Türkiye'nin akıllı telefon kullanma alışkanlıkları belirlendi

Dünya üzerindeki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 63’ünün telefonlarını her yarım saatte, yüzde 22’sinin ise 5 dakikada bir kullanmadan duramadığı ortaya çıktı.

Dünya üzerindeki akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 63’ünün telefonlarını her yarım saatte, yüzde 22’sinin ise 5 dakikada bir kullanmadan duramadığı ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress tarafından IAB’nin 18 ülkede gerçekleştirdiği Mobil Tüketici Deneyimleri Araştırması’ndan derlenen bilgilere göre, dünya genelinde birçok insanın, günde en az bir kere mobil web ya da mobil uygulama üzerinden internete erişim sağladığı belirlendi. Dünyada 30 dakikadan fazla telefonuna bakmadan duramayan insanların çoğunlukta yaşadığı ülkelere bakıldığında yüzde 78 ile Brezilya ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi yüzde 73 ile Arjantin ve yüzde 71 ile İngiltere’nin takip ettiği görüldü. Türkiye’de ise insanların yüzde 62’sinin yarım saatte bir akıllı telefonunu kullanma ihtiyacı hissettiği tespit edildi.

Türkiye’nin yüzde 20’si 6 saatten fazla mobil cihazlarda zaman geçiriyor…

Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 22’sinin günde 6 saatten fazla süreyi mobil cihazlarla geçirdiği belirlenirken, mobil cihazlarında günde 6 saatten fazla zaman geçiren ilk üç ülke Brezilya, Çin ve Arjantin olarak öne çıktı. Türkiye’de ise kullanıcıların yüzde 20’sinin zamanının 6 saatten fazlasını mobil cihazlarda geçirdiği görüldü. Dünya genelinde internete erişimi sağlayan kişilerin bir günde ortalama 5.82 mobil site ziyaret ettiği ve ortalama 5.85 uygulama kullandığı belirlendi. Türkiye’de ise bir kişinin bir günde ortalama 5.57 mobil siteyi ziyaret ettiği görülürken, 4.74’de mobil uygulama kullandığı tespit edildi.

Mobil web iş için, mobil uygulama ise eğlence için tercih ediliyor…

Mobil Tüketici Deneyimleri Araştırması’nın sonuçlarına göre akıllı telefon kullanıcılarının mobil web ya da mobil uygulamaları farklı aktiviteler için tercih ettiği ortaya çıktı. Mobil web daha çok işlevsellik ve ihtiyaca yönelik kullanılırken, mobil uygulamaların ise genellikle eğlence ve sosyal aktiviteler için tercih edilmesi dikkat çekti. Bir ürün ya da hizmet alınması veya rezervasyon yapılması gibi işlemler için çoğunlukla mobil web kullanılırken, ayrıca eğitim, iş, seyahat, anlık etkinlikler ve diğer konular ile bilgi edinmek amacıyla da mobil webe sıkça başvurulduğu görüldü.  Mobil uygulamaların ise daha çok oyun oynamak, müzik dinlemek, film ve video izlemek gibi eğlendirici içerikler için tercih edildiği belirlendi. Ayrıca e-mail, mesajlaşma, sosyal paylaşım, sesli ve görüntülü aramalar gibi iletişim faaliyetleri için de mobil uygulamaların kullanıldığı tespit edildi. Akıllı telefonlarla ilgili medyaya yılbaşından bu yana 54 bin 352 haber yansırken, mobil uygulamalar hakkında ise  medyada 14 bin 193 haber çıktığı belirlendi. Mobil siteler ile alakalı da medyada 1.044 haber yer aldığı saptandı.

 

Varlığından haberdar olmadığınız ülkeler!
İşte zenginlerin tuhaf alışkanlıkları
En fazla elektrikli otomobil satan markalar belli oldu, TOGG kaçıncı sırada?
Sonraki Haber