Wikipedia Türkiye'yi mahkemeye verdi

Dünyanın en büyük internet ansiklopedi Wikipedia, Türkiye'de 2. yılını dolduran engelleme kararı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM'e başvurdu.

Wikipeida'nın sahibi olduğu Wikimedia tarafından yapılan başvuruda Türkiye'de 2 yıldır engelli oldukları açıklandı. Wikimedia Yönetim Kurulu Başkanı Katherine Maher, Türkiye'deki yüksek mahkemelere yaptığı başvuruların sonuçsuz kalması üzerine bu kararı verdiklerini söyledi. Maher, sitedeki içeriklerin ifade özgürlüğü kapsamında olmasını da başvurusuna gerekçe gösterdi.

Wikipedia Türkiye'deki erişim yasağını AİHM'e taşıdı

BBC'nin haberine göre 29 Nisan 2017 günü, sabah saatlerinde Türkiye'de Wikipedia'nın tüm dillerdeki versiyonlarına erişim yasağı getirilmişti. Geçtiğimiz ay Türkiye'de Wikipedia'ya getirilen erişim engeli, tam 2 yılını doldurdu.

Wikimedia da, Türkiye'de Wikipedia engelinin kaldırılması için tüm seçenekleri denediklerini ancak sonuç alamadıklarını söyleyerek AİHM'ye başvurduklarını duyurdu.

Wikimediafoundation.org'da yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Wikipedia'nın yasaklanmasına ilişkin kararda yalnızca iki makaleye atıf yapılıyor ve ikisi de yasağa rağmen geliştirilmeye açık olmaya devam ediyor, dünyanın dört bir yanından siteye giren gönüllüler de bu makalelerde değişiklikler yapmayı sürdürüyor. Hâlâ söz konusu endişelerin - eğer varlarsa- neler oldukları netleşmiş değil. Türk yetkililerle yaptığımız pek çok iyi niyetli görüşmeye rağmen, yasak devam ediyor. Bunlara Ulaştırma, Denizcilik ve İletişim Bakanı'na yazılan açık mektup da dahil."

"Özgür Ansiklopedi" sloganını kullanan Wikipedia, kullanıcıların katkısı ile hazırlanan internetin en büyük ansiklopedisi.

Türkiye'de Wikipedia internet sitesinde 300 binden fazla makale bulunuyor ve Türkçe konuşan binlerce kullanıcının da bu içeriklere katkıda bulunduğu biliniyor.

Google arama motorundaki hatayı itiraf etti!
Overwatch ücretsiz oldu!
YouTube'dan önemli güncelleme, tasarım değişti
Sonraki Haber