Yapay zeka tarafından üretilen sanat eserlerinden telif talep edilemeycek

ABD’de federal bir yargıç, yapay zeka tarafından üretilen bir sanat eserinin, insan yazarlığı söz konusu olmadığı için ülkede telif hakkı korumasına uygun olmadığı konusunda ABD hükümet yetkilileriyle aynı fikirdeydi.

ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Howell "Yazarlığın insan olması telif hakkının temel şartıdır.” dedi.

Dr. Stephen Thaler, ajansın 2022'de Cennete Yakın Bir Giriş başlıklı bir sanat eserinin telif hakkını almak için yaptığı ikinci girişimi reddetmesinin ardından ABD Telif Hakkı Bürosu'na dava açtı. USCO, eserin Thaler'in Yaratıcılık adını verdiği bir yapay zeka modeli tarafından üretildiğini kabul etti. Makine. Bilgisayar bilimcisi, eserin telif hakkını almak için kendisi başvurdu ve eseri "Yaratıcılık Makinesi'nin sahibine kiralanan bir iş" olarak tanımladı. USCO'nun "insan yazarlığı" şartının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Yapay zeka tarafından üretilen sanat eserlerinden telif talep edilemeyecek

Howell, birkaç selfie çekmeyi başaran ünlü maymun vakası gibi, insan müdahalesi olmayan sanat eserlerinin telif hakkı korumasının reddedildiği diğer davalardaki kararlara atıfta bulundu. Yargıç ise "Mahkemeler, herhangi bir insan müdahalesi olmadan yaratılan eserlerde telif hakkını tanımayı hep reddetti" diye yazdı.

Bloomberg'e göre bu, ABD'de yapay zeka tarafından üretilen sanatın telif haklarının korunmasına ilişkin ilk karar ancak USCO'nun bir süredir uğraştığı bir konu. Mart ayında ajans, metin istemlerine dayalı olarak yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerin telif hakkıyla korunmasına ilişkin bir kılavuz yayınladı; bunlar genellikle telif hakkı korumasına uygun değildi.

Adobe'un kurucusu hayatını kaybetti! Teknoloji dünyasının büyük kaybı!
Apple şimdi de tropikal bir meyve ismini markalaştıracak
İnternetten alışveriş 1 Ocak’tan itibaren ateş pahası olacak, yeni vergi herkesi üzecek
Sonraki Haber