Kripto para yatırımcılarını sevindiren gelişme; ABD bile kabul etti

Kripto para birimi Tether, ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile iş birliği yaparak, çalıntı 1.4 milyon dolarlık fonun geri alınmasında kritik bir rol oynadı.

Bu başarılı operasyon, kripto para birimlerinin yalnızca yatırım aracı olmakla kalmayıp, aynı zamanda suçla mücadelede de etkili olabileceğini gösteriyor.

Chicago, Illinois'teki Amerika Birleşik Devletleri Savcılık Ofisi, Tether USDT'nin değerinde yaklaşık 1.4 milyon dolarlık bir miktarın 12 Mart'ta 1.00 dolar değer kaybettiğini ve bu fonların müşteri destek dolandırıcılığı yoluyla elde edildiğinden şüphelenilen paralar olduğunu duyurdu. Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yönetilen kurtarma çabaları sonucunda, Tether'in de operasyona yardımcı olduğu bildirildi. Tether'den yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: "Kripto para ekosistemi içinde finansal dolandırıcılıkla mücadelede Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ile işbirliğimizden gurur duyuyoruz. 1.4 milyon dolar değerindeki Tether (USDT)’in ele geçirilmesi, bu hızla gelişen endüstride dürüstlüğü koruma çabalarımızda önemli bir kilometre taşıdır. Kullanıcıları koruma ve yasa dışı faaliyetleri ortadan kaldırma konusundaki taahhüdümüz sarsılmaz.

Kripto para yatırımcılarını sevindiren gelişme; ABD bile kabul etti

Dünya genelindeki kolluk kuvvetleri ile birlikte, daha güvenli ve daha emniyetli bir ortam sağlama konusunda öncülük etmeye devam edeceğiz." Bu fonlar, Savcılık Ofisi'ne göre, çoğunlukla yaşlıları hedef alan bir müşteri destek dolandırıcılığı yoluyla çalındı. Kurbanlar, bilgisayarlarında beliren bir pop-up reklamı aracılığıyla tuzak kuruldu. Reklam, kurbanın bilgisayarının tehlike altında olduğunu belirtiyor ve onlara sahte bir müşteri destek numarası veriyordu. Bu numarayı arayan kurbanlar, banka hesaplarının da etkilendiği bilgisiyle karşılaşıyor ve başka bir dolandırıcıya yönlendiriliyorlardı.

Kurbanlar daha sonra banka fonlarını, bunları güvende tutmak amacıyla USDT'ye aktarmaları yönünde yönlendirildi. Bu noktada, kurbanlar token'larının kontrolünü kaybediyor ve dolandırıcılar tarafından muhtemelen iletişim kesiliyordu. Savcılık Ofisi'ne göre, bu operasyon, ABD'nin bir barındırılmayan dijital para cüzdanından USDT'yi geri aldığı ilk durumlarından birini işaret ediyor. Soruşturma devam ederken, fonların nasıl geri alındığı şu anda belirsiz olsa da, 24 Ocak'ta dosyalanan bir yeminli ifadede, kolluk kuvvetlerinin fonları beş farklı cüzdana izlediği belirtiliyor. Belgede, şüpheli cüzdanların "finansal dolandırıcılık ve telgraf dolandırıcılığı şemasından kaynaklanan gelirlerle izlenebilir olduğu ve hiçbir belirgin amaç olmaksızın bir dizi aracı adres üzerinden nispeten küçük para birimi yığınları halinde aktarıldığı, muhtemelen elde edilen gelirleri aklama çabası içinde oldukları" ifade ediliyor.

Bitcoin fiyatı daha da artacak mı? Balinalar neden satış yapmıyor?
Uzman analist Bitcoin'in yeni fiyatını açıkladı! Bu seviyeler gerçek olabilir mi?
Galaxy S25 Slim özellikleri belli oldu
Sonraki Haber