Xiaomi'nin ilk eSIM destekli modeli: Xiaomi 12T Pro!

Çinli firma Xiaomi'nin amiral gemisi modeli Xiaomi 12T, büyük hediyeler ve güçlü özellikleriyle 4 Ekim'de tanıtılmıştı. Firmanın yeni cihazında eSIM desteği de sunuluyor.

Xiaomi, 4 Ekim de gerçekleştirdiği lansman ile yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Etkinlikte modelin birçok yenilikle sunulması hayranları meraklandırırken, cihazın yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Model eSIM desteğiyle gelen ilk Xiaomi cihazı olacak.

Birçok akıllı telefon üreticisi geçmişte eSIM'i özelliğini aktif olarak kullanmıştı. Samsung'dan Google'a kadar bazı Android akıllı telefon üreticileri eSIM'i ciddi anlamda desteklemeye başlayacak. Apple ayrıca eSIM özellikli iPhone 14 serisini yalnızca ABD'de piyasaya sürmüştü.

Xiaomi 12T Pro da eSIM desteği sunuluyor: Nedir eSIM?

Aslında, eSIM teknolojisi, taşıyıcılar arasında aktarımı önemli ölçüde kolaylaştırabilen bir özelliktir. Programlanabilir SIM kart, akıllı telefonun ana kartına fiziksel olarak lehimlenirken, bu kart (eSIM) çıkarılamıyor.

Çıkarılamayan bir SIM kart korkunç bir fikir gibi görünse de operatörler ve telefonlar arasındaki geçiş artık dijital olarak yapıldığı için fiziksel bir karta ihtiyaç duyulmuyor. SIM'inizi başka bir cihazda kullanmak veya operatörünüzü başka bir cihazla değiştirmek istiyorsanız, telefonunuzun ayarlar uygulaması eSIM'inizi değiştirip işlemi tamamlamanız için yeterli oluyor. Bu işlem telefondan telefona farklılık gösterebiliyor.

Xiaomi 12T Pro'nun eSIM'i destekleyen ilk Xiaomi cihazı olduğunu belirtmiştik, Redmi Note 10T de eSIM desteğine sahip bir cihaz ancak Xiaomi bunu yalnızca Japonya'ya özel olarak üretmişti. 12T serisi ise global olarak sunulacak.

Xiaomi, resmi olarak eSIM'i destekleyen cihazların bir listesini yayınladı. Avrupa ülkelerinin çoğunluğunu listede yer alıyor. Listenin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz. Yalnızca Xiaomi 12T Pro'nun global sürümünün eSIM'i desteklediğini unutmayın.

Apple için önemli karar! Şirket son anda müjdeyi duyurdu
1 milyon WhatsApp hesabı çalınmış olabilir!
Telegram bir ülkede daha yasaklandı
Sonraki Haber