WhatsApp böyle ortaya çıktı!

WhatsApp'ın başlangıçta gerçekten planlanmadığını biliyor muydunuz? Peki WhatsApp'ın gerçekten hangi tuhaf koşullar altında ortaya çıktığını öğrenmek ister misiniz? İşte detaylar!

WhatsApp kullanıcıları, fotoğraf ve video gönderebilir, ses ve video aramaları yapabilir, hikayeler paylaşabilir ve konumlarını paylaşma yapabilirler. WhatsApp'ın merkezi işlevinin, yani sohbet etmenin, programın piyasaya sürüldüğünde bile mevcut olmadığı bilmek gerçekten enteresan değilmi?

WhatsApp büyük ölçüde bir bahaneden doğdu ve aslında çok farklı bir işlev için oluşturuldu. 2016 yılının başlarında eski WhatsApp patronu Jan Koum'a haberleşme programını hangi koşullar altında geliştirdiğini açıkladı.

Yıllar önce, WhatsApp akıllı telefonlar için en popüler mesajlaşma aracı olarak kendini kanıtladı. WhatsApp artık her gün bir milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Aslında WhatsApp bir bahaneden doğdu.

 Dünyanın en ünlü habercisi işte böyle ortaya çıktı!

Yahoo ile uzun yıllar geçirdikten sonra Jan Koum çalışmaya kısa bir ara vermek istedi. Zamanla arkadaşları onu yeni bir iş aramaya teşvik etti. Jan Koum kendisini daha fazla can sıkıcı soru ve tavsiyeden kurtarmak için WhatsApp'ın geliştirilmesini kalıcı bir işi olmamasının bir gerekçesi olarak kullandı.

Jan Koum, tarihler 24 Şubat 2009’u gösterdiğinde WhatsApp Inc.'i resmi olarak kurduğunda, söz konusu pazar nispeten keşfedilmemiş durumdaydı. Apple, App Store'unu yalnızca birkaç ay önce açmıştı. WhatsApp başlangıçta herhangi bir mesaj gönderme için değil bir durum özelliği belirtme için kuruldu. Uygulama ilk olarak Ağustos ayında iPhone kullanıcıları için App Store’de piyasaya sürüldü. Ağustos 2010'da şirket sonunda Android işletim sistemi desteğini ekledi.

ICQ veya MSN Messenger programlarında mesajlaşma ile ilgili akıllı telefonda karşılaştırılabilir bir yazılım yoktu. WhatsApp da başlangıçta yalnızca kullanıcı durumu üzerinden iletişim sunuyordu, gerçek bir sohbet yoktu.

Ancak zamanla WhatsApp kurucuları, kullanıcıların fikir alışverişinde bulunmak için durum ekranını bir sohbet gibi kullandığını fark etti. Bunu fırsata çevirerek, hızlı bir şekilde normal bir sohbet işlevi oluşturdular. Bunun sonucunda ortaya WhatsApp mesajlaşma ve paylaşım proğramı çıkmış oldu.

Apple adının ve logosunun kökeni!
Amazon, rekor bir cezayla karşı karşıya!
YouTube'dan önemli güncelleme, tasarım değişti
Sonraki Haber