GPD Win Max 2 mini dizüstü ve el konsolu, AMD Ryzen 7 8840U APU ile tanıtıldı

Hem dizüstü bilgisayar hem de el konsolu olarak kullanılabilen GPD Win Max 2, güçlü AMD Ryzen 7 8840U APU'su ile oyun severlerin yeni gözdesi olmaya aday.

GPD, AMD'nin en yeni R7 8840U işlemcisiyle güçlendirilmiş WIN Max 2 adlı taşınabilir konsolunun yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bu yeni model, AI teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, AI odaklı bilgisayarlar için belirlenen 16GB minimum bellek standartlarının üzerinde 32GB bellekle geliyor. Cihaz, Windows 11 22H2 sürümü üzerinde çalışacak ve yakında çıkması beklenen 23H2 sürümünü de destekleyecek şekilde tasarlanmış.

Bu güncellemenin odak noktası, geçtiğimiz ay tanıtılan AMD'nin Ryzen 8040 serisi CPU'su. R7 8840U, 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı, 5.1GHz turbo frekansı ve geliştirilmiş Radeon 780M çekirdek ekran kartı ile öne çıkıyor. Özellikle gelişmiş NPU sayesinde AI performansında bir önceki model olan R7 7840U'dan daha iyi bir performans sunuyor.

GPD Win Max 2 mini dizüstü ve el konsolu, AMD Ryzen 7 8840U APU ile tanıtıldı

Ancak GPD'nin yaptığı testler, CPU-Z skorlarına göre, 8840U'nun taşınabilir versiyonlarda 7840U ile benzer bir performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu durum, yeni modelin avantajının daha çok AI işlem kapasitesindeki artışta olduğunu gösteriyor.

Yeni WIN Max 2 modelinin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmadı, ancak mevcut R7 7840U modelinden biraz daha yüksek bir fiyat etiketi bekleniyor. Şu anki fiyatı 1.370$ olan bu modelin, yeni versiyonunun piyasaya çıkmasıyla teknoloji meraklılarının dikkatini çekeceği kesin. Bu gelişme, özellikle oyun ve AI teknolojilerine ilgi duyan kullanıcılar için önemli bir haber olarak öne çıkıyor. GPD'nin bu yeni hamlesi, teknoloji dünyasında heyecan yaratan gelişmelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Beklenen oldu! Switch 2 için oyunlar geliştiriliyor
Ayaneo AM02 Retro mini PC, dokunmatik ekran ve güçlü işlemci ile piyasada
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber