Rusya'dan kripto para kullanımı için bomba karar!

Rusya Merkez Bankası ve ülkenin Maliye Bakanlığı, sınır ötesi yerleşimlerde kripto kullanımını yasallaştırmanın gerekli olduğunu kabul ederek, kripto para birimine yönelik tavrını yeniden gözden geçirdi.

Yerel haberlere göre, iki hükümet organı, kripto para birimlerini uluslararası ticaret için yasal bir ödeme yöntemi olarak etkinleştirmeden devam etmenin "imkansız" olduğu konusunda anlaştılar. Hareket, Rusya'nın kripto pazarını kendi sınırları içinde düzenlemenin yollarını bulmaya çalışırken, batı yaptırımlarında boğulurken geldi.

TASS tarafından hazırlanan bir rapora göre, Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev, Rusların kripto işlemleri için yabancı platformlara olan güveninin, sektörü yerel olarak yasallaştırma ihtiyacını daha da vurguladığını söyledi.

Moiseev, "Artık insanlar Rusya Federasyonu dışında kripto cüzdanları açıyor. Bunun Rusya'da yapılabilmesi gerekiyor, bunun Merkez Bankası tarafından denetlenen ve kara para aklamayla mücadele gerekliliklerine uyması gereken kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor.” dedi.

Rusya'dan kripto para kullanımı için bomba karar!

Maliye Bakanlığı'na göre, başlatmayı planladıkları altyapı kripto için çok katı olduğu için Rusya'nın kripto para birimlerine yaklaşımı rahat kalacak. Moiseev, "Bir yandan insanlara bunu yapma fırsatı vermek gerekiyor, diğer yandan aklama, uyuşturucu için ödeme vb. gibi durumların önüne geçebilmek için yine de yasal düzenlemeler gerekiyor.         “

Kremlin, Rus Rublesini ülkedeki tek yasal ödeme aracı olarak tutmak için kripto para birimleriyle zayıf bir ilişkiye sahip. Ocak 2021'de kripto ödemelerini yasakladıktan sonra, Merkez bankası Ocak ayında kripto madenciliğini yasaklamayı da önerdi. Putin ayrıca Ekim 2021'de enerji ödemeleri için kripto kullanmak için çok erken olduğunu söyledi. Daha yakın zamanlarda, dijital finansal varlıkların kullanımını yasaklayan başka bir yasa tasarısı, Haziran 2022'de ilk okumayı geçti. Ancak, Rusya'nın kripto para birimlerine yönelik duruşu son zamanlarda genel olarak yumuşamış görünüyor.

LG, akıllı TV'lerine NFT'leri getiriyor
Türkiye birinci oldu! ABD ve Çin ilk 10'a giremedi
Volkswagen son hamlesiyle şaşırttı, durum gerçekten bu kadar kötü mü?
Sonraki Haber