Türkler teknolojik şehirleri seviyor
Günümüzde insanlar cep telefonu erişimi ve internet altyapısı yetersiz olan şehirlerde yaşamak istemiyor.
Günümüzde insanların cep telefonu erişimi ve internet altyapısı yetersiz olan şehirlerde yaşamak istemediğini belirten BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Yaşanabilir şehrin anahtarı artık teknoloji oldu. Economist Intelligence Unit'in her yıl açıkladığı Yaşanabilir Şehirler Sıralaması da bunun en güzel kanıtlarından biri" dedi.
Bu konuda açıklama yapan BTK Başkanı Acarer, cep telefonları ve internetin artık insanların günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi. İnsanların, yaşadığı şehirde cep telefonu erişimi ve internet altyapısının sorunsuz hizmet vermesini çok önemsediğini söyleyen Acarer, geçtiğimiz günlerde uluslararası araştırma ve danışmanlık kuruluşu Economist Intelligence Unit (Ekonomist İstihbarat Birliği) tarafından açıklanan Yaşanabilir Şehirler Sıralaması'nın da bu durumu açıkça ortaya koyduğunu belirtti.
Acarer, söz konusu sıralamanın şehirlerin sağlık, kültür, çevre ve eğitim altyapısının yanı sıra teknoloji altyapısının da baz alarak belirlendiğini dile getirdi ve "Yaşanabilir Şehirler Sıralaması'nda Melbourne, Vancouver, Toronto, Sydney gibi altyapısı gelişmiş şehirler ilk 10 arasında yer alıyor. Bu çalışma artık yaşanabilir şehrin anahtarının teknoloji olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
Türkiye'de de insanların internet ve cep telefonu çekim kalitesine büyük önem verdiğine söyleyen Acarer, şunları söyledi: "İnsanlarımız cep telefonları ile rahatlıkla konuşmak istiyor, hatta cep telefonlarından internete girmek istiyor. Mobil iletişim için vazgeçilmez bir unsur olan baz istasyonları hakkında şehir efsaneleri dolaşıyor. Bunlar doğru değil. Mobil haberleşmenin başladığı tarihten bu yana baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı etkisi olduğuna ilişkin bugüne kadar ispatlanmış hiçbir bilimsel veri bulunmuyor. Türkiye'de nedensiz bir tepki var. Bu baz istasyonlarını üreten dünyada 4-5 tane firma var. Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da, İngiltere'de, Avusturya'da hangi baz istasyonları kullanılıyorsa, Türkiye'de de aynı baz istasyonlarını kullanıyoruz. Farklı bir model farklı bir sistem yok. Avrupa'ya bakıyorsunuz, her yerde aynı sistem uygulanmasına karşın orada böyle tepkiler olmuyor."