Xiaomi 15 Serisi Yepyeni Bir İşlemciyle Geliyor

Xiaomi 14T serisinin ardından hızını alamayan Xiaomi, şimdi de Xiaomi 15 serisini tanıtmaya hazırlanıyor.

Qualcomm mobil işlemcileri için strateji değiştiriyor gibi görünüyor. Xiaomi 15 serisinin tanıtım posteriyle sızdırılan yeni işlemci, hem Xiaomi 15 serisinin güç alacağı işlemciyi, hem de Qualcomm'un yeni nesil işlemci stratejisini gözler önüne seriyor.

Daha önceden Qualcomm'un yeni işlemcisinin Snapdragon 8 Gen 4 olacağı hakkında söylentiler dolanıyordu, fakat görünüşe göre firma bir isim değişikliğine gidiyor ve Snapdragon 8 Elite'i sunmaya hazırlanıyor. Posterde telefonun 23 Ekim'de tanıtılacağını görüyoruz, bu da demek oluyor ki Qualcomm bu işlemciyi biraz daha önceden duyuracak.

Snapdragon 8 Elite, Qualcomm'un ilk 3nm üretim süreciyle üretilmiş işlemcisi olacak. Önceki işlemciye göre %56 daha verimli bir grafik birimiyle gelmesi beklenen işlemcinin ham performans tarafında da tatminkar sonuçlar vermesi bekleniyor.

Seri hakkında yapılan diğer sızıntılar arasında, Xiaomi 15 Pro'nun Android 15 tabanlı HyperOS 2.0 ile kutudan çıkacağı, 90W hızlı şarja ve 6000mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacağı bulunuyordu.

Xiaomi'nin yeni ürünleri Türkiye'de satışa çıktı, işte fiyatlar
Kredi kartı borcu olanlara müjde, yeni düzenleme sizi rahatlatacak
Samsung Galaxy S24 FE resmi olarak tanıtıldı, işte özellikleri
Sonraki Haber