TURKCELL ve ASELSAN yerli baz istasyonları yapıyor

2013 yılından beri geliştirilmesi için büyük çaba harcanan yerli baz istasyonunda önemli bir aşama daha kaydedildi. Turkcell, 4.5G için altyapı kurulumlarına devam ederken, yerli baz istasyonu için sipariş görüşmelerine başlandığını açıkladı.

2013 yılından beri geliştirilmesi için büyük çaba harcanan yerli baz istasyonunda önemli bir aşama daha kaydedildi. Turkcell, 4.5G için altyapı kurulumlarına devam ederken, yerli baz istasyonu için sipariş görüşmelerine başlandığını açıkladı. Teknolojiyi tüketen değil üreten ülke olma yolunda önemli bir adım olan yerli baz istasyonunun seri üretimine başlanması ile birlikte, Türkiye’nin önemli bir kaynağı da yurt içinde kalmış olacak. Geliştirilecek ürün Türkiye’nin geliştirdiği ilk yerli baz istasyonu olması açısından da kritik öneme sahip.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı sahipliğinde ASELSAN’ın ana yüklenici olduğu ve Netaş ve Argela ile birlikte geliştirdiği yerli baz istasyonu, 4.5G teknolojisi ile daha da önemli hale gelen taşıyıcı birleştirme teknolojisini de destekleyecek. 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell; şebekelerinde yerli baz istasyonları kullanarak, ürünün uluslararası rekabet gücünü artırma konusunda da önemli bir görev üstlenmiş olacak.

Kuruöz: “Çabalarımızın karşılığını alacağız”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yerli teknoloji üretimine en fazla yatırım yapan şirketlerden birisi olarak, ülkemizin teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna gelmesi için çok çalışıyoruz. Bu kapsamda 4.5G ve 5G teknolojilerini de çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Turkcell olarak yerli üretimde belirli yüzdeleri tutturmaya değil, rekabetçi teknolojileri geliştirmeye odaklanmanın daha değerli olduğuna inanıyoruz. O nedenle 4.5G’de yerli baz istasyonu geliştirme konusunda Türkiye’nin en önemli şirketlerinden birisi olan ASELSAN ile yaptığımız işbirliğinin de çok değerli olduğunu düşünüyorum. Zaten biz bu süreci bir yerli baz istasyonu alımı olarak değil; teknolojik olarak rekabetçi, teknik yeterliliği yüksek, satış sonrası desteği sağlayan, yeni teknolojileri yakından takip eden ve uygulayan uçtan uca bir çözüm olarak görüyoruz. Çabalarımızın karşılığını yakın gelecekte alacağımıza eminim.”

Bayız: “Yerli baz istasyonu bir başlangıç”

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız ise “Turkcell’in yerli baz istasyonu için sipariş görüşmelerine başlamış olması Türkiye’deki mobil haberleşme için bir dönüm noktasıdır. 2013 yılında ULAK projesinin ilk imza törenindeki heyecanı bir kez daha yaşıyoruz. Yerli baz istasyonumuz 8 aydır Turkcell laboratuar ve saha testlerinde. Ürünümüz Turkcell’in ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor ve rekabetçi hale geliyor. 4.5G Türkiye’de sadece hızların 1000 Mbit/s’lere çıkması ile değil yerli baz istasyonunun kullanıldığı ilk mobil teknoloji olarak da tarihe geçecek” dedi.

Turkcell’den güçlü destek

ULAK yerli baz istasyonu geliştirme projesi kapsamında ilk günden beri güçlü bir destek sunan Turkcell, geliştirilen ürünlerin test sürecinde de en aktif rolü oynayan operatör konumunda. Turkcell ve ASELSAN yerli 5G teknolojileri için de Temmuz ayında bir işbirliğine gittiklerini açıklamışlardı.

Tarihin en kısa süren 10 savaşı
Eşyalarınızın ömrü ne kadar?
Hyundai kullanıcıları şokta, 145 bin araç geri çağırıldı
Sonraki Haber