Evde interneti yavaşlayınca kendi internet hizmetini kurdu

ABD’li bir adam, internet servis sağlayıcısının verdiği hizmetin kalitesinden bıkınca kendi fiber internet servis sağlayıcısını kurdu.

ABD’li bir adam, internet servis sağlayıcısı AT&T'den alabildiği yavaş internet hızlarına razı olmak ile kırsaldaki evine hızlı uydu intermeti bağlatmak için 50.000 dolar ödemek arasında bir seçim yapmak arasında kalınca gemileri yaktı. Michigan'lı Jared Mauch, her iki seçeneği de reddederek kendi fiber internet servis sağlayıcısını kurmaya karar verdi. 

70 müşteriye ulaştı

Kendi internet ağını kuran Mauch, ayrıca 70 müşteriye de hizmet vermeye başladı. Şimdi geniş bant internet erişimini genişletmeyi amaçlıyor ve 70 müşteriden 600'e çıkmaya hazırlanıyor.

Hikaye geçen yıl, ABD hükümetinin altyapı projeleri için Michigan'ın Washtenaw ilçesine 71 milyon dolar tahsis etmesi ile başladı. Bunun bir kısmı geniş bant genişlemesine ayrıldı. Mauch da, mevcut bir ankete göre yetersiz hizmet verildiği bilinen haneleri kablolamak için bir teklif sundu. Mauch, yaptığı açıklamada o dönemi şöyle anlatıyor: "Belki çılgınlık, belki de girişimcilik... Henüz hangisi olduğundan emin değilim. Ama bölgemdeki tüm projeye teklif verdim ve bu rekabetçi ihale sürecini kazanmayı başardım."

Maliyeti 30 bin dolar

Şimdi, tek bir ev için 800 metre fiber gerektiren birkaç ev de dahil olmak üzere, projeyi genişletmek için toplam ağını 80 km’ye çıkartmayı amaçlıyor. Bu, bu evlerin her biri için 30.000 dolara mal olacak. Mauch’un alacağı kurulum ücreti ise 199 dolar seviyesinde.

79 dolara 1000 Mbps internet

Müşteriler, ayda 55 ABD Doları karşılığında 100 Mbps internet hızı veya ayda 79 ABD Doları karşılığında sınırsız veri ile 1 Gbps internet hızı arasında seçim yapabiliyor. Sözleşmenin 2026'ya kadar tamamlanması gerekiyor, ancak Mauch, 2023'ün sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyor. Gerekli adreslerin bazılarını zaten bağladı ve ilk bağlantının Haziran ayında yapılmasından sonra bir basın açıklaması yayınladı.

Google bilinmeyen yüzü ile sizi şaşırtabilir! İşte o gerçekler!
Google (Alfabe) nasıl ve nerelerden para kazanıyor?
Bak işine Samsung, işte Apple'ın yeni ekran teknolojisi
Sonraki Haber