Türkiye'de geliştirilen koronavirüs aşısı insanlarda denenmeye hazır!

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de aşı çalışmaları sürüyor. Son gelen haberler aşı konusunda umutları arttırdı!

Koronavirüs, ortaya çıktığından bu yana insan hayatını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Sadece sağlık açısından değil, ekonomik ve sosyal olarak da tüm dünyayı çaresiz bırakan salgının ne zaman son bulacağı ise koca bir soru işareti. Her ne kadar zaman zaman tedavi ve aşının bulunduğuna dair haberler duysak da maalesef somut bir gelişme göremiyoruz. Ancak ülkemizdeki bilim insanlarının uzun süren çalışmaları sonrasında geliştirilen koronavirüs aşısı, belki de insanlığa umut olabilir. İşte detaylar!

Türkiye'de geliştirilen koronavirüs aşısı insanlarda denenecek!

Hem ülkemizde hem de dünyada aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bazen umut veren açıklamalar ile karşılaşsak da bunlar çoğu zaman sözde kalıyor. Ancak Türkiye'de aşı çalışmalarını sürdüren Nanografi A.Ş tarafından yapılan açıklama, bu sefer işin oldukça ciddi olduğunu gösteriyor.

Ankara'da önemli bilim insanları tarafından 5 ay boyunca üzerinde çalışılarak geliştirilen aşı, fareler üzerinde denendi ve oldukça da iyi sonuçlar verdi. Söz konusu aşının insanı yaklaşık olarak bir sene boyunca koruyabileceği saptanırken gerekli izinler alındığı taktirde insan testlerinin başlayabileceği de kaydedildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakütesi İç Hastalıkları Bölümü Fizyopatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Yazıhan ise konuyla ilgili "İnsan denemelerinde de olumlu sonuçlar alabileceğimizi ve diğer aşılara nazaran bizim aşımızın potansiyelinin daha yüksek olabileceğini düşünüyorum. Gönüllü insan denemelerine geçebilmemiz için etik kurulu başvurularımızı, dosyalarımızı, raporlarımızı ilgili yetkililere sunduk. Süreç olumlu devam ederse insan çalışmalarına hazırız” ifadelerini kullandı.

Yeni Mars yolculuğu başlıyor
Samsung Galaxy Watch 3 yüzünü gösterdi
MediaTek Dimensity 8400 Ultra AnTuTu ve Geekbench skorları belli oldu: Tam bir canavar
Sonraki Haber