İstenmeyen e-posta üreticilerinden biri de Türkiye

Mobil tehditler hızla artarken, kurumlar hedefli saldırılardan kurtulamıyor.

Zararlı yazılımlar özellikle mobil kullanıcıları ciddi anlamda tehdit ediyor. TrendLabs 2013 yılı ikinci çeyreği siber güvenlik sonuçlarına göre, mobil zararlı yazılımlar, sayılarının fazlaca artmasının da ötesine geçerek en önemli problem olarak karşımıza çıkıyor. Bu çeyrekte, OBAD zararlı yazılımı ve “Master Key” açığının ortaya çıkması, Android ekosistemindeki açıkların bulunmasında siber suçluların ne denli kabiliyetli olduğunu gösteriyor. Bu yılın ilk çeyreğinde 509 bini bulan kötü amaçlı ve yüksek risk taşıyan Android uygulama sayısı, ikinci çeyrekte 718 bini aşıyor.

Rapora göre, dünyanın birçok bölgesinde bankacılık işlemlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıların oldukça arttığı bir dönemden geçiliyor. Çevrimiçi bankacılık güvenliği konusundaki bilincin hızla artması gerektiği öne çıkarken, siber saldırganların sosyal mühendislik yöntemleriyle kullanıcıları kandırması da göze çarpıyor. Açıkların ifşa edilmesi bu çeyreğin en fazla konuşulan konularının başında geliyor.

İstenmeyen e-posta üreticilerinden biri de Türkiye

Kurumlar içinse “Hedefli Saldırılarla” mücadele etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha çok Asya/Pasifik’te yürütülen Naikon ve Safe saldırılarında kurbanların IP adreslerinin dünyanın 100 ülkesine dağılması kurumların karşılaştıkları sorunları gözler önüne seriyor. Kurumsal ağları proaktif çözümlerle korumanın hedefli saldırılar karşısında kurumların savunmasını güçlendirmenin önemini ortaya koyuyor.

Güvenlik yazılımları ve çözümlerinde dünya lideri Trend Micro’nun raporuna göre, Türkiye, en çok istenmeyen e-posta gönderen ilk 10 ülke arasındaki yerini koruyor. Bununla birlikte Türkçe de en fazla istenmeyen e-posta gönderilen dillerden biri olma özelliğini taşıyor.

2013 2. çeyrek raporu ile ilgili bir açıklama yapan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu şunları söyledi: “Akıllı telefon satışları dünya çapında ilk kez cep telefonu satışlarını geride bıraktı. Bu durum akıllı telefonların yaygınlaşmasındaki mihenk taşlarından biri olarak görülebilir. Hemen her mecrada olduğu gibi kullanımı yaygınlaşan cihazlara siber saldırganların da ilgisi aynı ölçüde oluyor. Akıllı telefon pazarını domine eden işletim sistemi Android, bu sebeple çokça saldırı alıyor. Türkiye’de de benzer bir tablo karşımıza çıkıyor. Ülkemize özgü bilgiler içeren bu raporla kullanıcıları bilinçlendirmek amacındayız. Ayrıca bloglarımızda da teknik arkadaşlarımız karşılaştıkları gerçek sorunları ve çözümleri paylaşmaktadırlar.

Intel ile İş Bankası işbirliği yaptı, sonuç şaşırttı!
Dikkat! İnternet üzerinden soyulmayın
Bu fiyata araba yok, Citroen Ami için harika kampanya
Sonraki Haber