İddia: Google internet kotanızı izinsiz tüketiyor! işte detaylar

İnternet devi Google'a yeni bir dava açıldı! Sebebi ise kullanıcılarının internet kotasını izinsiz tüketiyor olması!

İnternet devi Google'ın, kullanıcılarının internet kotasını izinsiz olarak ayda yaklaşık 350 MB tükettiği iddia edildi! İşte detaylar;

İddia: Google internet kotanızı izinsiz tüketiyor!

ABD merkezli arama devi Google, özellikle de son zamanlarda kendisine açılan davalarla başı dertte.

Google'ın şimdi de hücresel data ile bilgi transferi yaptığı gerekçesi ile dava edildiği ortaya çıktı. Yakın zaman önce olduğu görülen bir toplu dava dosyasında Google'ın, Android kullanıcılarının izni olmadan bilgilerini izlemek için hücresel veriyi adil olmayan bir şekilde kullandığı iddia edildiği görüldü.

İddiaya göre Google bu işlemi Android işletim sistemi vasıtası ile gerçekleştiriyor ve konum verileri ile ilgili bilgileri kendi veri tabanına aktarmak için hücresel veriyi kullanıyor. Yine iddialar doğrultusunda, şirket tüketiciler için maliyet oluşturan bu verileri,  milyarlarca dolarlık kâr elde etmek için kullanıyor.

Bu sebeple hakkında dava açılan Google, iddiaya göre bu ver kullanımını işlem günün her saatinde gerçekleşiyor ve tüketicilerin satın aldığı hücresel veriyi, cihaz kullanıcılarından habersiz bir şekilde 'pasif' bilgi aktarımını gizlice gerçekleştirmek için kullanıyor.

Pasif kullanımda sistemin günlük 4,4 MB veri, ayda ise yaklaşık 130 MB veriyi Google sunucularına aktardığı öne iddia ediliyor. Bu verinin boyutu ise aktif kullanımda aylık 350 ila 400 MB'a tekabül ediyor. Aynı işlemi iOS işletim sistemine sahip cihazlarda da gerçekleştiren şirketin, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise daha düşük veri kaybına neden olduğu iddia ediliyor.

Davacılar bu kapsamda, Google'ın kendilerine tazminat ödemesi gerektiğini öne sürüyor. Davanın nasıl sonuçlanacağını ise ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

YouTube 10 yıllık geleneğe son verdi!
Google internet balonu yeni bir rekora imza attı!
WhatsApp üzerinden yapılan bu dolandırıcılığa dikkat
Sonraki Haber