Windows'unuzun güvenliği için 10 öneri

Windows'unuzu güvenli hale getirebilmeniz için 10 öneri.

Teknoloji geliştikçe Windowslar daha kullanışlı ve güvenilir hale geliyor. Tabi bu gelişen teknoloji kötü yazılımları da etkiliyor ve onlarda kendi alanlarında gelişiyorlar. Windows 7 piyasaya sürüldüğünden beri kullanıcılar kendini daha rahat hissediyorlar çünkü yeni işletim sistemleri, daha iyi güvenlik özellikleriyle kullanıcılara sunuluyor.


Çıkan her yeni Windows bir önceki sürümünden daha güvenli ve açıklar kapanmış olarak kullanıcıların eline geçiyor. Ancak Windowslar geliştikçe kötü yazılımlar ve tehlikelerde gelişiyor her yeni teknolojiye kötü bir yazılım üretmeyi başarıyorlar. Siz bunlardan nasıl korunurum diyorsanız işte size Windows'unuzu güvenli hale getirecek öneriler.

1. Parolalar atayın: Windows için bir ana parola, aynı zamanda bir ekran koruyucusu parolası ayarlayın. Bilgilerinizin hassasiyetine göre bir parmak izi okuyucu, smartcard okuyucu gibi yardımcı araçlar kullanabilirsiniz

2. En son işletim sistemini kullanın, işletim sistemi ve uygulama güncellemelerini alın: İşletim sisteminizin en son sürümünü kullanmıyorsanız, onu yükseltmenin zamanı gelmiş olabilir. İşletim sisteminizi ve uygulamalarınızı güncelledikten sonra bilgisayarınızı kapatıp açmanız gerekebileceğini unutmayın.

3. Anti-hırsızlık araçları kullanın: Anti-hırsızlık araçlarına yatırım yaparak bilgisayarınız kaybolduğunda veya çalındığında onu IP ile izleyebilir, fotoğraflar alabilir ve onu uzaktan temizleyebilirsiniz. Lojack for Laptops, bu konuda iyi bir örnek.

4. Kullanıcı hesapları açın veya kaldırın: Yönetici hesabını yeniden adlandırarak, bir saldırganın onu rahatlıkla bulmasına engel olabilirsiniz. Bu hesabı "kilitlemek" mümkün olmadığından, parola saldırılarına kesintisiz olarak maruz kalması mümkün.

5. Yeni donanımla başlayın: Şifreleme güvenliğini sabit diske entegre eden Trusted Platform Modules (TPM) ve geleneksel BIOS yerine UEFI firmware'li bir ana kart kullanmak, zararlılara karşı korunmanızı güçlendirecektir.

6. Windows'un yeni güvenlik araçlarını veya üçüncü parti araçları kullanın: Windows 7, İşlem Merkezi yoluyla bazı güvenlik denetimleri ve araçları sağlıyor. Güvenlik Duvarı gibi bazı araçları ise Denetim Masasında bulabilirsiniz. Microsoft Security Essentials ve Windows Defender gibi ücretsiz araçlar ile bilgisayarınızı zararlılardan koruyun.

7. Paylaşımı ve diğer gereksiz hizmetleri kapatın: Donanımsal bir router'ınız yoksa ve kablolu modem ile internete direkt olarak bağlanıyorsanız veya herkese açık bir alandan internete bağlanıyorsanız, Windows size bağlantı türünüzü sorduğunda "Herkese açık" seçeneğini seçin. Böylece yerel klasör paylaşımlarına izin verilmediğinden emin olabilirsiniz.

Internet Information Services (IIS) gibi kullanmadığınız hizmetler varsa, bunları devre dışı bırakabilirsiniz.

8. Web tarayıcınızı güvene alın: Web tarayıcınızın güvenlik ayarlarını kontrol edin ve "Web siteleri bir eklenti yüklemek istediğinde beni uyar" ve "Raporlanmış saldırı sitelerini engelle" gibi güvenlik seçeneklerini etkinleştirin.

9. Autorun sorunu: Windows 7′ye henüz geçmediyseniz, şu anki Windows'unuz için en son güncellemeleri yüklediğinizden emin olun. Windows 7, CD, DVD, USB kartı gibi harici medyaları bilgisayarınıza yerleştirdiğinizde içeriğin otomatik olarak çalıştırmasına engel oluyor ve ne yapmak istediğinizi size soruyor. Böylece zararlının otomatik olarak etkinleşmesi mümkün olmuyor.

10. "Beyaz listelemeyi" kullanın: Windows 7′deki AppLocker beyaz listeleme aracı veya diğer üçüncü parti araçlar ile çalışmasına izin verdiğiniz programları kendiniz seçebilirsiniz.

Günün Android Uygulaması - Lookout Security - Antivirus
Hotmail'deki açık kapatıldı mı?
WhatsApp yeni özelliğini duyurdu, bunu çok seveceksiniz
Sonraki Haber