Tüm sektör 'İş Analitiği Konferans Serisi 2013’de buluştu!

IDC, tüm sektörü Büyük Veri ve İş Analitiği Konferans Serisi 2013’de buluşturdu!

2012 yılında 2.8 trilyon gigabyte olan tüm dünya genelindeki toplam veri, 2020 yılına kadar 40 trilyona çıkacak. IDC’nin “Büyük Veri ve İş Analitiği Konferans Serisi 2013” yolculuğuna Orta Doğu, Afrika ve Türkiye çapında tüm kurumlara, bu devasa büyüme ile başa çıkma konusunda yardımcı olmak dileğiyle çıktı. Sektörün önemli uzmanlarını ve kurumlarını bir araya getiren konferans serisi, BT uzmanlarının konuyu masaya yatırdığı açık oturumlarda büyük veri ile ilgili güncel konulara da değindi.

Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl değişen bilişim sektörü ve rekabet avantajı olarak insan kaynaklarının öneminin masaya yatırıldığı, Cogito Genel Müdürü Ahmet Tahan ve IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları’nın moderate ettiği; birbirinden önemli tedarikçi ve son kullanıcılardan panelistler ile İnsan Kaynakları paneli etkinliğe damgasını vuran öğelerdendi.

 

Sektörü hareketlendiren bir diğer önemli faktör ise IDC’nin yine bu yıl ilk kez düzenlediği ve büyük ilgi gören “en iyi büyük veri ve iş analitiği projesi ödülleri” oldu. Ödüller değerlendirmeye katılan pek çok proje arasından seçilenler ile sahiplerini buldu. En İyi Büyük Veri Perakende Projesi ödülünü “MİO-Migros Intelligence Office” projesiyle Migros; En iyi Sigorta Sektöründe İş Zekası Projesi ödülünü “CROSS COUNTRY” projesiyle Groupma; En İyi Büyük Veri Pazarlama Projesi ödülünü “Avea Büyük Veri İşletme Anlamlandırma Platformu (BigA) “ projesi işe Avea; En İyi Büyük Veri Projesi ödülünü ve En İyi Büyük Veri Sosyal Medya Projesi ödülünü sırasıyla “Sosyal Medya Platformu” ve “Veri Ambarı Dönüşüm” projesiyle Türk Telekom; En İyi Büyük Veri Üretim Sektörü Projesi ödülünü “Global Tedarik Zinciri Optimizasyonu ve İş Analitiği” projesiyle Kordsa Global; En İyi Yerel Teknoloji Sağlayıcısı Projesi ödülünü “Yüksek Hacimli Veri Yönetimi” projesiyle Crypttech; En İyi Self Servis İş Zekası Finans Sektörü Projesi ödülünü “Odeabank İş Zekası Yolculuğu” projesi ile Odeabank; En İyi İş Zekası ve Enerji Sektörü Projesi ödülünü “Çalık YEDAŞ Dönüşüm Projesi” ile Çalık Holding; En İyi Büyük Veri Finans Sektörü Projesi ödülünü “Merkezi Kayıt Kuruluşu e-Veri Projesi” ile MKK; En İyi İş Zekası Perakende Sektörü Projesi ödülünü “Mudo SAP BO Implementation” projesi ile Mudo; En İyi Mobil İş Zekası Platformu Sağlık Sektörü Projesi ödülünü “Novartis Mirror-Dashboard Project” ile Novartis; En İyi İş Zekası Projesi ödülünü “Bozlu Holding İş Zekası Çalışması” ile Kora; En İyi İş Zekası Anadolu Kaplanları ödülü “Canias Erp de Halı Üretimi Entegrasyonu” projesi ile Festival Halı; En İyi Büyük Veri Kamu Sektörü ödülünü “İSKİ Benzer Aboneler Tüketim Eğrilerinin Mukayesesi” projesi ile İSKİ; En İyi İş Zekası Ulaşım Sektörü ödülünü “Kabin ve Kokpit Entegre Bilgi Yönetim Sistemleri” projesi ile THY; En iyi İş Zekası Finans Sektörü ödülünü “Rota Kurumsal Bilgi Projesi” ile Albara Türk almaya hak kazandı.

Eylül ayında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde başlayan IDC Büyük Veri ve İş Analitiği Konferans Serisi 2013 yılında toplam on dokuz stratejik iş merkezini dolaşacak. Etkinlikte dünyanın önde gelen yazılım ve depolama tedarikçileri, neden artık var olan analiz tekniklerinin devasa veri yığınlarının keşfedilmesinde, yakalanmasında ve potansiyel önem taşıyan trendlerin analizinde geçerliliğini yitirdiğini anlatacaklar. Konferansta sunumların yanı sıra, gerçek hayattan başarı hikayeleri, sektörel uzmanlarla “Verinin Değeri Nasıl Ölçülür? - Bağlantılı Dünyada Yeni Bir Çağ” paneli, insan kaynakları ihtiyaçlarının ele alınacağı “Değişen Bilişim Sektörü ve Rekabet Avantajı Olarak İnsan Kaynakları” paneli ve soru-cevap bölümleri bölgedeki kurumların ihtiyaçlarını gözler önüne serecek.

Rakamlar, hızla büyüyen Büyük Veri olgusunu tek başına anlatır nitelikte. IDC küresel Büyük Veri teknolojilerinin ve hizmet pazarının 2016 yılı itibari ile 23.8 milyar dolarlık değere erişeceğini öngörmektedir. Bu durum, %31.7’lik şaşırtıcı bir yıllık bileşik büyüme oranına (CAGR) ya da tüm bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) pazarında yaklaşık 7 kat bir büyüme oranına denk gelmektedir.

IDC Türkiye’nin BT Hizmetleri ve Yazılım’dan sorumlu Kıdemli Analisti Melih Murat,Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’de verinin hızlı işlenmesi ve veriyi anlama konusundaki artan taleple birlikte aşırı veri büyümesinin; erken uygulamalara, farklı ve ilginç durumlara neden olabileceğinden bahsetti. Buna ilaveten Melih Murat: “Kurumlar çözümü sadece yapılandırılmış veri tabanları, veri ambarları, standart uygulama dosyalarında değil, aynı zamanda bloglarda, metin dosyalarında, uygulama ve makine kökenli bilgilerde, ses ve video içeriklerinde ve görsellerde de  aramalıdırlar.” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Etkinlikte konular, ileri görüşlü kurumların dijital formatta veri üretme ve daha işlemsel veri depolama, daha doğru ve detaylı bilgi ve karar verme fonksiyonlarını geliştirme etrafında işlendi.

IDC’nin Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’de gerçekleşecek Büyük Veri ve İş Analitiği Konferans Serisi 2013’ün takvimi aşağıdaki gibidir:

  19 Eylül – Sofya

  27 Eylül- Nicosia

  16 Ekim – Kiev

  23 Ekim – Lagos

  13 kasım – Moskova

  13 Kasım – Prag

  18 Kasım - Abu Dhabi

  21 Kasım – İstanbul

  21 Kasım - Viyana

  26 Kasım – Ankara

  27 Kasım – Bükreş.

  28 Kasım - Zagreb

  4 Aralık – Budapeşte

  6 Aralık - Atina

  6 Şubat – Slovenya

  13 Şubat – Johannesbourg

  25 Şubat – Belgrad

  12 Mart – Varşova

  18 Mart – Bosna Hersek

Winamp, hortlayacak mı?
Fuhuş pazarlığının yeni meskeni WhatsApp oldu!
Artık onu almak da hayal: Volkswagen Passat fiyat listesi
Sonraki Haber