Yeni nesil en çok YouTube'da zaman geçiriyor!

YouTube'da en çok ise oyun kanalları izleniyor!

Dijital dünyanın içine doğup orada yetişen Z kuşağı, %97 oranı ile en çok YouTube’da varlık gösteriyor. Kendi yaşıtlarının günlük hayatını yakından takip eden bu nesil, günün trendlerine uygun olarak eğlenceli videolar üreten kanallara abone oluyor, sevdikleri oyunların videolarını izliyor.

Türkiye'nin tek dijital kadın zirvesi olan Dijital Topuklar’ın bu yıl panel konularına taşıdığı Z kuşağına Hitap Etmenin İncelikleri oturumu, Teknosa desteği ile gerçekleşti. Z kuşağını mercek altına alan 1 milyon 600 bin datayı sosyal dinleme tekniği ile araştıran Teknosa, özellikle ebeveynlere ışık tutacak araştırma sonuçlarını zirve katılımcılarıyla paylaştı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Topuklar Zirvesi'nde Z Kuşağına Hitap Etmenin İncelikleri oturumunun sponsoru olan Teknosa, 7-16 yaş aralığındaki çocukların dijital mecralarda kamuoyuna açık olarak paylaştığı 1 milyon 600 bin datayı inceledi. Teknosa’nın yaptığı araştırma ışığında, oturumda dijital dünyada çocukların varlığı, ilgi alanları, iletişim biçimleri ve güvenliği ele alındı.

Yapılan araştırmaya göre, dijital dünyanın içine doğup orada yetişen Z kuşağı, %97 oranı ile en çok YouTube’da varlık gösteriyor. Kendi yaşıtlarının günlük hayatını yakından takip eden bu nesil, günün trendlerine uygun olarak eğlenceli videolar üreten kanallara abone oluyor, sevdikleri oyunların videolarını izliyor. 

Dijital dünyada çocukların konuştuğu konuların başında %38 oranı ile oyun başlığı gelirken, bu oran çocuğun oyun karakterleri ve oynadığı oyunlardan ne kadar etkilendiğinin de göstergesi oluyor. Z kuşağının diğer ilgi alanları ise %34 ile trendleri ve gündemi takip ettikleri Vlog’lar, %19 ile yaşıtlarının gündelik aktiviteleri, %6 ile oyuncaklar ve %3 ile çocuk kanalları olarak sıralanıyor. 

Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından birisi ise dijital dünyanın çocukların sosyal hayatına etkisi. Dijitalleşme, davranış biçimlerini değiştiriyor. Yüz yüze iletişimi kısıtlı hale getiren dijital dünya, yüzde 30 oranında çocukların sosyallik durumunu olumsuz etkilerken, çocukların gelişimi ve eğitimine olumlu katkısı ise yüzde 37 olarak belirleniyor. Dijital dünya, okul hayatına yüzde 22 etki ederken, aile içi iletişim ve kültürel değişimlere etkisi yüzde 11 olarak görülüyor. 

Apple'dan rekor gelir!
Microsoft, LinkedIn'i Outlook.com ile birleştiriyor!
YouTube için şok edici hata, Premium aboneleri isyanda
Sonraki Haber