DorukNet, Microsoft Cloud OS Network Programı'nın Türkiye'de birinci seviyedeki ilk ve tek iş ortağı
DorukNet, Microsoft Türkiye’nin servis sağlayıcılara yönelik hayata geçirdiği Cloud OS Network Programı’nda birinci seviye ana iş ortağı oldu
Microsoft Türkiye’nin 2013 yılında lansmanını gerçekleştirdiği ve bulut teknolojilerine özel hazır çözümler sunan Microsoft Cloud OS Network Programı hızlı büyüme performansını değerli iş ortaklarından DorukNet’in başarısı ile taçlandırdı. 90 farklı sektörde, 3 milyondan fazla müşteriye ve 100’den fazla iş ortağına ulaşan program kapsamında DorukNet, birinci seviyede ilk ve tek Cloud OS Network iş ortağı seviyesine ulaştı. Türkiye’de Cloud OS Network Programı’na ilk giriş yapan DorukNet, kalitesi ve yüksek standartları sayesinde Microsoft’un KOBİ segmentinde yer alan müşterileri için tavsiye edilen birinci seviye ana iş ortağı ortağı oldu. İş ortaklığı doğrultusunda DorukNet, Microsoft’un bulut bilişim danışmanlığından yararlanarak Azure mimarisi üzerinde şekillenen Azure Pack teknolojisi ile kendi veri merkezinde bulut bilişim hizmeti sunacak.
Microsoft Türkiye ve DorukNet tarafından yapılan ortak basın toplantısında duyurulan iş ortaklığı, bulut tabanlı projelerini yurtiçindeki veri merkezlerinde geliştirmek isteyen tüm firmaların ihtiyaçlarını karşılıyor. DorukNet tarafından verilecek olan bu hizmet, Microsoft’un bulut bilişim platformu Azure’un sağladığı olanaklardan yararlanılarak, DorukNet’in veri merkezinde hayata geçirilecek. DorukNet, Azure Pack olarak tanımlanan bu çözüm ile bulut servisi projelerinin hızlıca ve kolayca hayata geçirilmesini sağlayacak.
Microsoft çözümleri ile servis veren iş ortakları, gerek altyapı kaynaklarının verimli kullanılması gerek operasyonel maliyetlerin azalması sayesinde rekabet avantajı elde ediyor. Bunun yanısıra Cloud OS Network Programı ile Microsoft, iş ortaklarına, hizmetlerinin pazara sunulmasında destek oluyor. İş ortaklarının doğru hedef müşteriye doğru mecralarda mesajlarını iletmelerini sağlayan pazara gidiş stratejilerini geliştirmeleri konusunda danışmanlık sunuyor.
Microsoft Türkiye ile gerçekleştirdikleri iş birliğine yönelik basın toplantısında söz alan DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman “Microsoft Türkiye ile 15 yılı aşkın süredir devam eden iş ortaklığımız boyunca birçok başarılı projelere imza attık. 2011 yılında Türkiye’de Bulut Bilişim hizmetlerini ilk veren firma olduk. Bugün DorukNet olarak Microsoft ile beraber Türkiye’de bir ilke daha imza atarak bulut bilişim sektöründeki öncü konumumuzu sürdürmeye devam ediyoruz. Kendi veri merkezimizde Azure Pack çözümlerini, özellikle KOBİ’ler için oldukça hızlı, kolay ve hemen ulaşılabilir şekilde sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Azure Pack çözümü ile şirketlerin elektronik dönüşüm süreçlerinde de çok önemli katkılar sunduklarını ifade eden Erkman “e-Dönüşüm çözümleri kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı onaylı e-Defter çözümünü Medyasoft ile yaptığımız bir işbirliği anlaşmasıyla Azure Pack’in altyapısını kullanarak, hayata geçirdik” dedi.
Azure Pack: Güvenli, verimli ve ekonomik
Microsoft Türkiye KOBİ Segmenti’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü, özellikle KOBİ ölçeğindeki işletmelerin Azure Pack çözümü ile güvenli, verimli ve uygun maliyetli bir bulut bilişim altyapısına sahip olacağını belirtti. Tüzünsü, “KOBİ’ler, orta büyüklükte bir paket olan Azure Pack ile bulut bilişim hizmetine DorukNet vasıtasıyla en hızlı biçimde ulaşabilecekler. Ayrıca Microsoft tarafından teknolojik danışmanlıkla desteklenecek olan bu çözüm, DorukNet’in müşteri hizmetlerindeki kalitesiyle de farklılığını ortaya koyacaktır” dedi.
Azure Pack ile DorukNet’in Türkiye’de Azure benzeri hizmetler sunmasını sağladığını ifade eden Tüzünsü “Azure Pack çözümü sayesinde artık bulut tabanlı projelerini yurtdışındaki bir veri merkezinde saklamak veya geliştirmek istemeyen firmalar ya da mevzuat gereği verilerini Türkiye’de tutması gereken firmalar, Azure’un sunduğu birçok ayrıcalıktan faydalanarak verilerini ve projelerini yurtiçindeki bilgi merkezlerinde geliştirebilir veya saklayabilirler” dedi.
Tüzünsü programın teknik altyapısı ve iş ortaklarına sunduğu avantajlar hakkında da şu bilgileri verdi: “Azure Pack ile bulut servislerinin sunulmasında danışmanlık veriyoruz. Teknik olarak kendini kanıtlamış Microsoft IP’si olan referans mimariler ile karmaşık bulut servisi projelerini hızlıca hayata geçirmelerine katkı sağlıyoruz. İş ortaklarının Azure Pack ortamlarıyla daha optimum servisler çıkarmalarını sağlıyoruz. Cloud OS Network Programı dahilinde şu anda dünyada 100’den fazla iş ortağı, 3 milyondan fazla müşterimize hibrit bulut çözümleri üzerinden hizmet veriyoruz. Microsoft çözümleri ile servis veren iş ortaklarına rekabet avantajı yaratıyoruz, nitekim Cloud OS Network Programı iş ortağı büyüme hızını 4 katından fazla arttırdı.”
Tüzünsü, DorukNet iş ortaklığı ile kurumsal ve KOBİ segmentine 2000’e yakın sanal sunucu hizmeti vermeyi hedeflediklerini, ayrıca bulut üzerinden Türkiye’de çok nadir sunulan Hosted SQL hizmetini de müşterilerine sunucaklarını sözlerine ekledi.
Bulut bilişim 14 milyon iş fırsatı yaratacak
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de bulut bilişimin küresel teknoloji pazarında büyük bir ivme yarattığını belirterek, IDC (International Data Center) verilerine göre bulut bilişim ekseninde oluşan yeni iş kollarının 2015’te dünya genelinde 14 milyon yeni iş fırsatı yaratmasının beklendiğini kaydetti. Özmen, bu yeni iş potansiyelinin 1,1 trilyon dolara yakın bir ticari hacim yaratacağını ifade ederek bulut bilişimde iş ortaklarının önemine dikkat çekti. Tamer Özmen şöyle konuştu: “Biz, yüksek teknolojimizi ihtiyacı olan kurumlara iş ortaklarımız vasıtasıyla taşıyoruz. DorukNet, Microsoft Türkiye’nin servis sağlayıcılara yönelik hayata geçirdiği Cloud OS Network (COSN) Programı’nda birinci seviye ana iş ortağı oldu. Dünya çapında 15 adet olan birinci seviye COSN iş ortaklarının arasında yer alan DorukNet iş ortaklığı kapsamında Microsoft’un danışmanlığıyla bulut bulut ilişim çözümü Azure’un alt yapı mimarisine uygun Azure Pack teknolojisi üzerinden bulut hizmeti sunacak. Bu stratejik iş ortaklığı verilerini yurtiçindeki veri merkezlerinde saklamak isteyen firmaların ihtiyaçlarını karşılıyor ve Azure ile köprü görevini yerine getiriyor. Microsoft Private Cloud çözümleri ile servis veren iş ortakları, gerek altyapı kaynaklarının verimli kullanılması gerek operasyonel maliyetlerin azalması sayesinde rekabet avantajı elde ediyor. Bunun yanı sıra Cloud OS Network Programı ile Microsoft, iş ortaklarına hizmetlerinin pazara etkili ve hızlı bir şekilde sunulmasında destek oluyor. Bu noktada 1998 yılından beri güvenilir bir iş ortağımız olan DorukNet’i başarılarından dolayı tebrik ediyor, yeni işbirliğimizin ortak gücümüze güç katacağına inanıyoruz. Bu ve benzer katmadeğer odaklı işbirlikleri ile iş ortaklarımızla büyümeye, Türkiye de teknolojiyle gelişmeye devam edecek” dedi.
Microsoft ile her iki dakikada 1 milyardan fazla kullanıcı buluta erişiyor
Her iki dakikada 1 milyardan fazla kullanıcının Azure platformu üzerinden bulut bilişimin avantajlarını yaşadığını belirten Özmen, Fortune 500 listesindeki firmaların yüzde 57’sinin de Azure kullandığını ifade etti. Özmen “İşletmeler, Microsoft bulut platformumuz Azure ile hiç bir fiziksel altyapı harcaması yapmadan yeni servisleri ve iş süreçlerini kolaylıkla hayata geçirebilir. Bu anlamda büyük işletmelerin yanında KOBİ’ler için de çok önemli avantajlar sunuyoruz. BCG’nin (Boston Consulting Group) araştırmasına göre KOBİ’lerin Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde teknoloji kullanmaları 15 milyar dolar daha fazla gelir elde edilmesini sağlayabilir. Bu anlamda Microsoft’un teknolojik üstünlük ve güvenliğini taşıyan Azure Pack çözümünün de KOBİ’lerimize destek olacağına eminiz” dedi.