Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?

Şu sıralar herkes İsrail’in Lübnan’daki telsizleri uzaktan patlatmasıyla ilgili konuşuyor. Peki aynı şey telefonlar için de mümkün mü?

İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimde son adım yine İsrail’den geldi. İsrail tüm dünyayı şaşırtacak bir şekilde Lübnan’daki Hizbullah üyelerindeki çağrı cihazlarını uzaktan tek bir tuşla patlattı. Bu patlamalar sonucu pek çok Hizbullah üyesi yaralandı. Peki ama bu nasıl gerçekleşti?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Patlayan cihazların, Hizbullah’ın eline geçen son çağrı cihazları olduğu belirtildi. Yani gelen son cihazların içerisine patlamayı tetikleyecek bir ekipman yerleştirilmiş.

Bu sayede basit bir şekilde uzaktan kontrol ile telsizler patlatılmış. Peki aynı şey telefonlar için de geçerli olur mu?

Telsizler uzaktan patlatıldı, peki telefonlarımızı da patlatabilirler mi?

Mevcut şartlarda bu pek mümkün görünmüyor. Fakat bir üretici, geliştirdiği telefonların içerisine telefonun patlamasını tetikleyecek bir ekipman yerleştirirse o zaman işler değişecektir.

Elbette bu akıllara şu soruları da getiriyor. Basit bir telsizde bile bunu planlayan İsrail ve Amerika ikilisi, sattığı uçaklarda ya da modernizasyon kitlerinde bunu hesap etmez mi bu ciddi bir soru işareti.

Aslında bu basit örnek Amerika ve İsrail teknolojisine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu da gözler önüne serdi diyebiliriz. 

BP Türkiye'den resmen çıktı, peki istasyonları kime satıldı?
Kampçılar buraya, Xiaomi yeni el fenerini tanıttı
Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımı belli oldu
Sonraki Haber