Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak

Nintendo’nun yeni konsolu Switch 2 mobil yapısına rağmen hayli güçlü bir konsol olacak.

Nintendo yeni nesil konsolunu önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tanıtacak. Bu konsolun en geç Mayıs ayı gibi satışa sunulması bekleniyor. Peki Nintendo Switch 2 ne kadar güçlü olacak?

Bu konuda şimdiye kadar pek çok iddia ortaya atıldı. Nitekim Nintendo’nun test cihazlarını ve oyun yapım kitlerini yapımcı stüdyolara ulaştırmaya başlaması ile birlikte bu gizem de ortadan kalkmış oldu.

Bazı forumlarda, yapımcı stüdyolarda çalıştıklarını iddia eden isimler, yeni Nintendo Switch ile ilgili bazı bilgileri paylaştılar. Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Oyun yapımcılarına dağıtılan kitler, güç bakımından konsolun final sürümüyle aynı olsa da tasarımsal açıdan büyük farklılıklar oluyor.

Nintendo Switch 2 en az PS4 kadar güçlü olacak

Yapımcıların verdikleri bilgilere göre, yeni Switch modeli donanım açısından PlayStation 4 kalibresinde bir konsol olacak. Bu da PS4’te oynanan tüm oyunları yeni Switch’in çalıştırabilecek kadar güçlü olduğu anlamını taşıyor. Başka bir değişle PS4 için çıkmış olan RDR 2 gibi yapımların pek çoğunu yeni Switch modelinde remastered olarak görebiliriz.

Öte yandan konsolun oynanış dinamiklerinin ilk Switch ile benzer olduğundan da bahsedilmiş. Görünen o ki Nintendo Wii U’da yaptığı hatayı yeni Switch konsolunda bir daha tekrarlamak istemiyor.

Nintendo Switch 2 nasıl görünecek? Tasarımı sızdırıldı
Sony, PlayStation'ın 30. Yılına Özel Tasarımlarını ve Aksesuarlarını Tanıttı
Sony State of Play etkinliği ile hayal kırıklığı yarattı
Sonraki Haber