Huawei P20 Pro inceleme

Dünyanın üç kamera modüllü ilk telefonu olan Huawei P20 Pro'yu enine boyuna ve artısıyla eksisiyle sizler için inceledik.

Akıllı telefon dendiğinde artık ağırlıklı olarak Çinli markalar akla gelmeye başlıyor. Son yıllarda atağa kalkan bu markalar gerçekten iyi telefonlar üretmeye başladılar. Bu markalardan biri olan Huawei, asılnda GSM altyapıları ve kurumsal ağ ürünleriyle biliniyordu. Birçok yıldır telefon işine de giren marka P ailesi ile iyi bir yer edinmişti. Genelde güçlü ve donanım gücü iyi olan akıllı telefonlardan oluşan bu aile ilk olarak Huawei Ascend P1 ile başlamış, yıllar içinde onu birçok model takip etmişti.

Ailenin son katılan modeller ise P20, P20 Lite ve P20 Pro oldu. 27 Mart'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan bu yeni model ailesi Huawei'nin en yeni modelleri arasında yer alıyor. Ailenin en güçlü modeli adından da anlaşılacağı gibi P20 Pro modeli olarak duyuruldu. Teste gelen ve yaklaşık 20 gün kullandığımız telefonun tüm özelliklerini incelememizde anlatıyoruz.

Huawei P20 Pro donanım özellikleri


Üst düzey donanım bileşenlere sahip olan Huaewi P20 Pro'da firmanın kendi geliştirdiği 8 çekirdekli Kirin 970 işlemci kullanılıyor. Bu işlemcinin 4 çekirdeği 2.36 GHz çalışırken 4 çekirdeği ise 1.8 GHz gücünde. Telefon 6.1 inç 1080 x 2240 piksel çözünürlüklü 408 PPI piksel yoğunluğuna sahip OLED bir ekranla donatılmış. Bu ekranın oranı ise 18.7:9. 6 GB RAM, 128 GB depolama kapasitesi, çentikli tasarım, IP 67 spesifikasyonlarında su geçirmeme, Kızılötesi algılayıcı, Wi-Fi ac, Dual Bant desteği gibi özellikleri bulunan telefonun en çok dikkat çeken fonksiyonu ise üçlü ana kamerası.

Bu ana kamera 40 Megapiksel f1.8 renkli + 8 Megapiksel f2.4 telefoto ve 20 Megapiksel f1.6 tek renkli olmak üzere kameraya sahip ve 4K video kayıt (30 fps), 720@960fps ağır çekim özelliği ile donatılmış. Objektifleri Leica tarafından sağlanan bu ana kameranın 3X optik ve 5X hibrid zoom özelliği de bulunuyor.

Ön kamerasının objektifi de yine Leica tarafından geliştirilen telefonda bu ön kamera 24 Megapiksel çözünürlük f2.0 diyafram ve Portre modu ile 2D Yüz Kilidi özelliği sunuyor.

Huawei P20 Pro tasarımı


Telefon 6.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olsa da kullanımı çok zor değil. Elbette bu boyutta bir telefon tek elle kullanılamaz olsa da kenar boşluklarının az olması, üstten ve alttan bırakılan boşlukların da fazla olmaması kullanımı kolaylaştırıyor. Ayrıca ekran oranının 18.7:9 gibi benzerlerine göre biraz farklı olması kullanım kolaylığına bir nebze olsun katkı sağlıyor.

Ekran OLED olduğu için her açıdan rahat bir bakış açısı sunuyor. Ele rahat oturan telefonun arka yüzü son günlerin modasına uygun olarak parlak tasarlanmış. Telefonun Alacakaranlık Siyahı, Gece Mavisi ve Mor olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Bize gönderilen siyah rengin kasası fazlasıyla parmak izi tutuyor. Açıkçası ben renk seçeneği olarak Gece Mavisi'ni daha çok beğendim. Çok şık ve estetik duruyor. Ama siyah da güzel.

Telefon çentikli bir model ve bu çentik kısmı iPhone X'teki kadar olmasa da biraz yer kaplıyor. Bu çentik kısmında algılayıcılar (telefonun yüz tanıma özelliği var) ve ön kamera bulunuyor. Ekranın en alt kısmında bulunan sanal tuşların hemen altında oldukça ince uzun tasarlanmış parmak izi okuyucu bulunuyor.

Telefonun arkasında ise 3'lü kamera seti yer alıyor. Leica işbirliği ile geliştirilen bu kamera setinden ikisi yan yana üçüncüsü ise biraz uzakta duruyor. Bu ikili set dışarı doğru çıkıntı yaptığı için telefonu düz bir zemine koyduğunuzda biraz eğimli duruyor. Aslında üçüncü kamera da biraz çıkıntıya sahip ama bu çıkıntı diğer ikisindeki kadar yüksek olmadığından pek sorun olmuyor. Ama diğer iki kameranın çıkıntıları biraz fazla olduğundan bu konuda takıntılı olanları uyarmak isterim.

Telefonda açma kapama tuşu ve ses tuşları önden bakıldığında sağ yan yüzde bulunurken SIM kart yuvası da sol yan yözde konumlandırılmış.

Tasarımı beğendiğimi belirteyim. Ele oturan hoş bir tasarım anlayışı cihazın her yerine hakim. Arka yüz parlak olduğu için aynı zamanda kaygan. Bu da eğimli bir zemine koyduğunuzda kayarak düşme tehlikesi anlamına geliyor. Kullanım sırasında bir iki kez başıma geldi. Büyük bir sorun değil ama dikkatli olmak gerekiyor.

 

 

Huawei P20 Pro kullanımda neler sunuyor?


Gelelim telefonun kullanımına: Huawei P20 Pro daha önce bu markanın telefonunu kullananlara yabancı gelmeyecek bir arayüz sunuyor. Android 8.1 işletim sistemi ve EMUI 8.1 gayet uyumlu çalışıyor. Arayüzde birçok ayarı değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca geniş anlamda birçok ayar vs mevcut. Arayüz çok karışık değil ve kullanımı ile alışması fazla vakit almıyor.

Ayarlarda birçok değişiklik yapabilirsiniz dedim. Örneğin çentiği kapatmanız bile mümkün. Ancak bu çentik kapatma olayı biraz ilginç. Aslında çentik kapatılmıyor. Çentiğin sağında ve solunda bulunan alan siyaha çeviriliyor. Bu sayede çentik kapanmış gibi görünüyor.

Çentiğin kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yok. Üst menüde yer alan bildirimlerle ilgili ikonlar çentiğin hem sağına (en sağ köşeye) hem soluna diziliyor. Eğer normalde bu tarz bir telefon kullanmadıysanız en sağ köşeye bakmayı unutursanız bildirimler gözden kaçabiliyor.

Huawei uzun yıllardır telefonlarında kendi işlemcilerini kullanıyor. P20 Pro'da da bu durum değişmiyor. 8 çekirdekli Kirin 970 bu donanıma sahip telefona çok başarılı bir şekilde güç veriyor. Uygulamalarda herhangi bir takılma vs yaşamıyorsunuz. Ayrıca oyunlarda ve benzeri performans isteyen durumlarda Kirin 970 gerekli gücü sağlıyor.

Huawei'nin FullView adını verdiği 6.1 inçlik ekran OLED olduğu için renk aktarımı çok başarılı. Ayrıca telefonun renk gamı da çok güzel. Kullanım keyfini artıran bu ekran telefonun en önemli özelliklerinden biri ve oldukça başarılı olmuş.

Telefonda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor ve P20 Pro'yu farklı bir konfigürasyon ile satın almak mümkün değil. Depolamayı yüksek tutan marka microSD bellek kartı yuvasına da gerek görmemiş. Cihazın üzerinde bir bellek kartı yuvası bulunmuyor. Hatta SIM kart yuvası bu tarz bir genişleme için gayet uygun alana sahip ama Huawei bu alanı bellek yuvası için kullanmayı tercih etmemiş.

 

 

 

Kulaklık ve ses kalitesi

Cep telefonunda standart 3.5 mm bağlantısı bulunmuyor. Bunun yerine USB Type-C bağlantısı var. Hem veri, hem şarj hem de kulaklık için bu bağlantı kullanılıyor. Ayrıca kutudan 3.5 mm - USB Type-C dönüştürücüsü de çıkıyor. Gerektiği durumlarda bu dönüştürücüyü de kullanabiliyorsunuz. 

Kutadan çıkan kulaklığın ses kalitesi gayet başarılı. Özellikle bass seslerde çok iyi sonuç veriyor. Bütünleşik stereo hoparlör de güzel ses veriyor. Dolby Atmos destekli bu hoparlör tabir caiz ise bangır bangır ses veriyor. Ben hem kulaklık sesini hem de telefonun kendi sesini beğendim.   

 

 

Video inceleme

Huawei P20 Pro'yu videolu olarak da inceledik. İşte merak ettiğiniz sorular ve Huawei P20 Pro:

 

Yüz tanıma özelliği


Telefonda 2 boyutlu yüz tanıma özelliği bulunuyor. Günümüz bazı telefonlarında olduğu gibi üç boyutlu olmayan bu özellik hızlı çalışıyor. Ben kullandığım süre boyunca parmak izi yerine yüz tanıma özelliğini tercih ettim. Hem daha pratik hem daha kolay ve hızlı. Çok hızlı bir şekilde yüz tanıma işlevini yerine getiren Huawei P20 Pro gayet iyi sonuç veriyor. Ancak bu teknoloji 2 boyutlu olduğu için gece ya da ışığın az olduğu yerlerde pek işe yaramıyor. Bazı diğer amiral gemisi modellerde de bulunan bu özellik 3D olduğunda devreye farklı algılayıcılar da girdiği için az ışıkta da sonuç veriyor.

Su geçirmiyor


Huawei P20 Pro aynı zamanda IP67 standartlarında su geçirmeme özelliği sunuyor. Bu standartlara göre tatlı suda 1 metreye kadar 30 dakika boyunca su altında kullanımda sorun çıkmıyor. Yaz aylarının gelmekte olduğu bu günlerde işe yarayacak güzel bir özellik. Ama siz yine de telefonu deniz suyunda kullanmayın. Bu gibi durumda telefonun garanti kapsamı dışında kalacağını belirteyim.

 

Kablosuz şarj özelliği yok


Telefonda (genelde amiral gemisi modellerde olan) kablosuz şarj özelliği bulunmuyor. Huawei burada bir karar vermiş ve bu özelliği eklememiş. Bence bulunması güzel olurdu. Günümüz modern otomobillerinin bile bu teknolojiyi destekleyen şarj cihazlarıyla donatıldığı günümüzde bir amiral gemisi modelde bu özelliğin bulunmayışı bizi şaşırttı. Evet herkes bu teknolojiyi kullanmak istemeyebilir ama bulunsaydı iyi olurdu. Çünkü bu tarz donanımsal özellikler sonradan eklenemiyor ya da eklense bile ek maliyetler getiriyor.

Huawei P20 Pro kamerası


Gelelim telefonun en önemli özelliği olan kameraya. Huawei P20 Pro dünyada bir ilk olarak 3 kamera modülü bulunan bir ana kameraya sahip. Bu kameraların objektifleri Leica ile işbirliği ile geliştirmiş. Arka yüzde bulunan birinci kamera 40 Megapiksel f1.8 diyaframlı ve ana kamera görevini görüyor. İkinci kamera da renkli ve 8 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Diyafram açıklığı f2.4 olan bu kameranın görevi ise 3X optik zoom yapmak. Üçüncü kamera ise tek renkli yani mono. 20 Megapiksel çözünürlük sunan bu kamerann diyafram açıklığı ise f1.6. Çekim modlarında bu üç kamera seçilen ya da yapay zekanın önerdiği moda göre kullanılıyor. Her modda çözünürlük aynı değil. Genel fotoğraflarda 40 Megapiksel çözünürlür sunulurken (7296 x 5472 piksel) mesela siyah beyaz fotoğraflarda çözünürlük 20 Megapiksele düşüyor.

Ana kamera ile yaptığınız çekimlerde eğer çözünürlük 40 Megapiksel ise konuyu dijital ya da optik yakınlaştırma imkanınız bulunmuyor. Zaten kamera bu gibi durumlarda kullanıcıyı uyarıyor. Kameranın yakınlaştırma özelliğini kullanmak için çözünürlüğü düşürmeniz gerekiyor.

Kameranın renk aktarımındaki başarısı çok iyi. Fotoğraf konusunda çok beğendiğimiz Huawei P20 Pro, özellikle ton farklılarının aktarma konusunda çok iyi iş çıkarıyor. Sayfada paylaştığımız örnek galeride göreceğiniz gibi hem renkli hem de siyah beyaz örneklerde renk geçişleri, ton geçişleri ve kontrast farklıları çok iyi yansıtılıyor. Bugüne kadar cep telefonları fotoğrafları biraz manipüle ederlerdi. Bu cihaz renkleri ve detayları aynen aktarıyor.

Çekim sırasında renk aktarımını Standart, Canlı Renkler ve Yumuşak Renkler olarak seçebiliyorsunuz. Bu seçim fotoğraflarınız olduğundan farklı görünmesine yol açıyor. Bunu isteyen kullanıcılar için güzel bir özellik.

Leica'nın alameti farikası olan siyah beyaz konusunda da çok başarılı olan Huawei P20 Pro ile bu modda çok güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Bu mod haliyle sadece ana kamerada kullanılıyor. Sonuçlardan bazı örnekleri fotoğraf galerimizde görebilirsiniz.

Ana kamera aynı zamanda Bokeh etkisi de sunuyor. Yani arka planı bulanıklaştırarak fotoğraf çekebiliyorsunuz. Yaptığım denemelerde bu etkinin güzel ve dengeli olduğunu gördüm. Fotoğraf makinesi menüsünde sanatsal flu efekti olarak tanımlanan bu özelliği açıp kapatabiliyorsunuz. Donanımsal olduğu için alınan sonuçlar da göze batmıyor.

Ön kamera ise 24 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Objektifi yine Leica tarafından geliştirilen ön kameranın diyafram açıklığı ise f2.0. Ön kameranın görüntü kalitesi de gayet güzel ve 24 Megapiksel gibi sınırları zorlayan bir çözünürlükte sunulması çok iyi olmuş. Yüksek çözünürlük daha fazla detay anlamına geldiğinden ön kameranın bu çözünürlüğünü beğendiğimizi belirtelim.

Portre modu da bulunan bu ön kamerada da sanatsal flu efekti bulunuyor. Ön kameranın bu bokeh etkisi genelde güzel. Ancak bazen yazılımsal olmasından kaynaklanan sorunlar yaşatabiliyor. Az da olsa bu tarz durumlarla karşılaştım. Bazen bu bokeh etkisi fazla kaçabiliyor. Ama çoğu durum için güzel çalışıyor.

Ayrıca iPhone X ile hayatımıza giren Stüdyo ışığı özelliği P20 Pro'da da var. Huawei bu özelliği 3D Portre Işığı adını vermiş.  Ön kameranın 3D Portre Işığı özelliği de gayet güzel çalışıyor. Bazen detayları fazla öldürse de genel olarak başarılı olan bu özellik fotoğrafı çektikten sonra kişinin zeminden ayrılıp etrafının siyahlaştırılması prensibine dayanıyor. Bir nevi Photoshop'ta dekupe yapıp etrafına siyah atmaya benzeyen bu özellik aynı zamanda yüze belli bir efekt ışık efekti de verebiliyor. Bu efektleri çekim sonrasında da ayarlayabiliyorsunuz. Ben bu özelliği de çok beğendim. Örnek galeride bu şekilde çekilmiş bir fotoğrafı görebilirsiniz. Bu arada 3D Portre Işığı ana kamera ile de kullanılabiliyor.

Ana kamera yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3X optik 5X hibrit yakınlaştırma sunuyor. Elbette optik yakınlaştırma daha iyi sonuç verirken dijitalle karışık olan hibrit yakınlaştırma biraz daha az kaliteli sonuç veriyor. Yine de zor kaldığınızda hibrit yakınlaştırmayı da kullanabilirsiniz.

Yapay zekalı kamera


Telefonun kamerası yapay zeka destekli. Bu sistem çekim sırasında kamerada görünen konunun algılanması ve ona uygun ayarların otomatik olarak yüklenmesi mantığı ile çalışıyor. Çok hızlı ve başarılı olan bu özellik sayesinde çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Huawei P20 Pro'da gerçek zamanlı olarak çalışan 19 farklı çekim modu bulunuyor. Aydınlatma ve diğer ayarlar gibi profesyonel fotoğrafçılık becerileri daha sonra otomatik olarak yapay zeka tarafından ayarlanır, böylece fotoğraflar daha iyi çekilebiliyor. Yapay zekanın sunduğu bu 19 kategori ise şunlardan oluşuyor: Kedi, yiyecek, grup, doğal renkler, yakın çekim, gece çekimi, metin, yeşillik, portre, köpek, havai fişek, mavi gökyüzü, çiçekler, sahne, belge, gün batımı, kar, şelale ve plaj.

Bu yapay zeka kullanıcının işini çok kolaylaştırıyor. Herhangi bir ayarla uğraşmadan kaliteli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Güzel ve faydalı bir özellik olmuş.

Çekim modları


Ana kamerada Pro, Video, Fotoğraf, Portre, Gece ve Açıklık olmak üzere temelde 6 mod yer alıyor. Ayrıca Ağır Çekim, Panorama, Tek Renk, Işık resmi, HDR, Hızlandırılmış Çekim, Filtre, 3D Panorama,Filigran ve Belge Taraması modları da var. Bütün bu modlarla gayet güzel fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Ben ağırlıklı olarak Fotoğraf modunu kullanarak çekimler yaptım. Bir diğer sevdiğim mod ise Tek Renk yani siyah beyaz oldu. Ayrıca Gece ve şık resmi modları da ilgimi çekti ve zaman zaman kullandım. Öncelikle Gece modunun çok başarılı olduğunu belirteyim. Bu modda kameralar birden fazla ve farklı pozlama değerlerinde (bir nevi HDR) fotoğraf çekiyor. Sonra bunlar üst üste bindirilip tek bir kare oluşturuluyor. Normal HDR'den farklı olarak oluşan fotoğraflar çok başarılı. Ayrıca diğer modlar da çok işe yarıyor ve kullanışlı.

Bu arada eğer Pro modunu kullanırsanız JPEG fotoğraflara ek olarak RAW kayıt da edebiliyorsunuz. DNG formatında oluşturulan RAW dökümanlar 76 Mbyte yer kaplıyor. Telefonun neden 128 GB kapasitesi olduğunu bu modukullanırken daha iyi anladım RAW kayıtları Photoshop ya da benzeri programlarda açarak ince ayarlar yapabiliyorsunuz. Güzel ve faydalı bir özellik olmuş. 

Kameraların video özellikleri


Telefonun ana kamerası 4K 30 fps video kayıt edebiliyor. Günümüz amiral gemilerinin neredeyse tamamı 4K 60 fps video kayıt ettiği için bu fps yani saniyedeki kare değerinin 60 olmasını beklerdik. 30'da genel olarak yeterli ama rakiplerinin 60 kare değeri sunduğunu belirtmek isterim. Ana kamerada video modunda da yüz güzelleştirme özelliğini kullanabiliyorsunuz. Öte yandan 4K modunda videolar 10 dakikaya kadar kayıt edilebiliyor.

Yine ana kamera 720p çözünürlüğünde 960 fps video kayıt edebiliyor. Bu modda sadece kayıt edilen videolar 10 saniyelik oluyor. Bir sonraki kayıt için tekrar başlamanız gerekiyor. Son dönemde birçok amiral gemisi modelde bulunan bu özellik sayesinde eğlenceli ağır çekim videolar kayıt edebiliyorsunuz.

Ön kamera da video kayıt edebiliyor ve maksimum çözünürlük olarak Full HD seçeneğiniz var. Ön kameranın video özelliği de güzel ve yeterli.

Kamera arayüzü


Kamera arayüzü telefonun arayüzden farklı olarak tasarlanmış ve telefon arayüzünün güzelliğine karşı kameranınki biraz basit kalmış. Siyah renğin hakim olduğu arayüz kullanım kolaylığından ziyade iş görsün diye tasarlanmış gibi duruyor. Bence bu kadar güzel bir kamera böyle bir arayüzden daha iyisini hak ediyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Arayüz kötü değil ama daha iyi olabilirdi. Menüler biraz daha kullanışlı olabilirdi. Biraz aceleye gelmiş gibi görünüyor.

Ayrıca kameranın arayüzü dik kullanım için tasarlanmış. Kamerayı yatay çevirdiğinizde bir iki ayar hariç diğerleri yatay dönmüyor ve hala dikey kalmaya devam ediyor. Bunun sebebini anlayamadım ama kullanıcıyı dik fotoğraf çekmeye iten bir tasarım olmuş. Öte yandan bu arayüzde ilginç kullanım detayları da var. Örneğin bütün ana modlar hem ön hem arka kamerada iken aktif olarak görünüyor. Ancak bence ön kamerada iken mesela Gece çekimi modunun görüntülenmesine gerek yok. Zaten ön kamerada bu moda tıkladığınızda otomatik olarak arka kameraya geçiyor. Dünyanın sonu değil ama basit bir düzenleme ile kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir arayüz hatası.

Bu eleştirilerimi saymazsak kamera arayüzü başarılı. Vaad ettiklerini başarı ile yerine getiren arayüz kullanıcısının tepkilerine hızlı yanıt veriyor. Arayüzde birçok uyarı da var. Örneğin ana kamera modunda kameralardan birini kazara elinizde kapatırsanız size uyarı veriyor. Ayrıca yapay zekanın çekim modu önerileri de gerçek zamanlı olarak ekranda gösteriliyor.

Huawei P20 Pro Performansı


Telefonda kullanılan işlemci Huawei tarafından geliştirilen Kirin 970. Bu işlemci 8 çekirdekli ve bu çekirdeklerden 4 tanesi Cortex A73 2.36 GHz ve diğer 4 tanesi Cortex A53 1.8 GHz hızında. GPU olarak Mali-G72 MP12 kullanılıyor. 6 GB RAM ile beraber mevcut donanımı gayet güzel çalıştıran bu konfigürasyon günlük kullanım için yeterli performans sunuyor. Yaptığımız kullanım denemelerinde oyun oynadık ve günlük olarak kullandık. P20 Pro bütün görevlerin üstesinden rahatlıkla geliyor.

Sentetik testlerde ise Geekbench ve Antutu kullandık. Telefon Geekbench'te tek çekirdekte 1909, çift çekirdekte ise 6677 puan aldı. Antutu testinde ise 207413 puan aldı. Rakamlar amiral gemisi bir telefon için biraz düşük. Rakiplerine baktığımızda bu tip testlerde daha fazla yüksek puanlar aldıklarını görüyoruz.

Huawei P20 Pro Pili


Telefonda 4000 mAh bir pil kullanılmış. Kullanım testlerine göre yoğun bir kullanımda 1.5 günü rahat gördük. Ortalama bir kullanımla bu rakamı 2 güne çıkarabilirsiniz. Huawei işlemcileri (alt marka Honor'ın 9 Lite modelinde de benzer bir durum vardı) pil ömrü konusunda çok başarılı. Huawei P20 Pro modelinde de benzer bir durum var. PC Mark Pil Testi'nde 11 saat 59 dakika gibi bir süre elde ettik. Çok çok iyi bir değer ve pil performans modu ve Ultra Tasarruf Modu gibi özelliklerle pil ömrünü daha da artırabiliyorsunuz.

Huawei P20 Pro Fiyat

Telefonun yazıyı hazırladığım tarihteki fiyatı 4999 TL idi. Sunduğu özelliklere ve RAM, depolama, kamera gibi detaylara baktığımızda fiyatın makul olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde gerek dolar kuru gerekse vergi ve benzeri detaylardan dolayı telefon fiyatları uçmuş durumda. Bu yüzden bu kadar özelliği bulunan bir amiral gemisi telefona bu kadar rakamı artık normal karşılıyoruz. Gönül isterki bu kadar pahalı olmasın ama şartları belirleyen biz değiliz.

Sonuç


Huawei P20 Pro telefon kameralarının geldiği son noktayı gösteriyor. Muhteşem kamera özellikleri bulunan ve dünyanın 3 modüllü kameraya sahip ilk telefonu olan bu modelde Leica ile yapılan işbirliği çok iyi sonuç vermiş. Huawei'nin kamera konusunda çıtayı çok yükselttiğini belirteyim. Bundan sonraki modeller bu çıtayı aşmak için çok uğraşmak zorunda kalacaklar. Telefon anlamında da iyi bir ürün olan P20 Pro, pil ömrü, büyük ekranı, ve diğer özellikleriyle tam bir amiral gemisi. Bu tarz beklentileri olanlara önerebileceğim bir akıllı telefon.


BEĞENDİM

  • Üç modüllü kameranın performansı
  • RAM ve Depolama kapasitesi
  • Şık tasarım
  • Pil ömrü

 

 

BEĞENMEDİM

  • Kamera arayüzü biraz daha geliştirilmeli
  • Kablosuz şarj desteği olmalıydı

 

 

Huawei P20 Pro Teknik özellikleri

  • 6 GB RAM + 128 GB ROM
  • Android 8.1 ve EMUI 8.1
  • HUAWEI Kirin 970 İşlemci, octa-core+ i7 Co-processor, 4 x Cortex A73 2.36 GHz + 4 x Cortex A53 1.8 GHz
  • Mali-G72 MP12
  • 6.1 inç OLED 1080 x 2240 piksel, 408 PPI
  • 18.7:9 ekran oranı
  • Çentikli tasarım
  • GPS / AGPS / Glonass / BeiDou
  • 40 MP f1.8 renkli + 8 MP f2.4 telefoto ve 20 MP f1.6 tek renkli kamera seti. 4K video kayıt (30 fps), 720@960fps slow-mo; Leica objektif, 3x optik 5x hiyrid zoom ana kamera
  • 24 Megapiksel ön kamera f2.0 Leica objektif, Portre modu; 2D Yüz Kilidi
  • Yerçekimi sensörü, Ortam ışığı sensörü, Yakınlık sensörü, Ön parmak izi sensörü (0.4 saniye), Hall-sensör, Jiroskop, Pusula, Kızılötesi sensör, Renk sıcaklığı sensörü, Lazer (SLR) sensör
  • Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 + LE, NFC, USB Type-C
  • IR algılayıcı
  • IP 67 su ve toz geçirmeme özelliği (1 metre suda 30 dakika)
  • Ağırlık:180 gr
Detroit: Become Human İnceleme!
ZyXEL Armor Z2 Router inceledik
A101 uygun fiyata PlayStation 5 Slim satıyor
Sonraki Haber