Televizyon devri son buluyor! Metaverse yeni TV olacak
Uzmanlar, metaverse varlığı dahilinde TV şirketlerinin hızla gelişen çevrimiçi eğlence dünyasına kendilerini radikal bir şekilde uyarlamaları gerektiği konusunda uyardı.
Yayıncılar artık kendi genç izleyici kitlesini kendi bünyelerinde tutmak için adeta savaş veriyor. Ancak artık seçenek o kadar fazla ki televizyon devrinin sonuna geldik desek yeridir. Bunlara bir de metaverse evreni eklenince artık TV izleme döneminin sonuna gelmiş olabiliriz.
Ufukta sözde "metaverse" kavramı var. Milyonlarca kullanıcıyı cezbeden etkileşimli çevrimiçi dünyalar, oyunlar ve 3D toplantı yerlerin büyüyen eko-sistemini kapsayan bir terim. Yaşlı tüketiciler hala geleneksel TV'ye bağlıyken, 35 yaş altı arasındaki izleyici sayısı on yılda yarı yarıya azaldı ve metaverse geliştikçe hızla düşecek.
Dijital dönüşüm konusunda uzmanlaşmış bir Fransız firması olan Sysk'in kurucu ortağı Frederic Cavazza, "Gençler pasif TV izleyicilerinden aktif oyunculara dönüştüler ve ekranlardan akıllı telefonlara döndüler" dedi." TV kanalları izleyicileriyle birlikte ölecek."
Yayıncılar, gençlere ulaşmak için Roblox, Fortnite ve Minecraft gibi metaverse'nin öncüleri olarak görülen oyun platformlarıyla rekabet etmek zorunda kalacaklar. Medya araştırma şirketi Dubit'e göre, ABD'deki 9-12 yaşındakilerin yarısı haftada en az bir kez Roblox kullanıyor, burada oyun oynamaktan konser izlemeye ve sadece arkadaşlarıyla takılmaya kadar her şeyi yapıyorlar.
Televizyon devri son buluyor! Metaverse yeni TV olacak
Dubit'in kurucu ortağı Matthew Warneford, yayıncıların geleneksel TV programcılığı için daralan bir pazara bağlı kalmaktan çıkmaları gerektiğini söyledi. "İnsanları bir dünyaya getirmek, onları hikayenin bir parçası yapmak, arkadaşlarıyla birlikte oynamak anlamına geliyor. Tıpkı Disneyland'in Mickey Mouse ile sizin ve arkadaşlarınızın kendi dünyalarında olmanıza izin vermesi gibi" ifadelerini kullandı.
Fransa Televizyonları inovasyon başkanı Kati Bremme, "İlgili kalmak istiyorsak, kendimizi tüm bu kullanımlar arasında konumlandırmamız gerekecek" dedi. Ancak en büyük zorluk finansal olabilir. Şimdiye kadar, TV firmaları, gazeteler gibi diğer geleneksel medyanın aksine, reklam gelirleri büyük ölçüde etkilenmediği için teknolojik bozulmadan yalıtıldı.