Türk tasarımı 'insansız araca' ABD'den ödül

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsu ve ekibinin, tasarladığı "Eco Barrow" isimli insansız araç, ABD'deki uluslararası tasarım yarışmasında ödül aldı.

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsu ve ekibinin, tasarladığı "Eco Barrow" isimli insansız araç, ABD'deki uluslararası tasarım yarışmasında ödül aldı.

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu ve ekibinin, tarım arazilerinde mahsul toplama, yük taşıma, sulama, ilaçlama gibi görevler için tasarladığı "Eco Barrow" isimli insansız araç, ABD'deki uluslararası tasarım yarışmasında ödül aldı.

Yrd. Doç. Dr. Gürsu, 2007'den itibaren düzenlenen "International Design Awards" isimli uluslararası tasarım yarışmasının mimari, iç mekan, ürün tasarımı ve moda alanlarında en yenilikçi uygulamaları ödüllendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Yarışmanın dereceye giren tasarımlar için bir akreditasyon niteliği taşıdığına işaret eden Gürsu, ödüllü tasarımların da New York ve Los Angeles'ta gerçekleştirilecek ödül töreninde sergileneceğini söyledi.

Bu yılki "International Design Awards 2015" yarışmasında ekip olarak 5 ödül aldıklarını bildiren Gürsu, ayrıca ekibinin gösterdiği performans sonucunda yarışmanın "ödüllü şirketler" sıralamasında Amerika merkezli iki şirketin ardından 3. sırada yer aldığını aktardı.

"Büyük araçların giremediği bölgelerde mahsul toplama ve tarım faaliyetlerinde otomatizasyon sağlanabilecek"

Ödüle layık görülen tasarımlar arasında "Eco Barrow" isimli insansız tarım aracı platformunun bulunduğuna dikkati çeken Gürsu, tasarımın "alternatif enerjili ulaşım araçları" kategorisinde gümüş ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Gürsu, tasarıma ilişkin şu bilgileri verdi:

"Elektrik enerjisiyle çalışan tasarım, tarım, yapı ve savunma gibi çeşitli sektörler için özelleşebilecek bir araç çözümü öneriyor. Tarım arazilerinde kullanılmak üzere geliştirilen insansız araç, yük taşıma, sulama, ilaçlama, kazı ve vinç gibi çeşitli görevler için modüler yapıda bir platform sunuyor. Elektrik motoruyla çalışan paletli sistem, önceden tanımlanmış bir patikada yol alabiliyor veya kumanda ile yönetilebiliyor. Çok işlevli platform sayesinde büyük araçların giremediği bölgelerde mahsul toplama ve tarım faaliyetlerinde otomatizasyon sağlanabilecek."

Tesla'nın otopilotundan bir kaza daha!
Android, iOS ve Windows Phone kullanım oranları ne durumda?
Samsung kullanıcılarına müjde, Audi ile anlaştı
Sonraki Haber