Uçak bileti yerine video konferans

Bağımsız araştırma şirketi Technavio tarafından yapılan araştırmaya göre, tümleşik iletişim pazarının 2019 yılına kadar yüzde 27,5 oranında büyümesi öngörülüyor.

Bağımsız araştırma şirketi Technavio tarafından yapılan araştırmaya göre, tümleşik iletişim pazarının 2019 yılına kadar yüzde 27,5 oranında büyümesi öngörülüyor. Araştırmalar, BT yöneticilerinin yüzde 68’inin geleneksel iletişim araçlarından daha çok yenilikçi tümleşik iletişim çözümlerini tercih ettiklerini gösteriyor. Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, kurumların en çok kullandıkları tümleşik iletişim çözümleri arasında sesli konferans uygulamaları yüzde 79 ile ilk sırada yer alıyor.

Unify tarafından yapılanaraştırmaya göre, kurumlar bünyelerine tümleşik iletişim çözümlerinden ses konferans, Web konferans, anlık mesajlaşma, video konferans, görüntülü paylaşım ve sosyal platform gibi farklı uygulamaları entegre ediyor. Çalışanlar, bu uygulamalardan yüzde 79 oranıyla en çok sesli konferansı tercih ediyor. Web konferans kullanma oranı yüzde 76, anlık mesajlaşma oranı yüzde 73 iken, video konferans uygulamalarını kullananların oranı yüzde 68.

3 yıl içerisinde video konferans kurumların vazgeçilmezi olacak

Tümleşik iletişim teknolojileri seyahat, konaklama gibi maliyetleri azaltıyor ve verimliliği artırıyor. Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, BT yöneticilerinin yüzde 36’sı 3 yıl içerisinde tümleşik iletişim çözümlerini daha sık kullanılacağını ifade ediyor. Üç yıl içerisinde tercih edilecek ilk çözümün ise video konferans olacağı öngörülüyor.

İlk yatırım maliyetine gerek yok

Değişen çalışma şekli ile evrilen ihtiyaçlar teknoloji sağlayıcılarının da iş yapış şekillerini değiştiriyor. Ürün odaklı çözümler yerine kullanıcı odaklı yenilikçi çözümler tercih ediliyor. Tüm iletişim kanallarını tek kanalda birleştiren çözümler, büyük kurumlarla birlikte günümüz rekabet şartlarında teknolojinin avantajlarına daha çok ihtiyaç duyan KOBİ’ler tarafından da kullanılıyor. Sahada çalışanları olan, mobil çalışanlar dahil tüm çalışanlara özel tümleşik iletişim çözümleri sunan Unify, ilk yatırım maliyeti gerektirmeyen modelleriyle işletmelere katma değer sağlıyor.    

Fiziksel olarak bir araya gelme dönemi bitiyor

Sağladıkları çözümlerle işletmelerin ilave yatırımlara, beklenmedik giderlere katlanmak zorunda kalmadığını ve tasarruf edebildiklerini belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Çalışanlar, Unify tarafından geliştirilen çözümler sayesinde fiziksel olarak bir araya gelmek yerine sesli ve görüntülü konferans yapabiliyor, masaüstü görüntülerini paylaşabiliyor. Aynı dosya üzerinde beraber çalışarak karar alınabiliyor. Kullanıcı deneyimi dikkate alınarak tasarlanmış çözümlerimiz, yalın bir kullanım deneyimi sunuyor. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerin odak noktasında, şirketlerin verimliliklerini artırmak bulunuyor. Böylece çalışanlar sadece işlerine odaklanabiliyorlar. Çözümlerimizin esnekliği ve kademeli bir geçiş sağlaması sayesinde şirketler, maliyetten tasarruf ediyor.” dedi. 

Wargaming’den savaş mağduru çocuklara destek
4.Bingöl Bilişim Paneli büyük beğeni topladı
WhatsApp yeni özelliğini duyurdu, bunu çok seveceksiniz
Sonraki Haber