PSN dünya genelinde çöktü, SONY zaman istiyor

PlayStation’ın online servisleri bugün erken saatlerde çöktü. Sorunun düzeltilebilmesi için Sony seferber oldu. İşte tüm detaylar.

PlayStation sahiplerinin de bildiği üzere PSN, online servislerin genelini kapsayan bir özelliğe sahip. Yani PSN’e bir saldırı olduğunda, çökme durumu yaşandığında bazı oyunları oynamak bile imkansız bir hal alıyor.

Aslında şimdiye kadar PSN’in çökmesi gibi bir durumla karşılaşmamıştık. Elbette ufak aksaklıklar oluyordu. Fakat bu durumlar genelde bölgesel aksaklıklar şeklinde karşımıza çıkıyor ve kısa sürede düzeltiliyordu.

Bugün erken saatlerde ise hiç beklenmedik bir şey gerçekleşti. Dünya genelindeki PSN servisleri bir anda çöktü. Hem PlayStation 4, hem de PlayStation 5 kullanıcıları servislere ulaşamadıklarını ve hatta bazı oyunları oynayamadıklarını rapor ettiler.

PSN dünya genelinde çöktü, SONY zaman istiyor

Erken saatlerde gerçekleşen olaya müdahale eden SONY, kullanıcılardan biraz zaman ve sabır istedi. Çöken servislerdeki kritik unsurlar kısa süre içerisinde düzeltildi. Fakat aradan saatler geçmesine rağmen PSN hala stabil bir şekilde çalışmıyor.

Konu ile ilgili SONY’den net bir açıklama ise gelmiş değil. Bazı kesimler PSN’e devasa bir saldırının olduğunu ve kullanıcı verilerinin çalındığını iddia ediyor. Fakat SONY bunu doğrulamış değil. Önümüzdeki saatlerde bu konu hakkında daha net bilgiler geldiğinde takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Nintendo Switch 2 çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı
Nintendo Switch 2 Özelinde Tanıtım Tarihi Paylaşıldı
Bütçe dostu Honor 200 Smart tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı
Sonraki Haber