Yenilenebilir enerji üretimi birkaç yılda katlanacak!

Yenilebilir enerji konusu her zaman gündem de olsa da yakın zamanda artık bu fikirler daha fazla icraate dönüşecek.

Rocky Mountain Institute (RMI), ABD merkezli bir enerji ve kaynak verimliliği alanında kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Yaptığı yeni bir araştırmada, rüzgar ve güneş enerjisinin 2030 yılına kadar dünya genelinde elektrik ihtiyacının üçte birinden fazlasını karşılayacağını öngörüyor. Bezos Earth Fund ile birlikte hazırlanan bu rapor, güneş, rüzgar ve bataryalardaki büyümenin, 2030'a kadar ülkelerin karbon salımını sıfıra indirme hedeflerine ulaşmalarında büyük bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Rapor, yenilenebilir enerji kaynaklarının giderek daha rekabetçi ve popüler hale geldiğini vurguluyor. Bu popülerlik, fosil yakıtların elektrik talebinde 2022'deki zirve seviyelerinden %30 azalma beklentisiyle de destekleniyor. On yıl boyunca, yani 2012-2022 arasında, güneş enerjisi ve bataryaların maliyetleri %80 oranında azaldı. Açık deniz rüzgar enerjisi maliyetleri %73, kara rüzgar enerjisi maliyetleri ise %57 oranında azaldı. Avrupa ve Çin bu ilerlemede öncü oldular. Ancak Orta Doğu ve Afrika'nın da bu alanda hızla ilerlediği gözlemleniyor.

Yenilenebilir enerji üretimi birkaç yılda katlanacak!

Kamuoyunun, gezegeni kurtarmak için sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçilmesi yönündeki baskısı, yenilenebilir enerji kaynaklarının büyümesini hızlandırıyor. Bu baskının etkisiyle, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji yatırımlarının ve kapasitesinin üç kat artması oldukça olası görünüyor.

Batarya teknolojisine yapılan büyük yatırımlar, enerji sektöründe büyük bir değişiklik yaratıyor. Bu değişim, hayatımızdaki enerji tüketimini ve enerji sistemlerini nasıl düzenlediğimizde önemli bir evrimi tetikliyor. Elektrikli araç pazarı da bu alandaki büyüme ve ilerlemeyi destekliyor. Özellikle Tesla'nın bu alandaki başarısı, diğer otomobil üreticilerini de elektrikli araç üretimine teşvik ediyor. Eğer RMI'nin öngörüleri doğruysa, önümüzdeki on yıl boyunca sürdürülebilir enerji çözümlerinde büyük bir artış bekleyebiliriz.

ABD işi iyice abarttı! Nvidia ve AMD’ye kısıtlama!
Google Fotoğraflar için beklenen yenilik nihayet geliyor
Otomotiv sektöründe büyük panik, sektörün yüzde 50'si işten çıkarılabilir
Sonraki Haber