Gençler BT uygulamalarını tehdit ediyor

Araştırmalara göre, gençlerin %70'i okul ve işyerindeki BT uygulamalarını alışkanlıkları doğrultusunda değiştirmeye eğilimli olarak görüldü.

2011 Cisco Connected World Technology Report araştırmasının raporuna göre işgücüne katılan gençlerin BT kullanım alışkanlıklarının kurumların sistem güvenliğini nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor. Üniversite öğrencileri ve genç çalışanşar arasında yapılan ikinci yıllık Cisco Connected World Technology Report araştırması, firmaların ağ talepleri, mobilite yetileri ve güvenlik riskleri ortamında çalışanların ve firmaların isteklerini dengeleme mücadelesinde karşılaştıkları güçlükleri değerlendirmek amacıyla yaptırıldı.

Raporda öne çıkan bulgular şöyle:

Üniversite öğrencilerinin yüzde 24'ü ve çalışanların ise yüzde 23'ü, 30 yaşından önce en az bir kez internet hırsızlığı mağduru olmuş.Üniversite öğrencilerinin yüzde 33'ü online ortamda kişisel bilgilerini paylaşmaktan çekinmiyor.Üniversite öğrencilerinin yüzde 23'ü komşusundan internet bağlantısı ya da internete bağlı bilgisayarını kullanma izni istemiş; yüzde 19'u ise komşunun kablosuz bağlantısını izin almadan kullanmış; yüzde 19'u bağlantı olan mağazaların çevresine gitmiş ve yüzde 9'u da bir yabancıdan cep telefonunu istemiş.

Şirketlerin en fazla yasakladığı uygulamalar ve cihazlar:

I. Kuruluşlar tarafından yasaklanan uygulama ve cihazlar arasında online oyunların oranı yüzde 37 ve Apple iPod'lar ise yüzde 15 olarak çıktı.

II. Katılımcıların yüzde 10'u, BT politikalarının iPad ve tablet kullanımını, yüzde 31'i ise Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerini engellediğini söylüyor.

III. Katılımcıların yüzde 61'i ise bilgi ve cihaz güvenliğinden kendilerinin sorumlu olmadığını BT departmanının sorumlu olduğu fikrinde.IV. Üniversite öğrencileri, risk almaya genç çalışanlardan daha fazla eğilimli. Üniversite öğrencilerinin yüzde 86'sı başkalarına bilgisayarlarını kullandırtmış.

2012 yılında siber savaş artacak!
Avastın yeni harikası
WhatsApp sizin için profil fotoğrafı belirleyecek, işte yeni özellik
Sonraki Haber