ibVPN inceleme

130'dan fazla sunucuyu bünyesinde barından, hızı ve güvenliği ile nam salmış ibVPN'i inceledik. VPN uygulaması arayanlar, ibVPN incelememize mutlaka göz atmalı.

Genellikle erişim engellerini aşmak için kullanılan VPN hizmetleri, aslında halka açık Wi-Fi noktalarına bağlandığınızda ve internette IP'nizi gizleyerek hackerlardan korunmanızı sağlıyor. Masaüstü ve mobil platformda onlarca VPN uygulaması yer alıyor. Ancak bunların çoğu güvensiz ve yavaş.

Güvenliği ve sunduğu hız ile nam salmış ibVPN servisini masaya yatırıyoruz. 2003 yılında kurulan Amplusnet tarafından geliştirilen ibVPN, 47 farklı ülkede 130'dan fazla sunucu bünyesinde barındırıyor. Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bu sunucuları, konumunuza göre otomatik olarak seçebiliyorsunuz.

ibVPN'de güvenlik için; NAT Firewall yer alıyor. OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, SoftEther ve IPsec protokollerini destekleyen ibVPNWindows, MacOS, iOS ve Android platformlarında kullanılabiliyor. 1 günlük deneme süresi olan ibVPN'in TOR, P2P, Torrent ve Double VPN özelliği de bulunuyor.

Double VPN özelliği ile iki farklı VPN sunucusuna bağlanarak internette tamamen görünmez olabilirsiniz. ibVPN'in sürekli bağlı kal opsiyonu ile internetinizi kesintisiz olarak VPN'e bağlı tutabilir ve sızıntıları engelleyebilirsiniz. 

ibVPN'de hız konusunda neredeyse hiç kayıp olmuyor. Ping konusunda ise Türkiye sunucusunda 35 civarında, en yakın sunucu olan Çek'te ise 110 civarında bir Ping aldık. ibVPN'i genel olarak değerlendirirsek; sunduğu hız ve güvenlik ile diğer VPN'lerden bir adım önde yer alıyor. Özellikle sürekli bağlı kal özelliği ile VPN sızıntılarının engellenmesi, ibVPN'in en başarılı özellikleri arasında yer alıyor.

ibVPN'i indirmek için tıklayın
Lenovo P2 inceleme
Marshall Monitor Bluetooth inceleme
En fazla elektrikli otomobil satan markalar belli oldu, TOGG kaçıncı sırada?
Sonraki Haber