Yurt dışından ödeme almak çok kolay

Bölgesel büyümesini sürdüren yenilikçi ve lider ödeme kuruluşu iyzico, Türkiye’den yurt dışına satış yapan şirketlerin hayatını kolaylaştıracak dövizle ödeme kabul etme özelliği iyziCrossborder’ı duyurdu.

İlk aşamada ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini ve İran Riyali ile yapılacak ödeme işlemlerine destek verecek olan iyzico, Temmuz 2016 itibarıyla 190 farklı ülkenin para birimiyle ödeme kabul etme imkanı sunacak. Bu kapsamda Türkiye’den yurt dışına ürün ve hizmet satan veya satmak isteyen farklı sektörlerden çok sayıda şirket iş hacmini ve karlılığını artırma şansını yakalayacak.

Son dönemde Dünya Bankası’nın bir iştirakı olan IFC’den aldığı büyük yatırım ve İran ekonomisine entegre olan ilk ödeme kuruluşu olarak dikkat çeken iyzico, dövizle ödeme kabul etme özelliği iyziCrossborder’ı duyurdu. Türkiye’den yurt dışına online satış yapanların hayatını kolaylaştıracak olan bu yeni özellik kapsamında şirketler, ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini ve İran Riyali ile yapılacak ödeme işlemlerini iyzico güvencesi ve kolaylığı ile kabul edebilecek. Yurt dışına satış yapan şirketler, dövizle yapılacak işlemler sonrası gelirlerine Türk Lirası olarak banka hesapları üzerinden ulaşabilecek.

iyzico 190 Farklı Para Birimine ve Yurt Dışı Ürün Teslimatına Destek Verecek

E-ticaret kapsamında dünya geneline ürün ve hizmet satan veya satmak isteyen şirketler için kritik olan dövizle işlem yapılabilmesi noktasında önemli bir adım attıklarını belirten iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, "iyzico olarak üye iş yerlerimize TL ile ödeme almanın en kolay ve en hızlı şeklini sunma misyonumuzu sağlarken çalıştığımız şirketlere katmadeğer sunacak yenilikleri de her dönem hayata geçiriyoruz. Sektördeki lider konumumuzla ülke ekonomisini canlandırmak ve e-ticaret kapsamında iş yapan şirketlerin gelirlerini artırmak için de sorumluluk duyuyoruz. Bu noktada yurt dışına yapılacak satışlara destek verecek ödeme altyapısını da sunmamızın vakti gelmişti. Bu vizyonla iyzico ile çalışan şirketler artık ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini ve İran Riyali ile ödeme kabul edecek ve bir ay sonra ise dünyadaki 190 farklı ülkenin para birimiyle yapılacak ödeme işlemlerine cevap verebilecek. Bu çalışmaları hızlı biçimde sürdürürken bir yandan da Türk şirketlerinin yurt dışına sattıkları ürünlerin teslimatını kolaylaştıracak bazı işbirliği projelerimizi de yakında duyuracağımızın müjdesini şimdiden vermek isterim." dedi.

Facebook Messenger'da uçtan uca şifreleme dönemi
İnternette güvenlik için 12 ipucu
En fazla elektrikli otomobil satan markalar belli oldu, TOGG kaçıncı sırada?
Sonraki Haber