Temmuz ayından sonra kriptoda neler olacak? İşte o tarih..

Fed’in Finansal Hizmetler bölümü, uzun süredir üzerinde çalışılan ve yeni bir hızlı ödeme sistemi olan FedNow'un temmuz ayında etkinleştirileceğini duyurdu. ABD Merkez Bankası, nisan ayının ilk haftasında hizmetin tanıtımı için katılımcıların resmi sertifikasyonuna başlayacak.

Fed’in, paranın dünya çapında hareket etme şeklini hızlandırmaya yardımcı olacağını vadettiği dijital ödeme sistemi temmuz ayında piyasaya sürülecek.

2019 yılında duyurulan FedNow, bankaların finansal sistem genelinde ödemeleri anında transfer etmesine olanak tanıyacak. Programın hedeflerine göre sistem, fatura ödemeleri, maaş çekleri ve devlet ödemeleri gibi para transferlerinin yanı sıra bir dizi diğer tüketici faaliyetinin daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleşmesini sağlayacak. Fed’den yapılan açıklamaya göre ilk katılımcılar nisan ayı başında bir eğitim ve sertifika sürecini tamamlayacak.

Hizmeti erken benimseyen kullanıcılar, FedNow Pilot Programı’ndan alınan geri bildirimler doğrultusunda bir müşteri test ve sertifikasyon programını tamamlayarak sistem üzerinden canlı işlem göndermeye hazırlanacak.

Yılın her günü ve saati ödeme gerçekleştirilecek

Merkez Bankası’nın aktardığına göre, FedNow hizmeti, finans kuruluşlarının bankacılık saatleriyle sınırlı kalmak yerine yılın her günü ve saati ödeme işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Boston Merkez Bankası COO’su ve FedNow program yöneticisi Ken Montgomery, “Lansman yaklaşırken, finans kuruluşlarını ve sektör ortaklarını FedNow Hizmetine katılmak için gerekli tüm hazırlıkları yapmaya çağırıyoruz.” dedi.

Richmond Fed Başkanı ve FedNow Programı yönetici sponsoru Tom Barkin yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası, FedNow hizmeti ile, esnek, uyarlanabilir ve erişilebilir olan öncü bir ödeme sistemi yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin ne zamana kadar yükselecek? İşte o tarih...
Bitcoin neden bu kadar hızlı yükseliyor? 3 günde büyük sıçrayış
MediaTek Dimensity 8400 Ultra AnTuTu ve Geekbench skorları belli oldu: Tam bir canavar
Sonraki Haber