vivo X200 Serisi Dünyada Bir İlkle Gelecek

vivo'nun amiral gemisi X200 serisi hakkında bilgiler ulaşmaya devam ediyor. Seriyi resmen görmemize az kaldı.

vivo'nun yaklaşan X200 serisi yalnızca MediaTek'in amiral gemisi Dimensity 9400 işlemciyle piyasaya sürülen ilk seri olmayacak, aynı zamanda LPDDR5X Ultra Pro bellek adı verilen yeni bir bellek türünü de tanıtacak. 

vivo, LPDDR5X Ultra Pro'yu neyin farklı kıldığına dair pek fazla ayrıntı paylaşmadı, ancak muhtemelen Samsung'un bu yılın başlarında duyurduğu yüksek hızlı LPDDR5X bellek ile aynı.

Samsung, Dimensity 9400'ün bu son teknolojiyi destekleyen ilk işlemci olacağını duyurdu. Dolayısıyla, vivo'nun sadece üstüne gösterişli bir pazarlama adı eklemesi muhtemel.

Samsung, bu yeni belleğin 10,7 Gbps'ye ulaşan veri aktarım hızları sunduğunu ve bu sayede sektördeki en hızlı bellek olduğunu iddia ediyor. Ayrıca şirketin önceki mobil bellek teknolojilerine kıyasla %25 performans artışı ve %30 daha fazla kapasite vaat ediyor.

Samsung, bu LPDDR5X-10700 yongalarını üretmek için en son 12nm üretim süreci teknolojisini kullanıyor ve bu da piyasadaki en küçük LPDDR cihazlarını ortaya çıkarıyor.

Güç verimliliği için Samsung, iş yüküne ve genişletilmiş düşük güç modu aralıklarına göre enerji kullanımını ayarlayan optimize edilmiş bir sistem de dahil olmak üzere çeşitli güç tasarrufu özellikleri ekledi. Bu yenilikler toplu olarak güç verimliliğini %25 oranında artırarak mobil cihazlarda pil ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor.

X200 serisinin resmi lansmanı Çin'de 14 Ekim'de yapılacak olsa da, LPDDR5X Ultra Pro'nun bu kadar abartılıp abartılmayacağını görmek için beklememiz gerekecek.

MediaTek'in en yeni işlemcisi ve potansiyel olarak piyasadaki en hızlı belleğin birleşimi, X200 serisini çekici bir seçenek haline getirebilir. Ancak vivo, "LPDDR5X Ultra Pro"nun tam doğasını açıklayana ve kıyaslamalar ortaya çıkana kadar, biraz ihtiyatlı iyimserliği korumak en iyisidir.

Galaxy S25 FE'nin İnce Olması Bekleniyor
Tam 6 Yıl Güncelleme Alacak Yeni Samsung Telefonu Sızdırıldı
iPhone 17'nin bataryası için şok detay
Sonraki Haber