Türkiye mobil ticaret devriminde ilk üçte! [İnfografik]

Türkiye’nin mobil üzerinden yapılan online alışverişlerde tüm dünyada Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte ilk üçe girdiğini ortaya çıktı.

Monitise hazırladığı infografik ile “eTicaret”in “mTicaret”e dönüşme hızını gözler önüne serdi. Online ticaretin hızla mobil platforma kaydığını belirten infografik, mobil ticaretteki yıllık büyüme hızının eTicaret’in büyüme hızının 3 katı olduğunu gösteriyor.

Monitise MEA CEO’su Fatih İşbecer, “Tüm dünyada eTicaret trafiğinin büyük oranlarda mobil platformlara kaydığını biz de gözlemliyoruz” diyor. eBay ve Amazon gibi dev eTicaret firmalarının, mTicaret devrimini benimsediklerinin altını çizen İşbecer, “Dünyanın büyük firmalarının yaşadığı bu dönüşüm herkese örnek olmalı. mTicaret’in eTicaret’i üçe katladığını görüyoruz. Mobil platformda yer almayan ya da mobil platformun kendine özgü gerekliliklerini yerine getiremeyen markalar yok olmaya yüz tutabilir” diye ekliyor.

Türkiye zirvede

İnfografiğe göre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin ile birlikte online alışverişlerini mobil platforma taşıma konusunda dünya çapında en hızlı davranan ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’deki tüketicilerin %53’ü, 2014 yılı içerisinde yaptıkları online alışverişler için akıllı telefonlarını kullandıklarını söylüyorlar. Çin ve BAE gibi ülkelerde de benzer kullanıcı davranışları gözlenirken ABD’de bu oran yalnızca %31’de kalıyor.

Mobil uygulamanın gücü = Markanın gücü

Infografik ayrıca mobil ticaretin lokomotifi görevini gören mobil alışveriş uygulamalarının tüketicilerin hayatlarında kapladığı yerin büyüklüğüne de dikkat çekiyor. Verilere göre, akıllı telefon kullanıcılarının %64’ü, alışverişlerini mobil uygulamalar üzerinden yaparken, %52’si mobil tarayıcıları kullanıyor ve mobil uygulamaların tercih edilmesinin iki ana sebebi olarak “kullanışlılık” ve “hız” gösteriliyor.

Monitise MEA COO’su Fırat İşbecer, bu verileri şöyle yorumluyor: “Mobil, tüm şirketler için artık öncelikli satış ve pazarlama kanalı durumunda. Mobil kanala açılan her şirket bu kanalda farklılaşmanın ve müşterilerine farklı bir deneyim sunmanın yollarını arıyor. Mobilde farklılaşmanın yolu da yenilikçilikten, kullanıcı dostu mobil tasarımlardan ve tamamıyla mobile uygun bir kullanıcı deneyiminden geçiyor. Yalnızca görünürlük sağlamak için uygulama çıkaran kurumların zamanın çok gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Tamamen kullanıcı deneyimine odaklanılarak tasarlanmış, aşamaları ve işlevleri iyi planlanmış, hızlı bir hizmet sunan uygulamalara sahip şirketler, bunun avantajını şimdiden yaşıyor.”

FBI'dan Rus 'hacker' için 3 milyon dolar ödül!
OPTICWISE Konsorsiyumu 5G Altyapı Kamu-Özel Ortaklığı'na 'Ortak Üye' seçildi
Redmi K80 Pro AnTuTu skoru belli oldu, ortalığı yıkıp geçecek
Sonraki Haber