PlayStation yöneticisi oyunculara meydan okudu, “beğenmiyorsanız almayın”

Konsol dünyasındaki önemli isimlerden biri olan Sony, adeta oyun severlere meydan okudu.

PlayStation markası ile konsol sektöründeki dev isimlerden biri haline gelen Sony, son günlerde yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Sony’nın bu kadar eleştirilmesindeki temel nedenlerden birisi de PlayStation 5 için yeterince sağlam oyun üretememesi.

Bilindiği üzere son State of Play etkinliğinde bile elle tutulabilir tek bir yapım vardı. Ghost of Yotei. 2020 yılında çıkan Ghost of Tsushima’nın devamı niteliğindeki yapım, tanıtımından sonra eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Bu eleştirilerin temel nedeni ise ana karakter olarak bir kadının seçilmesiydi. Pek çok oyun sever bir kadın karakterin ön plana çıkarılmasını zorunlu bir durum olarak nitelendirdi.

PlayStation yöneticisi oyunculara meydan okudu, “beğenmiyorsanız almayın”

Bu eleştirilere sinirlenen PlayStation yöneticisi Shawn Layden ilginç bir söylemde bulundu. Layden, X üzerinden yaptığı açıklamada oyunu beğenmeyenlerin almak zorunda olmadığını belirtti. Bununla da yetinmeyen Layden, beğenmeyenler kendi oyunlarını yapabilirler dedi.

Bu sert söylem kimi PlayStation fanları tarafından desteklenirken, kimileri tarafından da ağır bir şekilde eleştirildi.

Sony son dönemde PlayStation tarafına yeterli özeni göstermiyor gibi görünüyor. Bunda muhtemelen Microsoft cephesindeki gelişmelerin de etkisi olabilir. Nintendo’yu ayrı bir klasmanda tutacak olursak, Sony PlayStation’ı rakipsiz olarak görüyor olabilir.

Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak
Nintendo Switch 2 nasıl görünecek? Tasarımı sızdırıldı
Andorid telefonunuzun şarjı çabuk mu bitiyor, mutlaka bunları yapın
Sonraki Haber