ön kamera da 1.9 MP ile iyi bir görüntülü konuşma keyfi sağlıyor. Alt kısımda 3.5 mm kulaklık girişi ve mikro USB konumlanmış.

Muhteşem özelliklere rağmen hala bir soru işaretiniz olacak, büyüklük. Galaxy Note'u elinize aldığınızda bile aralarındaki belirgin farkı sezmeniz mümkün. Ayrıca telefonu tek elle kullanmanızın veya cebinizde taşımanızın biraz zor olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung büyük telefonlardaki farkını S-Pen teknolojisiyle sunuyor. Elinizle kullanırken ya da S-Pen'e geçerken telefondaki kontroller çok iyi sağlanmış. Galaxy Note serisinin başrol oyuncularından biri de S-Pen diyebiliriz.

Bunların yanı sıra Note 2'nin önceki versiyondan daha ince olması da telefonu daha zarif gösteriyor. Kalemle kullanım bir süre alışılmadık gelse de zamanla alışabiliyorsunuz, tıpkı boyutuna alışacağınız gibi.



GALAXY NOTE 2

Note olarak adlandırılmasındaki en büyük özelliklerden biri Samsung'un sunduğu Note uygulamaları. S-Pen için yeni uygulamalarla gelen Galaxy Note 2'nin en kullanışlı ve şık özelliklerinden biri diyebiliriz. Şimdi de biraz yazılım ve performans özelliklerinden bahsedelim.

Amiral gemisi diyebileceğimiz bir telefon çıktığında yazılım olarak da Android'in son versiyonu olmasını bekliyoruz. Neyse ki Galaxy Note 2 bu isteğimize cevap veriyor ve Jelly Bean ile çalışıyor. Harita uygulamaları, mesajlar, fotoğraflar hatta videolar da Note uygulamalarıyla senkronize çalışabiliyor ve çok kullanışlı işlevler görüyor.

Gmail ile bağlantılı sistem bir çok Android uygulaması, Quick Command uygulamaları da dahil olmak üzere geniş bir uygulama kütüphanesi sunuluyor. Samsung bu telefonda da TouchWiz ara yüzünü kullanmış.

Aslında Samsung bu telefonda büyük ekranın vermiş olduğu dezavantajları düşünmüş ve ayrıntılara önem vermiş. Note 2'nin klavyesini sağ el, sol el konumuna göre ayarlayabiliyorsunuz. Aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi ekran klavyesini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

SVoice uygulaması Samsung'un Siri'ye verdiği bir cevap gibi düşünülebilir. Bildiğiniz gibi Google Voice Search uygulaması da bulunuyor ancak bu alanda Siri'nin en iyi olduğunu söyleyebiliriz. Buradan Siri, S-Voice ve Voice Search karşılaştırmalarına göz atabilirsiniz.

Galaxy Note 2'ye Jelly Bean ile gelen uygulamalardan biri de Google Now. Google Now gelişmiş bir hatırlatma görevi gören bir sistemden oluşuyor. İlk defa Galaxy Nexus'ta gördüğümüz Google Now kullanımı karışık bir ara yüze sahipti. Google Now takviminizle senkronizasyon sağlayarak size planlarınızı hatırlatır. Ayrıca hava durumu, haberler ve daha bir çok konuda sizin asistanınız olacaktır.

GALAXY NOTE 2

Jelly Bean'deki en çok ilgi gören uygulamlardan biri de Project Butter. Arka planda çalışan bu sistem işlemlerinizin daha kolay ve pürüzsüz yapılmasını sağlar. Ayrıca istenmeyen bildirimlerden sizi kurtarır.

Google ve Samsung'un uygulama avantajını bir çok cihazın yakalayamadığını söyleyebiliriz. Android sistemin verdiği özelliklerin yanında Samsung'un Cloud servisi de Galay Note 2 ile geliyor. Bulut depolama sistemi Samsung Cloud'a Samsung kullanıcı hesabınızla giriş yapabiliyor ve verilerinizin daha güvende ve kolay saklanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Şimdi de Galaxy Note 2'nin 8 mega piksel kamerasından bahsetmek istiyorum. Otomatik odaklama ve LED flaşa sahip 8 mega piksel arka kamera ve 1.9 mega piskel ön kamera bulunuyor. Güneş ışığı altında resimler oldukça güzel ve parlak çekim sunuyor. Ayrıca Galaxy Note 2'nin ekranının doğallığında renkler daha gerçeğe yakın görünüyor.

Samsung bu telefonda HDR modu sunuyor. Özellikle hareketli görüntülerde farkını anlayabileceğimiz HDR sistemi ve Panoramik çekim modları bulunuyor. 1080p Full HD video kayıt kapasitesi ile iyi bir kamera deneyimi yaşatıyor. Galaxy Note 2 hızlı sahnelerde ya da düşük ışık altındaki problemlerle başa çıkabiliyor. Stereo Audio sistemi de kamera kayıtlarını kaliteli sunuyor.

3101 mAh bataryanın yanında güç tasarruf modu sayesinde bataryayı etkili ve uzun kullanabiliyorsunuz. 3G ve 4G telefonlara oranla çok iyi bir batarya kapasitesinin olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy Note 2 hakkında büyüklüğü ve ağırlığının dışında söylenecek fazla söz yok. Performans olarak neredeyse mükemmel denilebilecek bir telefon. Baştaki soruya geri dönecek olursak, Galaxy Note yerine alınabilecek güzel bir seçenek ve başarılı bir güncelleştirme diyebiliriz.



Samsung Galaxy S3

Samsung, Galaxy S3 ile imkansızı başarmıştı, geçtiğimiz 20 gün içerisinde satışa sunulan Galaxy S3'ü sizler için irdeledik. Samsung'un dikkate değer bu başarısı ile birlikte yeni amiral gemi tüm dünyada sadece iPhone ile karşılaştırılabiliyor, diğer bütün telefonları kulvarında geride bıraktı diyebiliriz. Ayrıca S3 marketlerdeki iki büyük telefondan biri olacak.

Sizce de tüm bunlar onurlandırılacak bir başarı değil mi? Cevabı ayrıntılarda bulacağız.

Artılar

-Rahat tutuş

-Muhteşem arka kamera

-Android (ICS)

-MicroSD kart girişi

-Eğlenceli ses ve hareket özelliği

-Yenilenebilir batarya

-Eksiler

-Düşük batarya

-Bulunması zor uygulama menusu

-Varsayılan özelliklerin çoğu kapalı

-S-Voice, Siri gibi sınırlanmış


Samsung Galaxy S3

İlk bakışta ses ve açılış tuşları rahat konumda ve 4.8-inch ekran tutuş için ideal bir boyut, inceliği ve yumuşak köşe geçişleriyle tasarımı şık görünüyor. Samsung S3'ün ekranı 4.8-inch 1280 x 720 (720p) Super AMOLED. Bazıları LCD ekranın pixel yoğunluğundan ve yeteneğinden daha iyi olacağını düşünse de biz Galaxy S3 için AMOLED ekrandan memnunuz.

Bir çok akıllı telefon gibi Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) işletim sistemini kullanıyor. Ekranı ise suyu desenli bir maviyle tasarlanmış. Bunun sebebi insan duyguları göz önüne alınmış ve doğa anımsatılmaya çalışılmış. Samsung'un değişiklikleri iyi görünüyor.

S-Voice ve Apple Siri bilindiği gibi son zamanların en çok konuşulan uygulamaları. Samsung S-Voice popüler olduğu kadar bazı eksikler de taşıyor. Karmaşık olmadığı sürece söylediğiniz bir çok şeyi anlıyor ancak sonuç her zaman etkileyici olmuyor. Takvim ve alarm gibi özellikleri eğlenceli ve kolay ancak konuşma tonlaması Siri kadar iyi değil. Yine de Siri'nin ilerlemesi gereken çok yol var. Ancak ne zaman Google "Majel" i yani kendi sesli asistanını çıkaracaktır, zannediyoruz ki o zaman Android kullanıcıları için iyi bir seçenek doğmuş olacak.

Hareket komutları ise daha iyi durumda. Eğer birini aramak istiyorsanız ya da müzik sesini ayarlamak istiyorsanız bu fonksiyonlar daha işlevsel ve akılda kalıcı. Dokunmadan müziği durdurabiliyor ve müzik sesini ayarlayabiliyorsunuz.


Samsung Galaxy S3

Telefonun genel özelliklerine bakacak olursak, Samsung Galaxy S3 1.5GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemciye sahip. Ayrıca 1GB RAM, 16GB dahili hafıza, 4.8-inch 1280 x 720 pixel Super AMOLED ekran, 8-megapixel arka kamera ve bir 2.0-megapixel ön kamera bulunuyor. S3 Android 4.0 ile birlikte Samsung'un yeni TouchWiz UI ile çalışıyor. Yaygın özellikleri ise Bluetooth 4.0, Micro USB, NFC, yakınlık sensörü, dijital pusula, Wi-Fi, yenilenebilir batarya ve microSD kart girişi.

Kamera ise dikkat çeken yönleri arasında. iPhone 4S ve HTC One X ile yaklaşık aynı kalitede fotoğraf çekimi sunuyor. 8-megapixel arka kamerası mevcut. Denemelerimizde özellikle düşük ışıkta Galaxy Nexus'tan daha iyi olduğunu açıkça gördük. Bunlara ek olarak bir çok kamera uygulaması içeriyor örneğin, yüz tanıma yada paylaşım programları. Bu noktada tavsiyemiz sadece kamerası için S3'ü almamanız.

Ses özelliğine gelirsek Galaxy S3 standart kalitede ses sistemi sunuyor ve 4G LTE hızında. Galaxy S3 2,150mAh bataryaya sahip, ancak liste başı cihazlarıyla karşılaştırıldığında bu konuda geride kaldığı görülüyor. Ancak yine de yenilenebilir bataryaya sahip olması ve batarya tasarrufu yapılacak avantajlar içermesi yönüyle görmezden gelinebilir bir batarya zayıflığına sahip.



HTC Droid DNA

DNA'nın ilk göze çarpan özelliği güçlü Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi oluyor. Daha önce de LG'nin amiral gemisi Nexus 4 ile karşılaştırmasına sitemizde yer vermiştik. Droid DNA 5 inç 1080 p ekran ile geliyor. 1.5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci ve 2GB RAM'e sahip. DROID DNA HTC Sense 4+ ara yüzünü kullanıyor.

HTC'nin hem yeni amiral gemisi hem de yeni phablet'i olarak Türkiye'de de satışa çıkması bekleniyor. Full HD ekran, 4G LTE sistemi, dört çekirdekli S4 Pro çip set ve daha bir çok özelliğe sahip. Android telefonların yeni rakibi Windows Phone telefonlar oldu. HTC'nin bu büyük ekranlı telefonuna şimdi yakından bakalım.

141x70.5x9.73 boyutlarına sahip ekranın sağ kısmını kırmızı çizgisiyle farklı bir tasarım karşılıyor. Zaten HTC'nin kırmızı çizgilerine alışmış durumdayız diyebiliriz. Daha az başarılı fiziksel tuşlar ve üst kısmına tek elle zor ulaşabileceğiniz ekran büyüklüğü bazı dezavantajları arasında yer alıyor.

Arka kısımda LED flaşa sahip kamera bulunuyor. 8 mega piksel kamera f/2.0 28mm lensler ve 1080p Full HD video kayıt kapasitesine sahip. HTC One X+ ile benzer yazılıma sahip olup ImageChip'i kullanıyor. Ön kamera da 2.1 mega piksel 88 derece açıya sahip.

Beats Audio HTC hayranlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hoparlörlerdeki ses kalitesi de oldukça iyi diyebiliriz. Wireless bağlantısı ve 4G network sistemi CDMA EVDO Rev A modeline sahip. Bunlara ek olarak Wifi ve Bluetooth 4.0, NFC ve wireless şarj desteğine sahip.

HTC Droid DNA

16 GB dahili hafızanın 11 GB'ı tamamen kullanıcıların kullanımına sunulmuş durumda. Mikro SD kart girişi 64 GB'a kadar genişletilebilir hafıza sunuyor. 5 inç 1080p Super LCD 3 panel akıllı telefonun marketinin en büyük ekranı diyemeyiz fakat yine de büyük ekranlı tablet-telefonlar arasında yer alıyor. 1920x1080 piksel çözünürlük ve 440ppi piksel yoğunluğuna sahiptir.

Resim ve yazıların ekrana yansıması kaliteli sonuç veriyor ve bunların yanı sıra metinler keskin görünüme sahip. Android 4.1'in sunduğu tüm avantajları bulunduruyor. Örneğin Google Now gibi servislerin kullanımına imkan sağlıyor. Batarya özelliklerine değinecek olursak, 2020 mAh bataryaya sahip olması kullanıcıların hayal kırıklığına uğradığı noktalardan biri diyebiliriz.




LG Optimus G


Optimus G Galaxy S 3 ve HTC One X+'a rakip olacak ve LG'nin ürettiği en iyi cihazlardan biri oldu. AT&T ve Sprint ile gelen bu telefonun iki versiyonu bulunuyor. İki telefonun da kamera gibi özellikleri test edildi. İnceleme sonuçları ve detaylı özelliklerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

LG Optimus G bildiğiniz gibi büyük telefonlar arasında, 4.7 inç ekran boyutuna sahip. Galaxy S 3 ve One X'a oranla daha geniş ve daha kısa bir tasarımı bulunuyor. Telefonun ince görünümünü çıkarılma özelliği olmamasına borçlu diyebiliriz.

Öncelikle telefonumuzun donanımsal özelliklerinden bahsedelim. Öncelikle 4.7 inç ekranıyla birlikte diğer Android telefonlarla arasında büyük farklar bulunmuyor. LG'nin arka kapak tasarımı polikarbon yapıya sahip. LG bu modelde kullandığı tasarımı "Cyristal Reflection" olarak adlandırıyor. Siyah rengi elde tutuş rahatlığı sağlıyor ve parlak görüntü kazandırıyor.

Samsung gibi LG de kilit tuşunu sağ tarafa koyma kararı almış, ses tuşları da sol tarafta konumlanmış. Mikrofon sağ alt kısma yerleştirilmiş fakat yumuşak bir konumda zorluk çıkarabiliyor. Sprint ve AT&T modelleri birbirinden farklılık gösteriyor. Sprint'te 32 GB dahili hafızayı genişletme imkanınız yok ve LTE sistemi için mikro SIM yeri de bulunmuyor.

Öte yandan, AT&T modeli mikro SIM ve mikro SD kart girişlerine sahip. Ayrıca 16 GB dahili hafıza ile geliyor. Diğer öneli farklılıklardan biri de kamerada bulunuyor. Sprint 13 mega piksel kapasiteli kamera sunarken, AT&T 8 mega piksel sensörlere sahip.

LG Optimus G

Daha bir çok farklı özellikleri bulunuyor ancak şimdilik şunu söyleyebiliriz ki, AT&T modeli biraz arka planda kalıyor. LG Optimus G'de bazı önemli ekran özellikleri de eklemiş. Son zamanlarda çıkan telefonlarda her zaman gördüğümüz özellikler; 4.7 inç ve 1280x768 ekran çözünürlüğü oluyor. Gelelim farklı kısma; ekran "True D IPS Plus" olarak adlandırılıyor ve "Zerogap Touch" teknolojisi kullanıyor. Yeni LCD panel teknolojisi Optimus G'de daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor.

Markanın yanında yapılan denemelerde de ekran kalitesi iyi görünüyor. Galaxy S 3 ya da Razr HD'de olduğu gibi sıcak renkler daha canlı ve gerçeğe yakın olarak karşımıza çıkıyor. 318 PPI ve standart RGB sistemiyle metinler ve resimler de keskin ve güzel görünüyor. LG bu modelde iyi bir ekran deneyimi sunuyor ve diğer telefon üreticilerine rakip olacak gibi görünüyor.

Görüntülerde de inceleyebileceğiniz gibi AT&T ve Sprint'ten alınmış kamera görüntüleri karşılaştırılıyor. İki modelde de 1.3 mega piksel ön kamera video görüşmelerine ortam sağlıyor. Ancak Sprint 13 mega piksel kamera ile gelirken, AT&T 8 mega piksel kamerayla geliyor.

Sprint için öncelikle çok daha iyi gibi bir düşünce oluşabilir ancak ne yazık ki akıllı telefonlardan fazla mega piksel her zaman iyiyi göstermiyor. 8 mega piksel kamerasına rağmen, resimlerde de görebileceğiniz  gibi AT&T daha iyi görüntü sağlıyor. Bu durumun ortaya çıkmasında AT&T'nin kullandığı yazılımın ve sensörlerin farkı ortaya çıkmaktadır.

Bunların dışında iki model de fotoğraf çekimlerinde hızlı. Akıllı telefonlarda önemli olan kameranın diğerlerinden daha memnun etmesi, daha hızlı olması, daha iyi görüntü vermesi olarak düşünen kullanıcılar bulunmaktadır.

LG Optimus G'nin kamerasının iPhone 5, Galaxy S 3 ve HTC One X ile karşılaştırıldığında güzel sonuçlar vereceğini tahmin ediyoruz.



LG Optimus G

Yazılım özelliklerine geçmeden önce donanımsal olarak LG'nin kendi çizgisini oluşturmaya çalışması dikkat çekiyor.

Optimus G Android 4.0 ile çalışıyor ancak Android 4.1 üzerinde de çalışılıyor. Ancak güncelleştirmeler konusunda firmalara çok güvenmemek gerektiğini düşünüyorum. Zira güncelleştirme haberlerinden aylar sonra telefonlara güncelleştirme gelmediğine hepimiz şahit oluyoruz.

LG Optimus G'nin yazılımı pürüzsüz çalışıyor. Ice Cream Sandwich'in Android kullanıcılarına verdiği tanıdık yüzünün yanında ikonlar ya da dosyaların yönetimi, şekillendirilmesine kolay ve kullanışlı. LG'nin Quick Memo uygulaması çok kullanışlı uygulamalardan biri ve telefonla birlikte geliyor.

Genel olarak Galaxy Note serisiyle ön plana çıkan not uygulamaları gibi, notlar almanıza, ekran görüntülerine ve fotoğraflara ortam sağlıyor. Samsung'un S-Memo uygulamasından çok farklı değil fakat bazı ekstra özellikler burada bulunmuyor.

Üst kısımdaki bildirim bölmesi de kolay ulaşım sağlamasının yanında ayarlara kolay ve hızlı ulaşım sunuyor. Sprint ve A&T'nin bu konuda da farklılıklarını görebiliyoruz. Sprint ayarlar noktasında kişisel ayrımlar yapabilmenize imkan sağlıyor. AT&T sekmelerle kullanım kolaylığı sağlarken, Sprint daha basit bir ara yüz sunuyor.

Performans açısından bakacak olursak, karşılaştırma sonuçlarında da görebileceğiniz gibi HTC One X'i arkasında bırakmaktadır. Qualcomm Snapdragon S4 "Krait" işlemci, 4 çekirdekli çip 1.5 GHz hızda işlemektedir. 2 GB RAM, Adreno 320 grafikler ile güçlü bir performans değeri sunar.

Son olarak AT&T modelde 2100 mAh batarya ile 10 saatten fazla batarya sağlamaktadır.


Motorola Droid Razr Maxx

Motorola Droid Razr Maxx güçlü Android akıllı telefon uzun ömürlü bir pil vaat ediyor. Eğer Android Ice Cream Sandwich olmayan bir telefonu tercih ediyorsanız ve elleriniz küçük değilse bu telefon sizin için son derece cazip.

Motorola Las Vegas'ta düzenlenen CES 2012 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda duyuruldu. Motorola Droid Razr Maxx Android cep telefonu tüm gününü ve gecesini çoklu görevlerle uğraşarak geçiren ve yoğun bir iş ve kişisel yaşam tarzına sahip olan telefon severlere yönelik bir ürün.

Tek bir şarj ile diğer modellere göre iki kata varan daha uzun bir kullanım süresi sunan Motorola Droid Razr Maxx Android akıllı telefon sadece 8.99mm inceliğinde bir gövdeye ve 4,3 inç büyüklüğünde Dupont Kevlar fiberli Super AMOLED ekrana sahip.

Motorola'nın yeni Droid Razr Maxx Android cep telefonunda aynı zamanda çizilmeye dayanıklı Corning Gorilla cam ekran ve güce dayanıklı su tutmayan nano parçacıklar da kullanılmış. Motorola Droid Razr Maxx cep telefonu 1.2 GHz gücündeki çift çekirdek işlemcisi ve 4G LTE bağlantı desteği sayesinde telefonseverlere gün içerisinde son derece hızlı bir bağlantı performansı sunuyor.

Motorola Droid Razr Maxx

MotoCast gibi özel Android uygulamaları da telefon severlerin müzik, şarkı, dijital fotoğraf, belge ve video görüntü gibi içeriklere diledikleri her yerden ve diledikleri her zaman kolaylıkla erişebilmelerine olanak tanıyor. 8 megapiksel çözünürlüklü dijital kamerası bulunan Motorola Droid Razr Maxx Android cep telefonu otomatik netleme özelliğine de sahip.

Motorola Droid Razr Maxx özellikleri

• Form faktör : Dokunmatik ekran

• Ekran : 4.3 inç Super AMOLED

• Sistem : Android 2.3.5 Gingerbread

• İşlemci : Çift Çekirdek 1.2GHz işlemci

• Dijital kamera : 8 ve 1.3 megapiksel

• Kamera özellikleri : Dijital zum ve LED flaş

• Bluetooth : Stereo Bluetooth Class 2

• Hafıza : 1GB RAM x 16GB ROM

• Bellek : 11.5GB dâhilî bellek

• 16 GB microSD hafıza kartı

• WLAN : 802.11b, 802.11g, 802.11n

• aGPS, eCompass, sGPS

• 21.5 saate kadar konuşma süresi

• 15.8 güne kadar stand-by bekleme süresi

• Batarya : 3300 mAh

• Boyutlar : 130.70 x 68.90 x 8.99mm

• Ağırlık : 145 gram

Motorola Droid Razr Maxx aksesuvarları

• Lapdock 500 Pro / Lapdock 100

• Kablosuz klavye / Trackpad

• Araç Navigasyon Dock Birimi

• Webtop Seyahat Adaptörü

• HD İstasyon ve HD Dock birimi

• VGA Adaptörü / HDMI kablosu

• Akıllı Kontrol Cihazı

İyi yönleri

Artırılmış pil gücü

Muhteşem ekran

1.2 GHz çift çekirdekli işlemci

Bir önceki sürümü kadar hızlı Verizon 4G/LTE

İnce çekici bir tasarım

Güçlü multimedya

Sıkı güvenlik özellikleri

Kötü yönleri

Böyle gelişmiş bir telefonda Android 4.0 Ice Cream Sandwich olmaması.

Daha güçlü bir bataryaya sahip olduğu halde kullanıcı çıkartamıyor.

Küçük eli olan kullanıcılar için zor kavranabilir olması.

iPhone 5S farklı renk seçenekleri sunabilir
Beleşçi iPhone'culara darbe!
Müjde gibi müjde: Samsung Galaxy S25'in hangi işlemciyi kullanacağı belli oldu
Sonraki Haber