Türk Telekom'dan gençlere hackathon desteği!

İşin Geleceği Hackathonu'nu düzenleyen Türk Telekom'a bu etkinliği amacını ve hedeflerini sorduk. İşte aldığımız yanıtlar.

Türk Telekom’un düzenlediği ‘İşin Geleceği Hackathonu’nda gençler yarışacak. Etkinlik kapsamında, koronavirüs süreci ile iş dünyasında karşı karşıya kalınan problemler ve yenilikçi uygulama önerileri çevirim içi platformda ele alınacak.

Türkiye ve yurt dışından ön lisans ve lisans öğrencilerinin yanı sıra üniversiteden en fazla iki sene önce mezun olmuş gençler 3-16 Mayıs tarihleri arasında yarışmaya başvuru yapabilecekler.

Etkinlikle ilgili detayları Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural'a sorduk. İşte aldığımız yanıtlar:

İşin Geleceği Hackathonu’nun amacı nedir?

Türk Telekom Gelişim Üssü adı altında gerçekleştirdiğimiz eğitim ve gelişim programları ile, Türkiye’nin en büyük kurumsal akademilerinden olan Türk Telekom Akademi’nin eğitim birikimini ve sektördeki köklü tecrübemizi yarınlarımız olan gençlerle buluşturuyoruz. Gençlerin yenilikçi fikirlerine ve kariyer gelişimine katkı sunacağına inandığımız İşin Geleceği Hackathonu’nu da Türk Telekom Gelişim Üssü projemiz kapsamında hayata geçirdik.

Şimdiye kadar Türk Telekom Gelişim Üssü çatısı altında Türkiye’de bir ilk olarak uçtan uca çevrim içi olarak tasarladığımız “Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı” ve çevrim içi fikir yarışması olarak kurguladığımız “Türk Telekom Fikir Maratonu” projelerimizle gençlerimizin kariyer gelişimine destek olduk. Son olarak, özellikle pandemiyle birlikte iş yaşamının uçtan uca değiştiği ‘yeni normal’de, işin geleceğinin nasıl dönüşeceğine dair genç fikirlere kulak vermek amacıyla İşin Geleceği Hackathon yarışmamızı başlattık.

Pandemi, hiç kuşkusuz hayatlarımızı keskin bir şekilde dönüştürdü, pek çok şirketin gelecek planlarında yer alan uzaktan çalışma sürecini de hızlandırdı. İş hayatına ve İK süreçlerine artık yeni gözlüklerle bakmak gerekiyor. Biz de Türk Telekom olarak bu süreçte geleceğin iş modellerine ve çalışma ortamına dair gençlerimizin yenilikçi fikirlerini paylaşabilecekleri çevrim içi bir etkinlik kurguladık. İşin Geleceği Hackathonu’nu; “Geleceği dönüştürmeye var mısın?” ana söylemiyle, yeni normal sürecinde iş dünyasında karşı karşıya kalınan problemler hakkında gençlerin yenilikçi çözüm ve prototip önerilerini almak, eğitim ve mentorluklarla fikir ve uygulamalarını geliştirme fırsatı sunmak amacıyla oluşturduk.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural

İşin Geleceği Hackathonu’na kimler katılabilir?

İşin Geleceği Hackathonu’na, Türkiye’de veya yurt dışında eğitim gören, üniversite ön lisans ve lisans öğrencileri ile üniversiteden en fazla 2 yıl önce mezun olmuş gençler; bireysel veya maksimum 4 kişilik takımlar hâlinde https://turktelekomkariyer.com.tr/isin-gelecegi adresinden başvuru yapabilirler. Ayrıca bu kriterlere uygun olan gençler, Türk Telekom Kariyer sosyal medya hesaplarımızı takip ederek yarışmada sunduğumuz tüm fırsatlardan ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirler.

Bu hackathon ile katılımcılara neler sunuyorsunuz?

Hackathon’a kabul edilen tüm finalistlerimize profesyonel eğitmenlerden Hızlı Prototip Geliştirme ile Yenilikçi Düşünme ve İnovasyon Teknikleri eğitimlerini sunuyoruz. Bu eğitimlerle gençlerimizin yenilikçi düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Etkinlik boyunca Türk Telekom’un yanı sıra Türkiye’nin öncü teknoloji profesyonellerinden mentorluk desteği de alacak olan finalistlerimiz, yenilikçi çözüm geliştirme yetkinliklerini artıracak ve fikirlerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Yine Türkiye’nin dört bir yanından programa dâhil olan katılımcılarla sosyalleşme imkânının yanı sıra alanında öncü isimlerden oluşan Jüri’ye fikirlerini anlatarak, sektörün önde gelen isimlerine kendilerini tanıtma fırsatı yakalayacaklar.

Kazananlara ne gibi ödüller veriliyor?

Dereceye giren takımlarımıza ödül olarak; birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin TL olmak üzere, toplamda 45 bin TL değerinde teknoloji hediye çeki vereceğiz.

Bu hackathon'da başarılı olanlara ödülün haricinde ne gibi fırsatlar sunulacak?

Eğitimleri ve Hackathon sürecini başarıyla tamamlayan tüm finalistlerimize, kariyerlerine önemli katkısı olacağını düşündüğümüz, isimlerine özel düzenlediğimiz başarı sertifikalarını takdim edeceğiz. Ayrıca yarışma sonunda dereceye giren tüm takımlara Türk Telekom Santral Topluluk Merkezi’nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis sağlayacağız. Böylelikle girişim ekosisteminin kalbinde network kurabilme imkânı bulacaklar.

Geçmişte yapılan bu tarz etkinliklerde ne gibi sonuçlar alındı?

Türk Telekom olarak genç bakışı önemsiyor, yarınımız olan gençlerin kariyer gelişimini desteklemeyi görev kabul ediyoruz. Bu amaçla Türk Telekom Gelişim Üssü kapsamında hayata geçirdiğimiz önceki projelerimiz olan Siber Güvenlik Kampı ve Fikir Maratonu için binlerce başvuru aldık, onlarca genç yeteneğe 100 saati aşkın kapsamlı bir eğitim programı, çevrim içi lab eğitimleri ile alanında lider şirketlerin uzman profesyonellerinden mentorluk destekleri sunduk. Tüm bu etkinlikler sonunda paylaştığımız başarı sertifikalarıyla, gençlerimizin istihdam süreçlerine ve kariyer gelişimlerine de çok önemli bir katkı sağladık. Türk Telekom adına yetenekli gençlerle bir araya gelebilmek, onların yenilikçi fikirlerini destekleyerek kariyer gelişimlerine katkı sunmak ve tabii tüm bunların nihayetinde ülkemizde genç istihdamına katkı sağlamak, elde ettiğimiz en değerli sonuçlar kuşkusuz.

Bu tarz girişim ekosistemini destekleyen gençlerle ilgili etkinliklerinizin devamı gelecek mi?

Gelişim Üssü projelerimiz 2021 yılında da hız kesmeden devam edecek. Gençler için yine geleceğin iş konularında eğitim ve gelişim fırsatları sunmayı sürdüreceğiz. Pek yakında yine gençlerle bir araya geleceğimiz yeni projelerimizi duyurmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ülkemizin geleceği gençlerimize yönelik her proje bizim için çok değerli ve heyecan verici. Gençlerimiz, hayata geçirdiğimiz tüm projeleri ve onlara sunduğumuz fırsatları Türk Telekom Kariyer web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirler.

Arabayı bilgisayar kasası yapmışlar! En ilginç bilgisayarlar!
Türkiye Formula 1 takviminden resmi olarak çıkarıldı
Nissan, Renault Twingo benzeri uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliştiriyor
Sonraki Haber